АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Засоби захисту і заходи для ліквідації наслідків застосування бактеріологічної (біологічної) зброї

Читайте также:
  1. IV. ЗАСОБИ ЗАХИСТУ ЛЮДИНИ ВІД НЕБЕЗПЕЧНИХ ФАКТОРІВ У НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ МИРНОГО ТА ВОЄННОГО ЧАСІВ
  2. А. НЕБЕЗПЕКИ, ЩО ПРИЗВОДЯТЬ ДО НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ ТА ЗАХОДИ ЗНИЖЕННЯ ЇХ НАСЛІДКІВ
  3. Аварійно-рятувальні засоби
  4. Аналіз захисту дипломних робіт студентів ФМТЗ 2011-2012 р. р. День 2(24.05.2012)
  5. Видає дозволи на початок виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатації (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки.
  6. ВИДИ ЕЛЕКТРИЧНИХ ТРАВМ. ПРИЧИНИ ЛЕТАЛЬНИХ НАСЛІДКІВ ВІД ДІЇ ЕЛЕКТРИЧНОГО СТРУМУ
  7. Визначення зон захисту блискавковідводів методами зихисного кута, фіктивної сфери і у разі застосування захисної сітки
  8. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ТА ЗАХОДИ ВПЛИВУ ЗА ВЧИНЕНІ ПОРУШЕННЯ БЮДЖЕТНОГО ЗАКОНОДАВСТВА
  9. Вогнегасні засоби
  10. Г ояитії захисту пряв учасників виконавчого провадження
  11. Гарантії захисту прав учасників виконавчого провадження
  12. Гарантії захисту прав учасників виконавчого провадження

Для захисту від зараження бактеріальними (біологічними) засобами використовуються:

· засоби індивідуального і колективного захисту, що надійно захищають органи дихання і шкірні покриви людини;

· спеціальні засоби захисту і знезаражування води, продовольства і різного майна;

· захисні сітки і мазі для запобігання людини від укусів комах і кліщів.

 

Для підвищення загальної несприйнятливості організму до небезпечних інфекційних захворювань (інтоксикаціям), які викликаються біологічними засобами, особовий склад використовує засоби екстреної профілактики (антибіотики, сульфаніламіди та інші ліку-вально-профілактичні препарати), а для створення імунітету – несприйнятливості до конк-ретного виду біологічного засобу – підлягає вакцинації (вакцинами, лікувальними сироват-ками).

Захист особового складу від зараження БЗ у момент їхнього застосування забезпечу-ються використанням засобів індивідуального і колективного захисту. До засобів індивідуального захисту відносяться: протигази, респіратори (для захисту від вторинного аерозолю), захисний одяг, а також дезінфікуючі засоби індивідуального користування. До засобів колективного захисту відносяться озброєння, військова техніка, укриття різних систем і конструкцій, що забезпечують надійну герметизацію і розраховані на визначену кількість особового складу. Основним засобом індивідуального захисту особового складу від бактеріальних (біологічних) засобів є протигаз, що надійно забезпечує захист дихальних шляхів, слизистої носоглотки та очей від контакту з частками бактеріального (біологічного) аерозолю.

При застосуванні противником (виявленні характерних зовнішніх ознак) бактеріоло-гічної (біологічної) зброї на відкритій місцевості, в окопах, щілинах і траншеях особовий склад по сигналу оповіщення про радіоактивне, хімічне і бактеріологічне (біологічне) зара-ження самостійно або по команді командирів надягає протигази і плащі у виді накидки (у закритих невентильованих спорудах, закритих машинах і танках надіваються протигази). Для подальших дій на місцевості, зараженій бактеріальними (біологічними) засобами, по команді командирів особовий склад надягає захисні панчохи, рукавички, плащ у рукава або у виді комбінезона і продовжує виконання завдань. Відразу ж після зараження за роз поряд-женням командирів підрозділів або самостійно проводиться часткова санітарна обробка шляхом обтрушування (обмітання) обмундирування (спорядження) і засобів захисту, а потім обробка відкритих ділянок тіла за допомогою індивідуального протихімічного пакета (ІПП) і дезінфекція озброєння, техніки за допомогою табельних комплектів спеціальної обробки.

 

Після проведення часткової спеціальної обробки засоби індивідуального захисту не знімаються до проведення повної спеціальної обробки. Повна спеціальна обробка здій-нюється шляхом виконання бойового завдання з виходом з осередку зараження.

 

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)