АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ЗАНЯТТЯ 2

Читайте также:
  1. Відкрите заняття проводилося у зв’язку з участю у конкурсі на посаду доцента кафедри алгебри, геометрії та математичного аналізу.
  2. Друге заняття
  3. ЗАГАЛЬНІ Методичні рекомендації до вивчення тем, що виносяться на семінарські заняття та на самостійну роботу.
  4. Заняття 1
  5. ЗАНЯТТЯ 1
  6. Заняття 1-2
  7. Заняття 10
  8. Заняття 11
  9. Заняття 12
  10. Заняття 13
  11. Заняття 14
  12. Заняття 15

Завдання 1: Виписати порядок створення виробничого кооперативу.

Завдання 2: Порядок ліквідації товариства з обмеженою відповідальністю та товариства з додатковою відповідальністю

1. Внаслідок реорганізації ТОВ „Всесвіт” з нього було виділено та створено на базі однієї з його філій ще одне ТОВ „Дах всесвіту” якому було передано за розподільчим балансом вiд 1 квітня 2005 р. 40 % майна ТОВ „Всесвіт”. У червні 2005 р. при проведенні податковими органами перевірки дотримання податкового законодавства за період з 1 січня 2004 р. по 1 січня 2005 р. встановлено наявність недоїмки податків у розмiрi 234 000 грн. ТОВ „Всесвіт” сплатило суму недоїмки вiдповiдно до акту перевірки, після чого звернулося з позовом до ТОВ „Дах всесвіту” з вимогою сплатити 40 % погашеної ними заборгованості по податках. Свої вимоги позивач обґрунтовував тим, що борг (недоплата) утворився в період діяльності ТОВ „Всесвіт” до його реорганізації а тому збитки повинні розподілятися пропорційно балансу майна; оскільки новостворене ТОВ одержало 40 % майна, то має компенсувати вiдповiдну частину суми боргу. Чи буде задоволено вимогу позивача? Які обов’язки новоствореної юридичної особи щодо зобов’язань юридичної особи, з якої вона була виділена?

2. Павлов, Грошин та Шиян заснували закрите акціонерне товариство. Через рік Шиян заявив про вихід з числа акціонерів i виступив на загальних зборах із заявою про виділ йому в натурі вкладу, який він вніс до уставного фонду товариства. Загальні збори відмовили Шияну в задоволенні його вимог, мотивуючи це тим, що акціонер не має права вимагати виділу вкладу. Вони порадили йому передати свій вклад іншій особі, яка сплатить йому вартість вкладу. Шиян не погодився з таким рішенням i звернувся з позовом до суду. Як слід вирішити справу?

3. Юридична особа „Стоматологія” уклала договір із заводом медичного устаткування на придбання обладнання для стоматологічного кабінету. Після відвантаження обладнання заводом-виготовлювачем, було з’ясовано, що в договорі не зазначені найменування відділення банку i номер банківського рахунку юридичної особи “Стоматологія”. У вiдповiдi на вимогу правління заводу повідомити свої платіжні реквізити, уповноважена особа юридичної особи „Стоматологія” повідомила, що не має взагалі рахунку а її фінансове обслуговування здійснює районний відділ охорони здоров'я. На той час обладнання для стоматологічного кабінету було вже доставлено в лікарню, змонтоване в стаціонарному приміщенні i використовувалось для лікування хворих. Вирішіть справу.

4. На зборах учасників товариства з обмеженою відповідальністю було прийняте рішення про звільнення директора як «такого, що не відповідає посаді». Але директор відмовився виконувати рішення загальних зборів учасників та залишив у себе печатку, штампи, документацію товариства. Банк, до якого був наданий протокол загальних зборів про звільнення директора, продовжує приймати платіжні документи, підписані директором, аргументуючи це тим, що «директор той, хто має печатку». Яким чином примусити директора виконати рішення загальних зборів? Чи є правомірною поведінка банку?

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)