АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Операції на рогах

Читайте также:
  1. Вексель як форма міжгосподарських розрахунків. Банківські операції з векселями
  2. Габариты на железных дорогах
  3. Касові операції регламентуються Інструкціями НБУ № 1, № 4, а також Положенням про порядок ведення касових операцій у національній валюті в Україні.
  4. Логічні побітові операції
  5. Міжнародні товарообмінні операції зумовили необхідність встановлення співвідношень між національними грошовими відносинами.
  6. Операції банків та небанківських фінансово-кредитних інститутів на фінансовому ринку
  7. Операції в носовій ділянці
  8. Операції з цінними паперами на українському фондовому ринку
  9. Операції над множинами
  10. Орендні операції з торговельною нерухомістю
  11. Основні види розподілу та кооперації управлінської діяльності. Вибір пріоритетних справ.

Операції на зубах

Блокаду нижньощелепного нерва (n. mandibularis) виконують з обох боків.

Показання. Розслаблення жувальних м'язів при маніпуляціях у ротовій порожнині, глотці, початковій частині стравоходу; знебо­лювання язика і зубів нижньої щелепи. Бажана премедикація.

Техніка блокади у коней (за Чубарем). Голку № 1290 (1690) вводять безпосередньо спереду точки щелепного суглоба, яка най­більш виступає, спрямовуючи її до основи протилежної вушної раковини. Торкнувшись голкою попередньої частини щелепної ви­різки, витягують мандрен та ін'єктують 5 мл 3 % розчину ново­каїну. Просовують голку далі до кістки на 5,5—7 см і знову вво­дять 10—15 мл того самого розчину.

Для блокади у великої рогатої худоби (за Вороніним) крім ін'єкційної голки № 1090 використовують також спрямовуючу гол­ку (Боброва), у просвіт якої вільно входить ін'єкційна голка. Для визначення місця уколу проводять пряму лінію від зовнішнього кута ока до нижнього краю основи вушної раковини. Точка уколу знаходиться на 1 см нижче від середини цієї відстані.

Після проколу шкіри спрямовуючу голку просовують углиб і дещо назад, орієнтуючись на основу протилежної вушної ракови­ни. Як тільки голка дійде до переднього краю щелепної вирізки, ін'єктують 5 мл 3 % розчину новокаїну. Потім у спрямовуючу гол­ку вводять ін'єкційну голку і просовують далі через щелепну ви­різку у вискову ямку до зіткнення її кінчика з кісткою. У цьому кінцевому пункті ін'єктують ще 20—25 мл новокаїну. Розчин ви­ливається у місця виходу нижньощелепного нерва з черепної порожнини через овальний отвір. Через 5—10 хв спостерігаються розслаблення жувальних м'язів і відвисання нижньої щелепи, які тривають 1,5—2 год.

Блокада підборідного нерва (n. mentalis). Показання. Операції підборідді і нижній губі. Обов'язкова нейролептична премедикація.

Техніка блокади. На рівні спайки губ крізь шкіру промацують борідний отвір. Тонку голку підводять до нього, ін'єктують 5— мл 3 % розчину новокаїну. При заглибленні голки в нижньощелепний канал знеболюються ікла і різцеві зуби з яснами відповідного боку.

Операції на рогах

Техніка блокади нерва рога (n. cornus). Визначають середину відстані між основою рога і заднім краєм очної ямки. В цьому пункті уколюють голку, просовуючи її кінчик безпосередньо по краю зовнішнього гребеня лобової кістки. Втративши відчуття кістки, вістря голки спрямовують під гребінь. Глибина уколу 1,5 см. Ін'єктують 10 мл. 3 % розчину новокаїну. Незважаю­чи на те що ріг іннервується також іншими нервами, блокада нерва рога забезпечує достатнє знеболювання.


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)