АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Висновки. ХНУ імені В.Н. Каразіна є головною науковою організацією кількох міжнародних космічних програм

Читайте также:
  1. ВИСНОВКИ
  2. ВИСНОВКИ
  3. Висновки
  4. Висновки
  5. Висновки
  6. Висновки
  7. ВИСНОВКИ
  8. Висновки
  9. Висновки
  10. Висновки
  11. Висновки

ХНУ імені В.Н. Каразіна є головною науковою організацією кількох міжнародних космічних програм. Науковці університету співпрацюють за міжнародними програмами з ученими США, Канади, Росії, Німеччини, Туреччини, Китаю, Японії, Швейцарії, Болгарії, Англії та інших країн світу.

З Університету відокремились Національна юридична академія, Національна фармацевтична академія, Харківський медичний університет, Харківський педагогічний університет, Харківська зооветеринарна академія, Харківська академія культури, Харківський економічний університет та інші учбові заклади.

Харківський національний університет ім. В.Н.Каразіна здійснює широку програму міжнародного співробітництва, є активним членом міжнародної спільноти провідних європейських та світових університетів. Він здійснює угоди про співробітництво з 61 організаціями-партнерами у 25 країнах світу.

Що стосується МДУ, то він також, як і ХНУ має вищий IV рівень акредитації, міжнародний авторитет вузу наочно підтверджується кількістю іноземних делегацій, які його відвідують щороку, а також зарубіжними стажуваннями викладачів і студентів МДУ. Маріупольський державний університет пишається дружніми та діловими відносинами з науковими, освітніми, культурними закладами і державними структурами багатьох країн. Греція, Кіпр, Італія, Великобританія, Німеччина, Польща, Голландія, США – перелік держав-партнерів університету можна продовжити. Це показник активної інтеграції вузу в європейський науково-освітній та культурний простір.

У ХНУ існує центральна наукова бібліотека, яка була заснована 30 січня 1805 року. За рішенням Міністерства культури України (1987 р.) вона визнана установою, що має особливе громадське значення. Загальний фонд бібліотеки нараховує 3,5 млн. примірників, серед них - 50 000 унікальних видань (17 інкунабул, понад 1000 рукописів, 300 палеотипів; прижиттєві видання класиків світової літератури, науки та культури).

У МДУ також існує бібліотека, яка викликає гордість, вона нараховує більш ніж 150 тис. примірників наукової, навчальної та довідкової літератури, в університеті працює унікальна бібліотека елліністичних студій імені Константиноса Левендіса, аналогів якій немає у країнах СНД.

ХНУ нараховує 20 факультетів, 125 кафедр, які готують фахівців за 61 спеціальностями. У складі університету працюють 3 науково-дослідні інститути (астрономії, біології, хімії), Центральна наукова бібліотека, до фондів якої входять понад 3,5 млн. книг. У підготовці кадрів та наукових дослідженнях беруть участь 308 докторів наук, професорів, близько 800 кандидатів наук, доцентів. Серед працівників університету – 15 академіків і членів-кореспондентів НАН України та галузевих академій.

Маріупольський державний університет нараховує 6 факультетів, 23 кафедри, які готують фахівців за 19 спеціальностями. У підготовці кадрів беруть участь більш ніж 300 викладачів, 48 докторів наук, професорів, та близько 150 кандидатів наук, доцентів.

Суспільство визнало престижність МДУ, про це свідчить щорічний високий конкурс (у 2010 році конкурс серед абітурієнтів з більш ніж 10 областей був 8,3 людини на місце). Більш того, в університеті один із найбільш високих показників працевлаштування випускників не тільки в Україні, але й в інших країнах (за останні роки він склав у середньому 90%, більш ніж 500 випускників університету живуть, працюють або продовжують своє навчання за кордоном).

МДУ як і ХНУ будує навчальний процес на основі добрих традицій вітчизняної вищої школи та з урахуваннями сучасних тенденцій і напрямків розвитку європейської системи здобуття освіти. Задля цього в університеті працює злагоджений та відданий справі колектив – дійсно вагоме надбання.

В МДУ є сучасний восьмиповерховий гуртожиток, чим не можуть похвастатися більшість вітчизняних університетів. Нещодавно за підтримки іноземних держав - Греції та Кіпру - було зроблено євроремонт на останньому поверсі гуртожитку. Було відремонтовано та встановлено новітню побутову техніку в усі кімнати, в тому числі в їдальню та ванні кімнати. Також в гуртожитку знаходиться сучасний добре укомплектований спортзал.

Підсумовуючи зроблене, можна сказати, що МДУ знаходиться у розквіті сил і живе яскравим юним життям. Університет є визнаним освітнім, науковим і культурним центром Приазов’я. Вихованці та випускники університету радують своїми досягненнями, стимулюючи тримати високу планку, ще більше працювати для задоволення потреб української молоді

у якісних знаннях і фаховому працевлаштуванні на Батьківщині та поза її межами.

Головне завдання керівництва МДУ – піклування про студентів, всебічна допомога в реалізації їхнього інтелектуального і творчого потенціалу.

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)