АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Міністр С. Р. Станік

Читайте также:
  1. Адміністративна відповід-ть: поняття та підстави.
  2. Адміністративна відповідальність за порушення податкового законодавства
  3. Адміністративне правопорушення як підстава юридичної відповідальності: ознаки і елементи.
  4. Адміністративне правопорушення, його склад.
  5. Адміністративне стягнення: поняття та види.
  6. Адміністративні зміни кінця 18-19 ст. та утворення нових архівів
  7. Адміністративні проступки за Кодексом України про адміністративні правопорушення
  8. Адміністративні стягнення: поняття і види
  9. Адміністративній поділ
  10. Адміністративно-правовий статус громадян України та іноземців
  11. Адміністративно-правові відносини, їх структура, особливості та види.
  12. Адміністративно-територіальний устрій

Затверджено
Наказ Міністерства
юстиції України
23.03.2000 N 10/5a

Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
15 травня 2000 р.
за N 278/4499

Порядок
здійснення органами державної виконавчої служби
виконання рішень судів та інших органів (посадових
осіб) стосовно підприємств, установ, організацій,
діяльність яких пов'язана з державною таємницею

{ Назва Порядку із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства юстиції N 79/5 (z1125-06) від 17.10.2006 }

Відповідно до вимог статті 34 Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про державну таємницю" (1079-14), з метою охорони державної таємниці Міністерство юстиції України за погодженням із Службою безпеки України встановлює Порядок здійснення органами державної виконавчої служби виконання рішень судів та інших органів (посадових осіб) стосовно підприємств, установ, організацій, діяльність яких пов'язана з державною таємницею (далі - Порядок). { Преамбула із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства юстиції N 79/5 (z1125-06) від 17.10.2006 }

1. Відповідно до вимог статті 2 Закону України "Про виконавче провадження" (606-14) примусове виконання рішень в Україні покладається на державну виконавчу службу, яка входить до системи органів Міністерства юстиції України.

2. Державна виконавча служба здійснює роботу відповідно до Законів України "Про державну виконавчу службу" (202/98-ВР), "Про виконавче провадження" (606-14), "Про державну службу" (3723-12) та "Про внесення змін до Закону України "Про державну таємницю" (1079-14), інших нормативно-правових актів, які регулюють порядок охорони державної таємниці, а також цього Порядку.

3. При здійсненні своїх функцій, пов'язаних із доступом до державної таємниці, працівники державної виконавчої служби зобов'язані виконувати вимоги чинного законодавства про державну таємницю та встановленого на підприємстві, в установі, організації режиму секретності, а також цього Порядку.

4. Для забезпечення режиму секретності в роботі з виконання рішень судів та інших органів (посадових осіб) із підприємствами, установами і організаціями з особливим режимом діяльності в органах державної виконавчої служби, за дозволом відповідних органів Служби безпеки України у регіонах, створюються режимно-секретні органи (далі - РСО), які проводять свою діяльність відповідно до чинного законодавства з питань охорони державної таємниці.

В органах державної виконавчої служби з незначним обсягом робіт, пов'язаних із державною таємницею, де штатним розписом не передбачено створення режимно-секретних органів, за погодженням із відповідними органами Служби безпеки України в регіонах, облік і зберігання секретних документів, а також заходи щодо забезпечення режиму секретності здійснюються особисто керівником органу державної виконавчої служби або спеціально призначеним, за його наказом, працівником після створення необхідних умов, що забезпечують режим секретності. На цих працівників поширюються обов'язки та права працівників РСО.

5. Органи державної виконавчої служби виконують вищезазначені функції за наявності спеціального дозволу Служби безпеки України на провадження діяльності, пов'язаної з державною таємницею.

6. Допуск до державної таємниці надається працівникам державної виконавчої служби відповідними керівниками органів державної виконавчої служби. { Пункт 6 із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства юстиції N 79/5 (z1125-06) від 17.10.2006 }

7. Працівники державної виконавчої служби, які здійснюють примусове виконання рішень, пов'язаних із державною таємницею, повинні мати оформлені в установленому порядку розпорядження на виконання завдання та довідку щодо допуску до відомостей, що становлять державну таємницю.

Якщо здійснення виконання рішень не пов'язане з державною таємницею, то допуск працівників державної виконавчої служби провадиться на підставі посвідчення особи.

8. Керівники підприємств, установ, організацій, незалежно від форм власності, підпорядкованості, належності, командування військових частин та інших військових формувань, надають доступ до державної таємниці працівникам державної виконавчої служби за пред'явленням ними службового посвідчення, довідки про форму допуску і розпорядження на виконання конкретних завдань.

9. Подання підприємствами, організаціями та установами з особливим режимом діяльності бухгалтерських звітів, балансів, податкових звітів, розрахунків, платежів та інших документів надаються працівникам державної виконавчої служби у повному обсязі, у встановлених формах із додержанням вимог із забезпечення збереження державних секретів.

Гриф секретності зазначеним документам надається підприємством, організацією та установою на підставі розгорнутих переліків відомостей, що становлять державну таємницю.

10. У процесі виконання рішень працівники державної виконавчої служби зберігають матеріали, що містять державну таємницю, у РСО підприємств, установ і організацій, на яких проводиться виконання.

Начальник управління забезпечення
функціонування державної виконавчої
служби І.І.Ємельянова

 

Порядок надання інформації Державною податковою службою України на запити органів державної виконавчої служби, затверджений Наказом Міністерства фінансів України, Міністерства юстиції України 23 грудня 2011 р. № 1701/3578/5 // Офіційний вісник України. – 2012. – № 3 (20.01.2012). – ст. 108 (Електронна адреса доступу – http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/z1528-11).

 

МІНІСТЕРСТВО ФІНАНСІВ УКРАЇНИ

МІНІСТЕРСТВО ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ

 

Н А К А З

 

23.12.2011 N 1701/3578/5

 

Зареєстровано в Міністерстві

юстиції України

27 грудня 2011 р.

за N 1528/20266

 

 

Про затвердження Порядку

надання інформації Державною податковою

службою України на запити органів

державної виконавчої служби

 

 

Відповідно до статті 4 Закону України "Про виконавче провадження" (606-14) та з метою вдосконалення порядку взаємодії органів державної виконавчої служби та органів державної податкової служби та забезпечення належного виконання рішень судів та інших органів (посадових осіб) і спрощення процедури забезпечення державних виконавців інформацією про номери рахунків юридичних осіб та/або фізичних осіб - підприємців, джерела доходів фізичних осіб

Н А К А З У Є М О:

1. Затвердити Порядок надання інформації Державною податковою службою України на запити органів державної виконавчої служби, що додається.

2. Визначити адміністраторами обміну інформацією, які забезпечують та здійснюють технічне супроводження процедури подання запитів та отримання відповідей, Державну податкову службу України, державне підприємство "Інформаційний центр" Міністерства юстиції України.

3. Департаменту взаємодії з органами влади (Зеркаль О.В.) подати цей наказ на державну реєстрацію відповідно до Указу Президента України від 03.10.92 N 493 (493/92) "Про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств та інших органів виконавчої влади" (із змінами).

4. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

5. Державній виконавчій службі України (Стаднік Г.В.) спільно з державним підприємством "Інформаційний центр" Міністерства юстиції України (Добжанський В.Б.) та Державній податковій службі України (Клименко О.В.) у двомісячний строк з дня набрання чинності цим наказом забезпечити підготовку та затвердження протоколів обміну інформацією та належне виконання цього наказу.

6. Департаменту взаємодії з органами влади (Зеркаль О.В.) довести цей наказ до відома начальників Головного управління юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, головних управлінь юстиції в областях, містах Києві та Севастополі.

7. Визнати таким, що втратив чинність, наказ Державної податкової адміністрації України та Міністерства юстиції України від 03.04.2007 N 209/153/5 (z0308-07) "Про затвердження Порядку надання інформації органами державної податкової служби на запити органів державної виконавчої служби", зареєстрований в Міністерстві юстиції України 04.04.2007 за N 308/13575.

8. Контроль за виконанням цього наказу покласти на Голову Державної податкової служби України Клименка О.В. та заступника Міністра юстиції - керівника апарату Сєдова А.Ю.

 

Міністр фінансів України Ф.О.Ярошенко

 

Міністр юстиції України О.В.Лавринович

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ

Міністерства фінансів

України,

Міністерства юстиції України

23.12.11 N 1701/3578/5

 

Зареєстровано в Міністерстві

юстиції України

27 грудня 2011 р.

за N 1528/20266

 

 

ПОРЯДОК

надання інформації Державною податковою

службою України на запити органів

державної виконавчої служби

 

 

1. Цей Порядок розроблено відповідно до статті 4 Закону України "Про виконавче провадження" (606-14).

2. Цей Порядок визначає загальні правила надання Державною податковою службою України органам державної виконавчої служби інформації про номери рахунків боржників - юридичних осіб та/або фізичних осіб - підприємців, яку отримують органи державної податкової служби від банківських та інших установ, та джерела отримання доходів боржників - фізичних осіб і передають на запити органів державної виконавчої служби.

3. Формат, структура файлів запитів та файлів відповідей, форма журналу обліку запитів та відповідей, регламент обміну інформацією, терміни впровадження програмного забезпечення для взаємообміну інформацією визначаються протоколами обміну інформацією.

4. Органи державної виконавчої служби подають запити до Державної податкової служби України через державне підприємство "Інформаційний центр" Міністерства юстиції України.

5. Відповіді на запити органів державної виконавчої служби надаються Державною податковою службою України через Державне підприємство "Інформаційний центр" Міністерства юстиції України.

6. Дані відправляються та передаються в електронній формі через телекомунікаційні мережі з використанням електронного цифрового підпису відповідно до чинного законодавства.

7. Ведення журналів обліку запитів та відповідей на запити здійснює державне підприємство "Інформаційний центр" Міністерства юстиції України.

8. Використання органами державної виконавчої служби отриманої інформації здійснюється в порядку, установленому Законом України "Про виконавче провадження" (606-14).

 

Заступник директора Департаменту

податкової, митної політики

та методології бухгалтерського обліку -

начальник Управління податкової

та митної політики

Міністерства фінансів України Ю.П.Романюк

 

Директор Департаменту взаємодії

з органами влади

Міністерства юстиції України О.В.Зеркаль

 

Порядок надання інформації Пенсійним фондом України на запити органів державної виконавчої служби, затверджений Наказом Міністерства юстиції України 19 грудня 2011 р. № 3544/5, Постановою правління Пенсійного фонду України від 19 грудня 2011 р. № 38-2 // Офіційний вісник України. – 2011. – № 102 (10.01.2012). – ст. 3761 (Електронна адреса доступу – http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/z1494-11).

 

МІНІСТЕРСТВО ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ

Н А К А З

 

19.12.2011 N 3544/5

 

Зареєстровано в Міністерстві

юстиції України

21 грудня 2011 р.

за N 1494/20232

 

Про затвердження Порядку надання

інформації Пенсійним фондом України

на запити органів державної виконавчої служби

 

 

Відповідно до статті 4 Закону України "Про виконавче провадження" (606-14) та з метою вдосконалення порядку взаємодії органів державної виконавчої служби та Пенсійного фонду України та забезпечення належного виконання рішень судів та інших органів (посадових осіб) і спрощення процедури забезпечення державних виконавців інформацією про осіб-боржників, які отримують пенсії за рахунок коштів Пенсійного фонду України, та інформацією про джерела отримання доходів боржників - фізичних осіб,

Н А К А З У Ю:

 

1. Затвердити Порядок надання інформації Пенсійним фондом України на запити органів державної виконавчої служби, що додається.

2. Визначити адміністратором обміну інформацією, який забезпечує та здійснює технічне супроводження процедури подання запитів та отримання відповідей органами державної виконавчої служби, Державне підприємство "Інформаційний центр" Міністерства юстиції України.

3. Департаменту взаємодії з органами влади (Зеркаль О.В.) подати цей наказ на державну реєстрацію відповідно до Указу Президента України від 03.10.92 N 493 (493/92) "Про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств та інших органів виконавчої влади".

4. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

5. Державній виконавчій службі України (Стаднік Г.В.) спільно з Державним підприємством "Інформаційний центр" Міністерства юстиції України (Добжанський В.Б.) у двомісячний строк з дня набрання чинності цим наказом забезпечити підготовку та затвердження протоколів обміну інформацією та належне виконання цього наказу.

6. Департаменту взаємодії з органами влади (Зеркаль О.В.) довести цей наказ до відома начальників Головного управління юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, головних управлінь юстиції в областях, містах Києві та Севастополі.

 

7. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра - керівника апарату Сєдова А.Ю.

 

Міністр О.Лавринович

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ Міністерства юстиції

України

19.12.2011 N 3544/5

Постанова правління

Пенсійного фонду України

19.12.2011 N 38-2

(za494-11)

 

Зареєстровано в Міністерстві

юстиції України

21 грудня 2011 р.

за N 1494/20232

 

 

ПОРЯДОК

надання інформації Пенсійним фондом України

на запити органів державної виконавчої служби

 

 

1. Цей Порядок розроблено відповідно до положень Закону України "Про виконавче провадження" (606-14) та визначає процедуру надання інформації Пенсійним фондом України про осіб-боржників, які отримують пенсії, та інформації про джерела отримання доходів боржників - фізичних осіб на запити органів державної виконавчої служби.

 

2. Відповідно до цього Порядку Пенсійний фонд України надає інформацію про осіб-боржників, які отримують пенсії, розмір їх пенсії та найменування органу Пенсійного фонду України, на обліку в якому перебуває боржник, та інформацію про осіб-боржників, які працюють за трудовими та цивільно-правовими договорами, про їх останнє місце роботи.

 

3. Формат, структура файлів запитів та файлів відповідей, форма журналу обліку та відповідей, регламент обміну інформацією, терміни впровадження програмного забезпечення для взаємообміну інформацією визначаються протоколами обміну інформацією.

4. Органи державної виконавчої служби подають запити до Пенсійного фонду України через Державне підприємство "Інформаційний центр" Міністерства юстиції України.

5. Відповіді на запити органів державної виконавчої служби надаються Пенсійним фондом України через Державне підприємство "Інформаційний центр" Міністерства юстиції України.

6. Дані відправляються та передаються в електронній формі через телекомунікаційні мережі з використанням електронного цифрового підпису відповідно до чинного законодавства.

7. Ведення журналів обліку запитів та відповідей на запити здійснює Державне підприємством "Інформаційний центр" Міністерства юстиції України.

8. Використання органами державної виконавчої служби отриманої інформації здійснюється в порядку, установленому Законом України "Про виконавче провадження" (606-14).

 

Директор Департаменту

взаємодії з органами влади

Міністерства юстиції України О.В.Зеркаль

 

Директор департаменту

персоніфікованого обліку,

інформаційних систем та мереж

Пенсійного фонду України О.Б.Ніколаєв

 

 

Порядок накладення арешту на цінні папери, затверджений Постановою Кабінету Міністрів України від 22 вересня 1999 р. № 1744 // Офіційний вісник України. – 1999. – № 38 (08.10.99). – ст. 1912 (Електронна адреса доступу – http://zakon1.rada.gov.ua/laws/show/1744-99-%D0%BF).

 

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А

від 22 вересня 1999 р. N 1744

Київ

 

Про затвердження Порядку накладення

арешту на цінні папери

 

 

Відповідно до статті 55 Закону України "Про виконавче провадження" (606-14) Кабінет Міністрів України

п о с т а н о в л я є:

Затвердити Порядок накладення арешту на цінні папери (додається).

 

 

Прем'єр-міністр України В.ПУСТОВОЙТЕНКО

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

постановою Кабінету Міністрів України

від 22 вересня 1999 р. N 1744

 

ПОРЯДОК

накладення арешту на цінні папери

 

 

1. Цей Порядок визначає основні вимоги щодо накладання арешту на цінні папери під час виконавчого провадження відповідно до Закону України "Про виконавче провадження" (606-14).

2. У цьому Порядку терміни "бездокументарна форма цінного паперу", "документарна форма цінного паперу", "зберігач", "знерухомлення цінних паперів", "реєстратор" вживаються у визначеннях, наведених у Законі України "Про Національну депозитарну систему та особливості електронного обігу цінних паперів в Україні" (710/97-ВР).

3. Арешт на цінні папери застосовується:

для забезпечення збереження майна боржника у вигляді цінних паперів, яке підлягає наступній передачі стягувачу або реалізації;

на виконання рішення суду про конфіскацію майна боржника;

на виконання ухвали суду про накладення арешту на майно, що належить відповідачу.

4. Арешт може бути накладено на будь-які цінні папери незалежно від їх виду та форми випуску як одного власника, так і кількох співвласників.

5. Для накладення арешту на цінні папери державний виконавець відповідно до законодавства виносить окрему постанову або в постанові про відкриття виконавчого провадження зазначає факт накладення арешту на майно.

У разі накладення арешту на іменні цінні папери у документарній формі копія постанови надсилається реєстратору або емітенту, що веде реєстр власників іменних цінних паперів згідно із законодавством (далі - реєстроутримувач), а у разі накладення арешту на цінні папери, випущені у бездокументарній формі, та/або знерухомлені цінні папери - зберігачу, а також іншим особам, визначеним законодавством про виконавче провадження.

6. Цінні папери, на які накладено арешт, підлягають опису в порядку, передбаченому законодавством. У процесі проведення опису цінних паперів складається акт за встановленою формою, в якому зазначається їх вид, найменування випуску, категорія та кількість.

7. Виявлені під час опису іменні цінні папери у документарній формі та цінні папери на пред'явника у документарній формі, на які накладено арешт, підлягають обов'язковому вилученню та негайній передачі на зберігання до установ Національного банку. Крім того, іменні цінні папери у документарній формі обмежуються в обігу шляхом їх блокування реєстроутримувачем на особовому рахунку власника невідкладно після отримання копії відповідної постанови державного виконавця. Блокування полягає в припиненні реєстрації переходу права власності на іменні цінні папери, обтяжені зобов'язаннями.

8. Цінні папери, випущені у бездокументарній формі, та знерухомлені цінні папери, на які накладено арешт, обмежуються в обігу шляхом здійснення зберігачем відповідної облікової операції невідкладно після отримання копії постанови державного виконавця. У цьому разі частина або вся кількість цінних паперів на рахунку власника обмежується в обігу шляхом виконання відповідного облікового запису.

9. Зняття арешту на цінні папери провадиться на підставі окремої постанови або постанови про закриття виконавчого провадження, винесеної державним виконавцем згідно із законодавством.

10. Припинення обмежень в обігу цінних паперів, випущених у бездокументарній формі, знерухомлених цінних паперів та іменних цінних паперів у документарній формі здійснюється відповідно зберігачем або реєстроутримувачем невідкладно після отримання відповідної постанови щодо зняття арешту на цінні папери.

11. У разі зняття арешту на цінні папери у документарній формі, що були вилучені та передані на зберігання до установ Національного банку, такі папери негайно повертаються власнику державним виконавцем.

 

Порядок реалізації арештованого майна, затверджений Наказом Міністерства юстиції України від 15 липня 1999 р. № 42/5 // Офіційний вісник України. – 1999. – № 29 (06.08.99). – ст. 1511 (Електронна адреса доступу – http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/z0480-99).

 

МІНІСТЕРСТВО ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ

Про затвердження Порядку реалізації арештованого майна

{ Із змінами, внесеними згідно з Наказами Міністерства юстиції N 67/5 (z0746-99) від 27.10.99

N 2/5 (z0020-05) від 11.01.2005

N 36/5 (z0393-05) від 13.04.2005

N 1586/5 (z0871-08) від 17.09.2008

N 222/5 (z0125-09) від 07.02.2009

N 2166/5 (z1119-09) від 17.11.2009

N 1758/5 (z2017-12) від 29.11.2012 }

Відповідно до статті 61 Закону України "Про виконавче провадження" НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Порядок реалізації арештованого майна (додається).

2. Пункт 2 виключено

(згідно з наказом Міністерства
юстиції України від 13.04.2005 р. N 36/5)

3. Управлінню організаційного забезпечення виконання рішень (Скомороха Л. В.) довести зазначений Порядок до відома начальника Головного управління Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, начальників обласних, Київського, Севастопольського міських управлінь юстиції і забезпечити його належне застосування в роботі.

4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра юстиції України - директора Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України Тертичного В. Г.

 

В. о. Міністра Б.С. Стичинський


 

ЗАТВЕРДЖЕНО наказом Міністерства юстиції України від 15 липня 1999 р. N 42/5 Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 19 липня 1999 р. за N 480/3773



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.023 сек.)