АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Архівація файлів

Читайте также:
  1. Конфігурування доступу до файлів та принтерів на клієнтських станціях Windows 7
  2. Крок 2. Вивчення файлів проекту
  3. Можливості файлової системи NTFS по обмеженню доступу до файлів і каталогів
  4. Сортування файлів

Тема: Основи для роботи з дисками

Зміст матеріалу:

Форматування дисків: причини, програма форматування; створення системної дискети. Архівація файлів. Поняття про комп'ютерні віруси. Класифікація вірусів. Антивірусні програми.

 

Форматування дисків

Перед першим використанням дискети її потрібно підготувати для того, щоб з нею могли працювати користувачі. Цей процес називається форматування - розбиття магнітного диска на сектори, в яких потім буде розміщена інформація.

Крім того, ця програма використовується для того, щоб (т.б. причини форматування):

- підготувати дискету з якої можна завантажувати операційну систему ("системну дискету");

- відмітити і очистити всі дефектні місця дискети.

Зараз дискети продаються відразу форматовані.

Ні в якому разі не потрібно форматувати жорсткий диск (вінчестер), бо всі програми і дані на ньому зітруться і комп'ютер не завантажиться.

Якщо на дискеті була записана інформація, то під час форматування вона буде знищена.

Для форматування дискети потрібно:

- вставити дискету в дисковод;

- відкрити піктограму Мой компьютер;

- підсвітити об'єкт Диск 3,5 (А:) і на цьому об'єкті викликати контекстне меню і виконати команду контекстного меню форматировать;

- в діалоговому вікні, яке з'явилося, можна вибрати ємність і спосіб форматування дискети. Для форматування дискети з пошкодженими секторами вибираємо елемент діалогового вікна Полное, а для форматування і створення системної дискети
вибираємо - Только перенос системн
ых файлов;

- натиснути кнопку Начать цього діалогового вікна.

 

Архівація файлів

Комп'ютер - дуже складна машина, і при роботі на ньому можуть бути непередбачені неприємності. Може вийти з ладу вінчестер, пошкодитись дискета, програми і дані зіпсуватися, нарешті, користувач може випадково знищити файл або цілий каталог.

Запобігти неприємностям можна, створивши копії важливої інформації і регулярно поновлювати ці копії. Тут відразу виникає проблема об'єму і кількості дискет для створення копій. Справі може допомогти така процедура: інформацію для збереження стискати, щоб займала менший об'єм, а при потребі розгортати до нормальних розмірів. При такій методиці кількість дискет, необхідних для створення архівів зменшується майже вдвічі.

Архівний файл - це один або декілька файлів, розміщених у стислому вигляді в єдиний файл. Із цього файла при необхідності можна добути в первісному вигляді файли. Архівний файл має назву, яка дозволяє дізнатись про назву розміщених у ньому файлів.

Для архівації файлів існує безліч програм, ми розглянемо роботу програми Win RAR:

- при завантаженні програми з'являється діалогове вікно, в якому можна вибрати диск, папку або документ, який буде заархівований;

- вибрати об'єкт для архівації і натиснути кнопку Добавить;

- в діалоговому вікні, яке з'явилося можна дати назву архіву (автоматично буде дано розширення .rar );

- після натиснення кнопки ОК буде створений архівний файл.

За допомогою цієї програми можна: додавати файли в архів, розархівовувати архівний файл, дістати з архіву документ, переглянути його вміст, знищити архів і т.д.

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)