АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Форматування даних

Читайте также:
  1. Аналіз даних засобами Excel
  2. Аналіз систематизованих та згрупованих статистичних даних
  3. БУХГАЛТЕРСЬКИХ ДАНИХ)
  4. Вправа 18. Знайдіть у тексті переклад поданих словосполучень.
  5. Вправа 18. Знайдіть у тексті переклад поданих словосполучень.
  6. Вправа 18. Знайдіть у тексті переклад поданих словосполучень.
  7. Див. Приклад вирішення задачі на сторінці 27 даних Методичних рекомендацій.
  8. Діаграма потоків даних
  9. Документальне оформлення обліку витрат і наданих послуг машино-тракторним парком.
  10. Огляд сучасних напрямків розвитків розвитку баз даних та типи моделей даних
  11. Оголошення показань, наданих учасниками допиту на попередніх допитах, дозволяється лише після дачі ними показань.
  12. ОДНА ПРАВИЛЬНА ВІДПОВІДЬ. Яка мета порівняння фактичних даних з даними минулих періодів?

Лабораторна робота 1

"ОРГАНІЗАЦІЯ ТАБЛИЧНОЇ ІНФОРМАЦІЇ В EXCEL"

 

ТЕОРЕТИЧНІ ВІДОМОСТІ ТА РЕКОМЕНДАЦІЇ

Типи даних

У таблиці Excel можна вводити два типи даних: константи і формули.

Константи поділяються на три категорії: текстові, числові значен­ня та значення дат і часу.

Текстові значення можуть містити будь-які символи. Для введен­ня тексту виділіть комірку, наберіть на клавіатурі потрібний текст і натисніть клавішу <Enter>. Якщо розмір тексту перевищує розмір комірки, то для його відображення використовують комір­ки, розміщені праворуч. Зберігається текст тільки в одній комір­ці. Його відображення в сусідніх комірках зникає, якщо в ці ко­мірки вводяться дані. Для відображення в одній комірці кількох рядків тексту виконайте команду Формат /Ячейки... і на вкладці Выравнивание встановіть опцію переносить по словам. Висота ряд­ка збільшиться і текст розміститься на додаткових рядках всере­дині комірки.

Числові значення можуть містити тільки цифри від 0 до 9, спеціальні символи +,-,Е, е, (),., %, / і по­значення грошових одиниць. Для введення числа виділіть комір­ку, наберіть на клавіатурі число і натисніть клавішу <Enter> або кнопку Ввод у рядку формул.

Дату можна ввести в одному з форматів

Д М. ГГ, Д. МММ. ГГ, Д. МММ, МММ. Г,

а час — в одному з форматів

Ч:ММ, Ч:ММ:СС.

Дату і час разом можна ввести в об'єднаному форматі

ДММ.ГГЧ:ММ.

Діапазон комірок можна заповнювати рядками, натискаючи клавішу <Таb> для переходу в комірку праворуч, або стовпцями, натискаючи клавішу <Enter> для переходу в комірку, що розміщується нижче заповненої.

• Усі формули в Excel починаються символом "=". У формулах можна використовувати такі операції: додавання "+", віднімання "-", множення "*", ділення "/", піднесення до степеня "^". Операндами можуть бути числа, адреси комірок, функції Excel або заголовки стовпців (рядків) таблиці. Для зміни стандартного порядку виконання операцій застосовують круглі дужки.

Автосума — одна з функцій Excel. Функції Excel — це скорочений варіант формул, які часто застосовують. Кожна функція має ім'я і аргументи, які записують у круглих дужках після імені функції. Функцію автосуми СУММ(), що підсумовує значення діапазону комірок, застосовують часто і тому панель інструментів Стандартная містить спеціальну кнопку для доступу до неї: Автосумма. Для обчислення суми значень діапазону комірок потрібно виділити його і натиснути кнопку Автосумма.

Форматування даних

Виконати форматування комірок робочого аркуша в більшості випадків можна на вкладці Число діалогового вікна Формат ячеек, що викликається командою Формат/Ячейки... Щоб застосувати потріб­ний формат, виберіть його у списку Числовые форматы і натисніть кнопку ОК. Якщо формат має додаткові параметри, то після його вибору на вкладці з'являються поля, в яких можна зазначити ці параметри.

Загальний формат. Якщо явно не змінювати формат комірки, то Excel застосує до неї формат Общий, який відображає дані в такому вигляді, як вони вводяться.

Числовий формат. Формат Числовой дає змогу встановлювати кількість відображуваних десяткових знаків, змінювати вигляд від'ємних чисел (наприклад, виділяти їх червоним кольором).

Грошовий формат. Формат Денежный має всі можливості форматування формату Числовой, а також дає змогу вибирати грошову одиницю.

Фінансовий формат. Формат Финансовый подібний до грошового, але має додаткові можливості щодо вирівнювання грошових одиниць відносно роздільника цілої і дробової частин.

Відсотковий формат. При застосуванні до числа формату Процентный десяткова кома зміщується в числі на два знаки вправо, а в кінці числа виводиться знак відсотків “%”.

Дробовий формат. Формат Дробный дає змогу виводити числові значення у вигляді звичайних дробів. Вигляд дробу можна вибрати зі списку Тип, який відкривається після вибору формату Дробный.

Експоненціальний формат. У форматі Экспоненциальный числа подаються у вигляді аЕ ± п, де а — ціле число або десятковий дріб (мантиса); п — ціле число (степінь, порядок). Зображення аЕ ± п означає, що в комірці розміщується число α-l0± п .

Текстовий формат. Застосування до комірки формату Текстовый означає, що записані в комірці число або формула вважатимуться текстом.

Формат дати. Формат відображення дати в комірці можна вибрати зі списку Тип формату Дата або визначити під час введення дати, як наведено в п. "Типи даних".


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)