АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Закони відбивання світла і заломлення світла

Читайте также:
  1. Види, типи і форми професійного спілкування. Основні закони спілкування.
  2. Відродження. Закони мають відповідати природнім правам людини.
  3. Економічні категорії, закони та принципи. Пізнання та використання економічних законів
  4. Закони збереження в мікросвіті. Сучасна фізична картина світу. Досягнення та проблеми сучасної фізики. Роль українських вчених у розвитку фізики
  5. Закони збереження в ядерних реакціях
  6. Закони і категорії соціології
  7. Закони і принципи цілісного педагогічного процесу.
  8. Закони обігу грошей
  9. Закони Рауля, їх формулювання, математичні вираження, взаємозв'язок. Тиск насиченої пари над розчинами, температури кипіння та кристалізації розчинів.
  10. Закони розвитку технічних систем
  11. Закони України з енергозбереження та суміжних областей

 

Спрямовуємо вузький пучок світла на поверхню води. Цей пучок на межі води і заломлюється і відбивається. Досліди показують, що при зміні напряму падуючого променя змінюється напрям відбитого, але обидва вони завзди лежать в одній плошині. На основі цього досліду можна сформулювання перший закон відбивання світла:

Промінь падаючий і відбитий лежатьв одній площині з перпендикуляром до відбиваючої поверхні, проведених з точки падіння променя.

Змінюючи кут падіння на воду відомо, що зміниться і кут відбивання. Вимірюючи щоразу кут падіння і кут відбивання, що відповідає йому можна встановити, що вони завжди рівні, тобто дорівнюють один одному. В цьому полягає другий закон відбиваня світла. Кут відбивання дорівнює кутові падіння.

 

       
   
 

Список використаної літератури:

 


1. Кучерук І.М., Горбачук І.Т. Оптика – К.: Вища шк, 1995.

2. Савельев И.В. Курс общей физики. – М.: Наука, 1989,т.3.

3. Сивухин Д.В. Общий курс физики. Оптика. – М.: Наука, 1989.

4. Детлаф А.А., Яворский Б.М. Курс физики. – М.: Наука, 1989, т.3.

5. Горбань І.С. Оптика. – К.: Вища шк, 1979.

 


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.002 сек.)