АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ЕКЗАМЕНАЦІЙНИЙ БІЛЕТ № 29

Читайте также:
  1. Білет № 14
  2. Білет № 14Довед,що спостереж.є нафефективн. мет.пізн природ.
  3. Білет № 16. Обгрунтуйте розповідь учителя, як метод формування природничих знань
  4. ЕКЗАМЕНАЦІЙНИЙ БІЛЕТ № 1
  5. ЕКЗАМЕНАЦІЙНИЙ БІЛЕТ № 11
  6. ЕКЗАМЕНАЦІЙНИЙ БІЛЕТ № 12
  7. ЕКЗАМЕНАЦІЙНИЙ БІЛЕТ № 13
  8. Екзаменаційний білет № 15
  9. ЕКЗАМЕНАЦІЙНИЙ БІЛЕТ № 16
  10. Екзаменаційний білет № 16
  11. ЕКЗАМЕНАЦІЙНИЙ БІЛЕТ № 19

1. Доручення, види, реквізити документа.

Доручення — це письмове повідомлення, за яким організація чи окрема особа надає право іншій особі від її імені здійснювати певні юридичні чинності або отримувати матеріальні цінності.

Доручення видаються на розпорядження майном, отримання грошових і матеріальних цінностей. Вони поділяються на особисті та офіційні.

Особисті доручення видаються окремими особами, які передають свої права іншим особам (право на отримання заробітної плати, поштового переказу та ін.). Обов'язковою умовою правомірності особистого доручення є наявність підпису службової особи й печатка установи, підприємства, що засвідчує підпис довірителя (доручення, які видаються студентам, можуть засвідчуватись навчальним закладом).

В офіційному дорученні обов'язково зазначаються:

назва організації, яка видає доручення;

номер доручення й дата видання;

посада, прізвище, ім'я, по батькові особи, якій видано до ручення;

назва організації чи підприємства, від якого повинні бути отримані матеріальні цінності;

перелік цінностей із вказівкою на їх кількість і суму;

термін дії доручення;

зразок підпису особи, якій видано доручення;

назва документа, що посвідчує особу отримувача цінностей (паспорт, посвідчення);

підписи службових осіб, які видали доручення;

печатка організації, що видала доручення.

Офіційні доручення можуть бути разовими, спеціальними й загальними.

Для багатьох доручень є друковані бланки, куди від руки вписують прізвище, ім'я та по батькові того, кому доручається, що саме, де треба одержати, та завіряють підписом і круглою печаткою. Завіряється також підпис особи, на ім'я якої написано доручення.

Завірені нотаріально доручення можна передавати телеграмою. Телеграма-доручення складається з тексту доручення, який може бути відповідно скорочений, та посвідчувального напису з підписом нотаріуса й печаткою нотаріальної контори. Підпис нотаріуса засвідчується органом зв'язку, через який передається телеграма-доручення. Таке доручення має силу оригіналу.

Зразки доручень

Д о р у ч е н н я

Я, Король Петро Пилипович, доручаю Слободянюк Оксані Володимирівні отримати належну студентам 12-ї групи музично-педагогічного факультету стипендію за вересень 1999 р.Доручення дійсне до 12 жовтня 1999 р.

20 вересня 1999 р. (п і д п и с) Я. Я. Король

Підпис студента Короля П. П. Засвідчую:

Декан

музично-педагогічного факультету (п і д п и с) С. І. Бондаренко

20 вересня 1999 р.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)