АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Права та обов'язки учасників товариства

4.1 Кожний з учасників Товариства має право:

- приймати участь в управлінні справами Товариства в порядку, визначеному цим Статутом;

- брати участь у розподілі прибутку та отримувати частину прибутку від діяльності Товариства;

- одержувати від органів управління Товариством інформацію про діяльність Товариства, ознайомлюватися з даними бухгалтерського обліку та звітності;

- вимагати розгляду поставленого ним питання на Зборах учасників, якщо клопотання про його розгляд було подане учасником не пізніше як за 25 днів до початку Зборів;

- у першочерговому порядку одержувати продукцію (послуги), вироблену Товариством;

- призначати представника для участі у Зборах учасників Товариства та відкликати його;

- вийти з Товариства у визначеному цим Статутом порядку.

4.2 Кожний учасник Товариства має право відступити за згодою решти учасників свою частку або її частину одному чи кільком іншим учасникам Товариства або третім особам після повного внесення свого вкладу до Статутного фонду Товариства. Учасники Товариства користуються переважним правом придбання частки (її частини) учасника, який її відступив, пропорційно їх часткам у Статутному фонді або в іншому погодженому між ними розмірі. У разі передачі частки або її частини третій особі до останньої водночас переходять усі права і обов'язки учасника, який її відступив. У разі коли частка або її частина переходить до Товариства, останнє передає її третім особам або іншим учасникам у термін до 12 місяців. Протягом цього періоду розподіл прибутку, а також голосування і визначення кворуму на Зборах відбувається без урахування зазначеної частки (частини).

4.3 Учасники Товариства зобов'язані:

дотримуватися вимог Установчих документів та:

- виконувати рішення Зборів учасників Товариства;

- виконувати свої зобов'язання перед Товариством, у тому числі пов'язані з майновою участю, а також вносити вклади в розмірі, порядку та засобами, передбаченими Установчим Договором;

- не розголошувати комерційну таємницю та конфіденційну інформацію про діяльність Товариства;

- сприяти здійсненню Товариством своєї діяльності.

4.4 Учасник може вийти з Товариства, попередивши про це інших учасників, але не пізніше ніж за ___місяців до дня виходу.

4.5 У разі виходу з Товариства учаснику виплачується вартість частини майна Товариства, пропорційна його частці у Статутному фонді. Виплата провадиться після затвердження звіту за рік, в якому він вийшов з Товариства, і в строк до 12 місяців з дня виходу.

На вимогу учасника та за згодою Зборів учасників Товариства, частка учасника, що виходить з Товариства, повертається йому повністю або частково в натуральній формі. Проте майно, передане учасником Товариству тільки в користування, повертається в натуральній формі без винагороди.

4.6 Учасник, який вийшов з Товариства, має право на належну йому частину прибутку, одержаного Товариством у поточному році до моменту виходу учасника з Товариства.

4.7 Інші особи, а також правонаступники та спадкоємці учасників, що вийшли з Товариства, можуть вступати в Товариство за згодою Зборів учасників Товариства. У разі відмови правонаступника (спадкоємця) вступити до Товариства або відмови Товариства прийняти правонаступника (спадкоємця) йому видається у грошовій або натуральній формі частка в майні, яка належала учаснику, що вибув з Товариства. Вартість цієї частки визначається на день, коли учасник вибув з Товариства.

4.8 Звернення стягнення на частку учасника у Статутному фонді Товариства по його власних зобов'язаннях не допускається. При недостатності майна учасника для покриття його боргів кредитори вправі вимагати виділення частки учасника-боржника у порядку, передбаченому п.4.7 Статуту.

4.9 Учасника Товариства, який систематично не виконує своїх обов'язків щодо Товариства або своїми діями перешкоджає досягненню цілей Товариства, може бути виключено з Товариства за одностайною згодою всіх учасників. При цьому учасник, що виключається, в голосуванні участі не бере.

4.10 Учасник Товариства може звернутися до суду з заявою про визнання недійсними рішень Зборів учасників, які прийнято з порушенням чинного законодавства чи цього Статуту.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)