АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Направляющее колесо інатяжное пристрій

Читайте также:
  1. Призначення, пристрій і порядок роботи гідроприводу

>Направляющее колесо інатяжное пристрій призначені направлення руху гусеничної ланцюга, її натягу і амортизації гусеничного рушія.Натяжние устрою на трактори застосовують як кривошипного, іползункового типу.Натяжное пристрій зкривошипом забезпечує переміщення подає колеса по дузі кола. Таке пристрій застосовують на трактори з еластичною підвіскою (>Т-180,ДГ-75 та інших.).Натяжное пристрій зползунами, що забезпечує поступальний переміщення подає колеса, застосовують на трактори зполужесткой підвіскою.

Як приклад розглянемо конструкцію і принцип дії подає колеса і натяжної устрою тракториДГ-75.Направляющее колесо і двох ободів, з'єднаних болтами зі ступицею колеса. Кожен обід з'єднаний додатково зі ступицею двомастами.Ступица встановлено двома конічних роликових підшипниках на нижньої осікривошипа. Верхня віськривошипа встановлена у що ковзаютьподшипниках-втулках, запресованих в передній брус рами трактори. Віськривошипа фіксується гайкою.Ступица з зовнішнього боку закрита кришкою з отвором. Внутрішня порожнину маточини ущільнена торцевимсальником, що складається з корпусу з зовнішнімуплотаительним щитком, двохпритертих кілець — нерухомого і обертового — і внутрішнього щитка. Кільцезапрессовано в корпусі і утримується від обертання гумовим кільцем. Кільця притиснуті друг до друга пружиною вміщеній в гумовому чохлі.

>Подшипники регулюють гайкою.

Олія дня мастила підшипників колеса заливають через отвір в маточині,закриваемое корком. Рівень олії вбираються у порожнини маточини визначається через отвір в кришці,закриваемое корком.

>Натяжное пристрій складається з виделки, натяжної гвинта з гайкою, внутрішньої і зовнішньої пружин амортизатора, рухомого упора,регулировочной гайки і кульової опори. приєднана шарнірно вушку, яке закріплено вкривошипе. У вилці встановленонатяжной гвинт з голівкою на передньому кінці. На гвинт прикріплять пружини, які передніми кінцями наштовхуються на паски виделки, а задніми — впритул затягуються на гвинті гайкою.

У найгіршому разі гвинта натягнута регулювальну гайка, мова якої встановлено у кульової опорі, що входить у сферичну виїмку кронштейна рами трактори.

>Регулировочная гайка закріпленаконтргайкой.Натяжение гусеничної ланцюга регулюють обертанням гайки.

При згортання гайки її мова, спираючись в шарову опору, переміщає гвинт, який через виделку повертає кривошип і переміщає направляюче колесо вперед збільшуючи,жение гусениці.

>Натяжное пристрій з допомогою пружин і відданість забезпечує амортизацію натяжної пом'якшуючи удари при наїзді трактори на перешкоди.


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)