АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Документи, що супроводжують транспортні засоби

Читайте также:
  1. IV. ЗАСОБИ ЗАХИСТУ ЛЮДИНИ ВІД НЕБЕЗПЕЧНИХ ФАКТОРІВ У НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ МИРНОГО ТА ВОЄННОГО ЧАСІВ
  2. VIII Грошові засоби Ф.-Д. Організації У.Н.Р.
  3. Аварійно-рятувальні засоби
  4. Вогнегасні засоби
  5. Документи, що засвідчують особу
  6. Електрозахисні засоби та запобіжні пристосування
  7. Завдання трудового виховання, його основні етапи і засоби
  8. Загальна характеристика валютних операцій та фінансових послуг, що супроводжують їх реалізацію
  9. ЗАГАЛЬНІ ЗАХОДИ ТА ЗАСОБИ НОРМАЛІЗАЦІЇ ПАРАМЕТРІВ МІКРОКЛІМАТУ
  10. Законодавчі гарантії на земельно-првові засоби захисту прав на земельну ділянку
  11. Засоби захисту і заходи для ліквідації наслідків застосування бактеріологічної (біологічної) зброї.

 

Посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів (надалі – свідоцтва про реєстрацію ТЗ) є одними з найпоширеніших об’єктів дослідження судових експертів-криміналістів, що обумовлено, насамперед, кількістю зразків документів, які знаходяться в обігу (в сумарній кількості їх більше 100).

«Життя» українського посвідчення водія, як документу суворого обліку, розпочалося у 1993 році з друкарських машин славнозвісних поліграфічних фірм «Оріяна ЛТД» та «Фотон». Однак з 1995 року державне підприємство «Поліграфічний комбінат «Україна» по виготовленню цінних паперів» за ліцензією на виготовлення документів цього виду, виданого Міністерством фінансів України, розпочало друк нових посвідчень водія.

А вже з грудня 2005 року згідно з вимогами Євросоюзу щодо форми та захисту документів відповідно до міжнародних стандартів почався поступовий перехід до нового зразка посвідчень у вигляді пластикових карток, на які наноситься необхідна інформація. До 2013 року друк пластикових посвідчень водія здійснювався ТОВ «Знак» консорціуму «ЄДАПС». З 2014 року посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію ТЗ здійснюється на державному підприємстві «Поліграфічний комбінат «Україна» по виготовленню цінних паперів».

Надамо опис основних видів цих документів.

Згідно з першою редакцією ДСТУ 78-45-002-2002 паперові посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію ТЗ, виготовлені ПК «Україна», мають лінійні розміри сторін 105х147мм.

Пластикові посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію ТЗ за ДСТУ ISO/IEC 7810:2008мають розміри сторін 54x86мм.

Посвідчення водія:

Свідоцтва про реєстрацію ТЗ

Захисні елементи паперових документів

З 2000 року в посвідченнях і свідоцтвах почали використовувати папір з двотоновим (світліші та темніші фрагменти порівняно з фоном) водяним знаком у вигляді стилізованих літер «S» і наявними захисними волокнами видимими світло-червоного (в ультрафіолетових променях люмінесціюють червоним світлом), синього, світло-жовто-червоного та світло-жовто-зеленого (в ультрафіолетових променях – зелені) кольорів і невидимих за звичайних умов освітлення (в ультрафіолетових променях – жовтих)

Бланки паперових посвідчень водія та свідоцтв про реєстрацію ТЗ мають вигляд прямокутного аркушу паперу, з одного боку якого містяться зображення переважно червоного кольору. В дизайні наявні чотири видимі фарби (пурпурова, жовта, блакитна та чорна), які наносяться способом плоского офсетного друку. Серійний номер паперових посвідчень виконується способом високого друку. Мікротекст має вигляд повторюваного надпису «ДАІ». Присутні голографічні захисні елементи.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)