АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Задній міст

Практична робота 14

1. Тема: Ознайомлення з побудовою елементів ходовий частини автомобілів і тракторів.

2. Мета роботи: Ознайомлення з побудовою елементів ходовий частини, розташуванням і кріпленням її елементів на і гусеничному тракторі.

3. Порядок виконання роботи

Остов

>Остов — підставу, якого зміцнюють все агрегати і механізми автомобіля (трактори). У вантажних автомобілів і більшості гусеничних тракторів роль остова виконує рама.Рама у вантажних автомобілів повинна мати високої жорсткістю і міцністю, щоб забезпечити тривалу і надійну роботу автомобіля. Більшість вантажних автомобілів застосовуютьсялонжеронние рами, які з двох поздовжніх балок, званихлонжеронами, з'єднаних поперечними балками, званимитраверсами.Лонжерони і траверси маютьшвеллерное перетин і з'єднуються заклепками чи зварюванням. Висота лонжеронів у неповній середній частинок, як більше навантаженої, збільшена. Долонжеронам приварені чи прикріплено крон;штейни ресор, підніжок, запасного колеса та інших вузлів автомобіля. У передній частини рами розташовані бампер,предохраняющий раму і кузов від ушкоджень, і гаки доячи буксирування автомобіля, а задньої — буксирний прилад для буксирування причепів.

>Остови колісних тракторів поділяються на рамні,полу-рамние ібезрамние.

>Рамний остов єклепаную чи зварену раму з балок різного профілю.Рамний остов має високої жорсткістю, міцністю і великий масою. Через великий маси рамний остов застосовують лише з колісних трактори підвищеної потужності (>К-701,Т-150К та інших.).Полурамний остов є поєднаннямполурами ікартеров агрегатів трансмісії, з'єднаних між собою болтами чи зварюванням.Полурамний остов має достатньої жорсткістю, забезпечує встановлення та зняття двигуна без розбірки остова. Його застосовують на тракториМТЗ-80,МТЗ-82 та інших.Безрамний остов утворюютьблок-картер двигуна і литі корпусу механізмів трансмісій, жорстко з'єднані з допомогою болтів чи зварювання.Безрамний остов має достатньоїЖесткостью й малої масою. Що внаслідок утрудненого доступу до механізмам їх ін.Наменяют на сучасних колісних трактори.

Задній міст

Задній міст зазвичай провідний. Він служить до частини маси автомобіля (трактори), що припадає на провідні колеса, й у передачі від коліс на раму що штовхають зусиль.

Задній міст є пустотілу балку —неразрезную чиразрезную, що є кожухом, у якому розміщені головна передача, диференціал іполуоси. У вантажних автомобілів (>ЗИЛ-130, ГАЗ-53 та інших.) балки задніх мостів виконуютьнеразрезними. Балка у неповній середній частини розширено й має з передній і задньою сторін отвори.Переднее отвір закривається картером головною передачі, заднє — кришкою.

На балці є майданчики для кріпленняРессор і фланці, яких зміцнюють опорні гальмівні диски.

На кінцяхполуосевих рукавів балки встановлюють підшипники маточин головних коліс.

Задній міст трактори єкоробчатую чавунну відливку, у якій розміщені конічна і бортова передачі, диференціал іполуоси.


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)