АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Інформативний реферат

Читайте также:
  1. II. Темы для рефератов.
  2. II. Темы для рефератов.
  3. III. Темы рефератов
  4. Алгоритм работы над рефератом
  5. Вимоги до реферату
  6. Вимоги до технічного оформлення рефератів
  7. ВИМОГИ ЩОДО ОФОРМЛЕННЯ РЕФЕРАТУ
  8. Дайджест реферат.
  9. Диссертации, авторефераты диссертаций
  10. ЗАДАНИЯ ДЛЯ РЕФЕРАТОВ.
  11. Зміст реферату
  12. Індивідуальне завдання (реферат)

«Значення метрології для науково-технічного прогресу та промисловості»

Коршикова Кристина Олександрівна.

ХПІ.Третій курс. 1 семестр.

 

У статті автор звертає увагу на важливе значення науки метрології для науково-технічного прогресу, оскільки без вимірювань, без постійного підвищення їх точності неможливий розвиток жодної з галузей науки і техніки. Він зазначає, що завдяки точним вимірюванням стали можливими численні фундаментальні відкриття. Також, автор стверджує, що розвиток вимірювальної техніки активно впливає на розвиток багатьох галузей науки і техніки і жодне наукове дослідження чи процес виробництва не може обійтися без вимірювань, без вимірювальної інформації. Сучасні досягнення у галузі радіоелектроніки були б неможливі без нових технологій і високоточних вимірювань товщини шарів напилення у мікросхемах і чистоти напівпровідників. Говорить про розвиток сучасного наукового експерименту при дослідженні космосу, який теж залежить від своєчасного і якісного збору вимірювальної інформації.

Автор наголошує на тому, що розвиток метрології взаємозв язан із розвитком інших

наук. Нові засоби вимірювальної техніки розробляються на основі сучасних досягнень у галузі математики, фізики, радіоелектроніки, біології, теорії автоматичного управління, теорії зв'язку тощо.

Він аналізує чому в останні роки підхід до вимірювань суттєво змінився. Зазначає,що
виникла потреба у своєчасному одержанні, опрацюванні й записах потоків вимірювальної інформації.
У висновку вказується,що для забезпечення науково-технічного прогресу метрологія повинна випереджати у своєму розвитку інші галузі науки, бо для кожної з них точні вимірювання і достовірна інформація є основоположними.

 

 

Завдання 5

"термін" — це слово чи словосполучення, які позначають реальний або абстрактний предмет. У цьому випадку слово "термін" збігається за смислом із "ім'ям", тобто "термін" означає те ж, що й "ім'я". У вузькому значенні „термін” — це слово або словосполучення, що введені в науку для позначення предметів, явищ, процесів, які вивчає наука, або для побудови наукової теорії відповідно з певними правилами введення наукових термінів. Наукові терміни специфічні за своїм смислом. Сукупність термінів, якими оперують вчені в галузі певної науки, називають науковою термінологією (математична термінологія, юридична термінологія).

 

Термін – це мовний знак, що співвідноситься з поняттям і предметом


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)