АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Адресація в Internet

Читайте также:
  1. A. Internet-джерела
  2. HISTORY AND FUTURE OF THE INTERNET
  3. Internet Addiction
  4. Internet and Modern Life
  5. Microsoft Internet Explorer
  6. Вопрос. Локальные и глобальные сети ЭВМ. Основы компьютерных коммуникаций. Общие сведения об internet. Основные службы internet. Электронная почта.
  7. Загальні принципи роботи Internet
  8. История возникновения сети Internet
  9. Сравнительный анализ платежных Internet-систем
  10. Тема 6. Застосування Internet в економіці
  11. Услуги, предоставляемые сетью Internet

Адреси, які використовуються для ідентифікації комп'ютерів в Internet, називаються IP-адресами. Вони є унікальними для кожного комп'ютера. Адреса складається із чотирьох номерів, записаних через крапки (кожний з номерів не більше 255 у десятичному запису), наприклад: 192.112.36.5. Крайнє ліворуч число позначає найбільшу мережу, число праворуч – це ділянка дрібніша, а крайнє число праворуч - номер хост-комп'ютера. Цифрові адреси зручні при взаємодії комп'ютерів, а для людини зручніше мати справу з іменами.

Це досягається використанням системи доменних імен (DNS), які ідентифікують комп'ютери й організації, у яких вони встановлені. Доменні імена мають постійну структуру, що допомагає визначити власника. Ім'я розбите на рівні - домены, що відокремлюються один від одного крапками. Кількість доменів в імені зазвичай не перевищує п'яти, і якщо в IP-адресі найбільш загальна інформація перебуває ліворуч, то в доменному імені - праворуч. Наприклад, в імені univer.kharkov.ua домени мають таке значення. Univer - домен реального комп'ютера з IP-адресою, наданою Харківському національному університетові. Kharkov - ім'я регіонального (харківського) сегмента мережі, в якому є зареєстрованим і підтримується університетський домен. Ua - домен, яким є національна комп'ютерна мережа України, в якому є зареєстрованим і підтримується харківський домен.

На верхньому рівні ієрархії доменних імен рекомендується використовувати домени "організаційного" або "географічного" виду, або сполучення обох. Спочатку було шість "організаційних" доменів:

· com - комерційні організації;

· edu - навчальні заклади;

· gov - урядові заклади;

· mil - військові установи;

· org - інші організації;

· net - мережні ресурси.

"Географічний" вид являє собою кодування із двох літер, пов'язаних із назвою країни. Домени вищого рівня, надані країнам, узгоджені на міжнародному рівні.

Наприклад:

· ua - Україна

· ru - Російська федерація

· us - США

· fr - Франція

· de - Німеччина

Комп'ютер може мати кілька імен, наприклад, якщо за кожною послугою на комп'ютері закріплене ім'я. Доменні імена в жодному разі не заміняють IP-адреси. При використанні імені останнє за допомогою сервера імен (DNS) або декількох серверів імен переводиться в IP-адресу комп'ютера, до якого здійснюється доступ.

 

Історія розвитку Інтернет

Розвиток Інтернету зобов'язаний розвиткові індустрії

· компютерів,

· телекомунікаційних каналів та

· програмного забезпечення.


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)