АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ВИСНОВКИ. 1. Аналіз вітчизняних та зарубіжних літературних джерел, вивчення методики тренування волейболістів 15 – 17 років на сучасному етапі свідчать про те

Читайте также:
  1. ВИСНОВКИ
  2. ВИСНОВКИ
  3. Висновки
  4. Висновки
  5. Висновки
  6. Висновки
  7. ВИСНОВКИ
  8. Висновки
  9. Висновки
  10. Висновки
  11. Висновки
  12. Висновки

1. Аналіз вітчизняних та зарубіжних літературних джерел, вивчення методики тренування волейболістів 15 – 17 років на сучасному етапі свідчать про те, що реалізація технічних дій волейболістів с урахуванням їх ігрового амплуа потребує високого прояву швидкісно-силових здібностей. Встановлено, що швидкісно-силова підготовка, як компонент фізичної підготовки, нині проводиться без урахування специфіки змагальної діяльності різних ігрових амплуа.

2. У результаті експериментальних досліджень вивчені морфологічні особливості та показники швидкісно-силової підготовленості, стан тонусу м'язів нижніх кінцівок і опорно-ресорні властивості стоп волейболістів 15 – 17 років. Абсолютні значення досліджуваних показників свідчать про те, що між волейболістами 15 і 16 років розходження не достовірні (Р<0,05), а між волейболістами 15 і 17 років у більшості досліджуваних показників були виявлені достовірні розходження (Р>0,05).3. Установлено, що волейболісти 15-16 років різних ігрових амплуа мають достовірні розходження в показниках: антропометрії, швидкісно-силовий підготовленості, міотонометрії, опорно-ресорної функції ступні (Р<0,05). Між нападаючими амплуа першого та другого темпу достовірних розходжень у досліджуваних показниках не було виявлено (Р>0,05). Найбільша кількість достовірних розходжень спостерігалася між нападаючими амплуа обох темпів і ліберо.

4. Експериментально доведена ефективність розробленої програми фізичної підготовки з урахуванням ігрового амплуа волейболістів. В експериментальній групі середні значення показників силових і швидкісно-силових здібностей волейболістів статистично вірогідно виросли (P<0,05). Відзначено прогресуючу динаміку поліпшення опорно-ресорних властивостей ступні: висота склепіння ступні збільшилася від 0,5 до 2,5 мм. У контрольній групі, що займалася за загальноприйнятою програмою для ДЮСШ, не були виявлені статистично достовірні зміни в досліджуваних показниках протягом експериментального періоду. Вивчення опорно-ресорних властивостей ступні волейболістів нападаючих амплуа першого та другого темпу контрольної групи показало незначне зменшення висоти склепіння та відповідно плюсневого і п'яткового кутів. Даний факт підтверджує надмірність навантаження на кістково-м'язовий апарат нижніх кінцівок волейболістів атакуючих амплуа.

5. Практичне використання розробленої програми диференційованої фізичної підготовки волейболістів 15 – 17 років у підготовчому періоді річного циклу дозволяє істотно підвищити ефективність тренувального процесу на підставі зміни обсягу і спрямованості підготовки залежно від специфіки змагальної діяльності ігрових амплуа.

6. На початку проведення педагогічного експерименту результати тестування швидкісно-силових показників кваліфікованих борців греко-римського стилю не виявили суттєвих різниці між показниками у експериментальній і контрольній групах, що свідчить про їх однорідність (Р>0,05).

7. У результаті реєстрації підсумкових контрольних показників було встановлено, що представники ЕГ суттєво переважали представників КГ за результатами тестування у всіх показниках.

8. Спостереження за змагальною діяльністю представників досліджуваних груп показали, що на офіційних змаганнях кращі результати спостерігались у представників ЕГ, вони вибороли 1 перше місце, 1— друге, 2—третіх тощо. 1 борець ЕГ виконав норматив МС України і 1— КМС. Представники КГ на офіційних змаганнях посіли 1 четверте місце, 1—п’яте і 1—шосте. Два представники КГ виконали нормативи КМС.

9. Також з опрацьованих досліджень ми дізнались що безпосередня посилена швидкісно-силова підготовка позитивно впливає як на волейболістів 15 – 17 років різного ігрового амплуа в підготовчому періоді річного циклу тренування, так і на кваліфікованих борців греко-римського стилю у передзмагальному періоді.

.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)