АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Проект спортивного свята

Читайте также:
  1. GIP-M. АВТОМАТИЗИРОВАННОЕ ПРОЕКТИРОВАНИЕ ДОРОГ
  2. IV. Выбор и проектирование инновационных образовательных технологий
  3. Аналіз умов праці та виявлення потенційних небезпек на об’єкті проектування
  4. Ащита курсового проекта
  5. Бланкові, опитувальні, рисункові і проективні психодіагностичні методики. Сутність і частота народження. Поняття про об'єктивно-маніпуляційних методиках
  6. Весняні дати і свята
  7. Виды инвестиционных проектов и их особенности.
  8. Виды технологических документов, разрабатываемых в курсовом проекте, правила их оформления.
  9. Виды фундаментов и особенности проектирования и конструктивного выполнения.
  10. ВИЗНАЧЕННЯ ВИРОБНИЧОЇ ПРОГРАМИ ПРОЕКТОВАНОГО ЦЕХУ
  11. Внешнее проектирование модуля
  12. Время и место проведения фестивалей-конкурсов проекта «Салют Талантов» уточняйте в Календаре фестивалей 2013-2014

Необхідність майбутнього, національної культури, усвідомлювати, розуміти і активно брати участь у відродженні національної культури; самореалізувати себе як особистість люблячу свою Батьківщину, свій народ і все що пов'язане з народною культурою: російські народні танці, усний народний фольклор, народні ігри, в які діти дуже люблять грати.

Все це допомогло розробити методичний проект, заснований на прилучення дітей до національної культурі через фізкультурні за тематикою і змістом свята: календарні, фольклорні, обрядові, дні іменин і т.д. Ці свята проводяться в Відповідно до християнським календарем (Різдво, Масляна, Сороки, Трійця і ін.) Вони складаються на доступному дітям матеріалі з використанням народних ігор, забав, хороводних танців, пісень, атрибутів національного одягу, інвентарю. У святах активними учасниками можуть стати не тільки діти, але і їх батьки, учні школи, вихованці інших дитячих садів.

Використання фольклору на фізкультурних святах дозволить не тільки підвищити ефективність фізкультурно-оздоровчого процесу, але й матиме позитивний вплив на стан здоров'я, динаміку фізичної підготовленості дошкільників, а також сформує у них інтерес до систематичних занять фізичної культури.

Основні цілі та завдання проекту:

1. Створити систему роботи, по прилученню дітей до витоків української народної культури за допомогою фізкультурних свят.

2. Знайомство дітей з календарними, народними святами, звичаями і традиціями, народними іграми.

3. Залучити батьків (соціум) у виховно-освітній процес через участь у фізкультурних святах.

4. Створити умови для самостійного відображення отриманих знань, умінь дітьми.

5. Виховувати інтерес і любов до української національної культури, народної творчості, звичаїв, традицій, обрядів, народним календарем, до народних ігор і т. д.

6. Використовувати всі види фольклору, як багатющого джерела пізнавального і морального розвитку дітей.

Приблизний перспективний план фізкультурних свят для дітей старшого дошкільного віку

У вересні Розвага по народним іграм Полісся

В«Я, ти, він, вона - разом дружна гра»

У жовтні

Свято «Богатирські ігрища» (з дітьми ДОП № …..

У листопаді

Розвага «Кузьминки по літу поминки»

У грудні

Розвага «Посиденьки на Покрову»

У січні

Свято «Ми зустрічаємо Різдво»

У лютому

«Свято українського валянка» (з батьками)

У березні

Свято «Масляна дорога»

У квітні

Розвага «Сміх та веселощі»

У травні

Прогулянка-похід з батьками «Літо, літо, вилазь з-під кліти»

У червні

Свято «Трійця - дівоче свято»

У липні

«НА Івана, на Купайла»

У серпні

Розвага «Як у наших у воріт - Спас!»

Очікувані результати роботи:

v Використання дітьми в руховій активності потішок, лічилок, загадок.

v Уміння грати в українські народні рухливі ігри.

v Знання казок та казкових героїв, уміння застосовувати їх у різних формах фізичного виховання.

v Осмислення і активну участь дітей у народних святах і розвагах (знають назва свята, грають в національні ігри, ігри-забави).

v Використання атрибутів українських народної ігор в самостійної діяльності.

v Дбайливе ставлення до предметів побуту, творів народної творчості.

Така робота з дітьми дошкільного віку цінна й тим, що створює умови для емоційно - психологічного благополуччя, так як має великий вплив на розвиток розуму, виховання характеру, волі, моральності, створює певний духовний настрій, пробуджує інтерес до самовираження, сприяє не тільки кращому засвоєнню знань і закріпленню навичок, але й благотворно впливає на дитячу психіку.

Фізкультурні свята є дієвою формою організації дозвілля дітей, ефективним засобом пропаганди фізичної культури і спорту. Ці заходи потребують ретельної підготовки з боку педагогічного колективу та батьківської громадськості, шефів, самих хлопців. Свята повинні стати традиційними.

При проведенні фізкультурних свят діти отримують можливість проявляти більшу активність, самостійність та ініціативу в діях. Це відкриває ще один немаловажний аспект: відпадає необхідність давати дітям часові та просторові орієнтири.

Практика роботи переконує, що для результативної діяльності з дітьми необхідна добре продумана система підготовки інструктора з фізкультури та вихователів, тісний контакт з педагогічним та медичним персоналом та сім'єю.

Педагогам дошкільних установ необхідно удосконалювати методи педагогічної пропаганди, залучати батьків до активний виховно - освітній процес, щоб отримані ними знання втілювалися у конкретній роботі по фізичному вихованню дітей.

Батьки повинні проявляти велику зацікавленість в тому, щоб в режимі дошкільного закладу передбачався активний відпочинок дітей. Сім'я багато в чому визначає ставлення дітей до фізичної культури, їх інтерес до спорту, активність і ініціативу. Цьому сприяє емоційно близьке спілкування дітей і батьків в різних ситуаціях і природно виникаюча їхня спільна діяльність.


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)