АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Комплекс машин для вирощування овочевих культур

Читайте также:
  1. I. Назначение, классификация, устройство и принцип действия машины.
  2. IV. Техническое обслуживание машины. Перечень работ при техническом обслуживании.
  3. Аграрно-животноводческий комплекс и его влияние на окружающую среду
  4. Агропромисловий комплекс та економічна безпека країни
  5. Анализ затрат с целью их контроля и регулирования.4. Комплексная оценка эффективности хозяйственной деятельности.
  6. Баланс енергії і коефіцієнт корисної дії динамічної машини
  7. Барабанные рубительные машины.
  8. Блок управления цифрового информационного комплекса (БУЦИК).
  9. Боевая машина пехоты БМП-3
  10. Будівельний комплекс
  11. Бурякозбиральні машини
  12. Взаимодействие культур. Межкультурные коммуникации,

Міністерство аграрної політики України

Таврійський державний агротехнологічний університет

Тема 9

МАШИНИ

ДЛЯ ЗБИРАННЯ ОВОЧІВ

Мелітополь

Тема 9 Модуль 7

МАШИНИ ДЛЯ ЗБИРАННЯ ОВОЧІВ.

Біологічні особливості овочевих культур, фізико-механічні властивості плодів, жорсткі агротехнічні вимоги до збирання і зберігання овочів не дозволяють доки повністю механізувати їх збирання.

Овочеві культури, що визрівають не водночас, і плоди яких пошкоджені травмовані, прибирають з частковою механізацією: збирають вручну, транспортують і вантажать машинами. Деякі овочеві культури - томати на переробку, зелений горошок - прибирають комбайнами; капусту, цибуля, морква - збиральними машинами.

Комплекс машин для вирощування овочевих культур.

Комплекс машин для індустріальної технології вирощування овочевих культур складають з машин загального призначення і спеціалізованих. При виборі машин і підготовці їх до роботи враховуються зональні рекомендації, передовий досвід і грунтово-кліматичні умови.

Традиційна технологія - передбачає виконання наступних операцій:

Лущення стерни.

Внесення добрив.

Дискування.

Оранка.

Снігозадержання.

Раннє весняне скородження.

Планування.

Культивація (передпосівна); 8а. Грядороблення.

Посів.

Міжрядна обробка.

Полив.

Збирання.

В залежності від грунтово-кліматичних умов і сортових особливостей овочеві культури можуть вирощуватися на грядах, гребнях, бросково-терасної або рівній поверхні (п. 8.8 а.)

Для вирощування рослин на грядах і гребнях перед посівом поверхню поля профілюють. Пасма УГН-4К - 1.4 м; борозни БОН-5, 4 - 1.8 м. Інколи нарізку гряд суміщають з посівом використовуючи грядоутворювач ГС-1, 4 або комбінований агрегат АПО-5, 4. Гребні нарізають фрезерними культиваторами КФГ.

Астраханська технологія.

При розробленні овочевих культур на рівній поверхні широке розповсюдження отримала індустріальна (АСТРАХАНСЬКА) технологія, містяча в собі (замість п. 8.9, 10 традиційної технології) наступні операції:

n Нарізку щілин,що спрямовують, стрічкове внесення гербіцидів при ширині стрічки 25 см;

n Одностроковий рядовий (гніздовий) посів насіння або висадка розсади в оброблені гербіцидами стрічки;

n Рихлення грунту та знищення бур’янів в захисних зонах і міжряддях з допомогою спеціального комплекту обладнання ППР-5, 6, встановлюване на культиваторах КОР-4, 5, КРН-4, 2.

Для стрічкового внесення гербіцидів складають комбінований агрегат з культиватора КОР-4, 5+ПОМ-630. На рамі культиватора монтують колектор з щілинними розпилювачами та два або чотири щелевателя, а також комплект робітничих органів для заробки гербіцидів в грунт.

Щелевателі нарізають щілини шириною 2.5... 3 см та глибиною на 5... 10 см більше глибини оранки. Розпилювачі вносять гербіциди в борозну шириною 25 см, освічену бороздорізом, а загортачі засипають борозну грунтом та вирівнюють її поверхню.

На рамі сіялки та культиватори, що використовуються для посіву та міжрядної обробки, закріплюють щелевателі-направителі, що рухаються по спрямованим щілинам та стабілізують положення сівалки або культиватора відносно стрічок. Тому сівалка висіває насіння строго по середині стрічки, а культиватор обробляє міжряддя з мінімальною захисною зоною 30... 50 мм.


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)