АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Мета дослідження

Читайте также:
  1. III.Результати дослідження
  2. Бактеріоскопічне дослідження харкотиння – метод виявлення туберкульозу
  3. Визначення напряму дослідження
  4. Доведення в наукових дослідженнях.
  5. Дослідження
  6. ДОСЛІДЖЕННЯ М'ЯСНИХ НАПІВФАБРИКАТІВ
  7. Дослідження О. Г. Столєтова
  8. ДОСЛІДЖЕННЯ РИНКУ ПЛАВЛЕНИХ СИРІВ
  9. Дослідження того, чим відрізняється добре від природного (приємного, корисного), займається
  10. Електоральні дослідження в соціології політики
  11. Елементи стихійного матеріалізму, діалектики, логічного дослідження в період до критичної творчості Канта.
  12. Емпіричні соціологічні дослідження

ЗМІСТ

ВСТУП…………………………………………………………………………3

I. ОГЛЯД ЛІТЕРАТУРИ……………………………………………………...6

II. ОРГАНІЗАЦІЯ ТА МЕТОДИ ДОСЛІДЖЕННЯ………………………...9

2.1. Організація дослідження………………………………………………...9

2.2. Методи дослідження……………………………………………………………....13

III. РЕЗУЛЬТАТИ ДОСЛІДЖЕННЯ……………………………………….14

ВИСНОВКИ………………………………………………………………….19

УЗАГАЛЬНЕННЯ…………………………………………………………...21

ЛІТЕРАТУРА ТА ДЖЕРЕЛА………………………………………………22


I.Вступ

Курсова робота присвячена вихованню силових здібностей і їх всебічному розвитку. Без прояву м'язової сили людина не може виконати жодної рухової дії. Від рівня розвитку сили певною мірою залежить прояв інших рухових якостей. В теорії фізичного виховання поняття "сила" застосовується для якісної характеристики довільних рухів людини, які спрямовані на вирішення конкретних рухових завдань.

Види силових здібностей розрізняють за характером поєднання режимів напруження м’язів: власне силові здібності і швидкісно-силові здібності. Завдання розробки засобів і методів ефективного удосконалення швидкісно-силових якостей є надзвичайно актуальним у сучасному спорті.

Об'єкти дослідження:

– фізична підготовка волейболістів 15 – 17 років.

– швидкісно-силові якості кваліфікованих борців греко-римського стилю у передзмагальному періоді.

Предмет дослідження

– швидкісно-силова підготовка волейболістів 15 – 17 років різного ігрового амплуа в підготовчому періоді річного циклу тренування.

– швидкісно-силової підготовка кваліфікованих борців греко-римського стилю у передзмагальному періоді.

Мета дослідження

– полягає втеоретичному обґрунтованітарозробці програми фізичної підготовки в підготовчому періоді річного циклу волейболістів 15 – 17 років з урахуванням ігрового амплуа, орієнтовану на переважальний розвиток швидкісно-силових здібностей.

– розробити методику удосконалення швидкісно-силової підготовки кваліфікованих борців греко-римського стилю у передзмагальному періоді.

Завдання дослідження:

1. Дослідити проблему спортивної підготовки у загальній системі спортивної підготовки волейболістів 15 – 17 років на сучасному етапі.

2. Вивчити морфологічні особливості та швидкісно-силові здібності волейболістів 15 – 17 років.

3. Вивчити зміст змагальної діяльності і фактори, що визначають спеціальну підготовленість волейболістів різного ігрового амплуа.

4. Розробити і апробувати програму фізичної підготовки в підготовчому періоді річного циклу, орієнтовану на переважальний розвиток швидкісно-силових здібностей для волейболістів 15 – 17 років в залежності від ігрового амплуа.

5. Розробити засоби і методи ефективного удосконалення швидкісно-силових якостей для сучасної боротьби.

6. Задіяти значні резерви навчально-тренувального процесу і підняти на якісно новий рівень теорію та практику цього виду спорту.

Методи дослідження. Для вирішення поставлених завдань і одержання об'єктивних даних у роботі використані такі методи дослідження: аналіз спеціальної науково-методичної літератури, педагогічні спостереження, педагогічний експеримент, педагогічні тестування, антропометрія, міотонометрія, методи математичної статистики.

А також: теоретичний аналіз науково-методичної літератури, педагогічні спостереження, педагогічний експеримент, педагогічне тестування та методи математичної статистики з використанням ЕОМ.

Наукова новизна отриманих результатів полягає в тому, що в роботі:

· науково обґрунтована програма фізичної підготовки в підготовчому періоді річного циклу підготовки для волейболістів 15 – 17 років на підставі диференціації ігрового амплуа;

· уперше обґрунтовано застосування тренувальних впливів у підготовчому періоді підготовки волейболістів 15 – 17 років у відповідності до специфіки змагальних рухових проявів залежно від ігрового амплуа;

· уперше визначені найбільш значущі фактори, що обумовлюють диференційований підхід до вдосконалення фізичної підготовки для волейболістів 15 – 17 років залежно від ігрового амплуа;

· уперше отримані кількісні дані показників опорно-ресорної функції ступні волейболістів 15 – 17 років різного ігрового амплуа;

· доповнено дані про фізичний розвиток волейболістів 15 – 17 років залежно від ігрового амплуа.

· уперше обґрунтовано застосування тренувальних впливів у передзмагальному періоді борців у відповідності до специфіки навчально-тренувального процессу.

· отримано нові позитивні результати дослідження швидкісно-силових якостей кваліфікованих борців греко-римського стилю у передзмагальному періоді.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.007 сек.)