АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Методика розслідування розкрадань майна скоєного посадовими особами. яке не оприбутковане по документам

Читайте также:
  1. III. Метод, методика, технология
  2. А. Методика розрахунків збитків внаслідок забруднення атмосферного повітря
  3. Аналіз складу майна та джерел його утворення.
  4. Б. Методика розрахунку збитків від забруднення водних ресурсів.
  5. Бланкові, опитувальні, рисункові і проективні психодіагностичні методики. Сутність і частота народження. Поняття про об'єктивно-маніпуляційних методиках
  6. В якій відповіді дано визначення способу (форми) розкрадання чужого майна?
  7. В якій відповіді правильно вказано злочини, за вчинення яких встановлюється конфіскація майна?
  8. Взаємодія державних правоохоронних органів з виявлення, запобігання та розслідування економічних злочинів
  9. Види документації, яка ведеться за результатами розслідування.
  10. Видів майна громадян, на яке не може бути звернено стягнення за виконавчими документами
  11. Виконання рішення про конфіскацію майна
  12. Вопрос №3. Метод мозгового штурма в разработке рекламного продукта. Методика фокус-групп.

Буває повне або часткове неоприбуткування одержаного майна і розкрадання, створених, таким чином, залишків. Для того, щоб приховати подібні розкрадання та створити залишки, викрадачі використовують наступні прийоми:

1) Створюють неврахований резерв, шляхом обману постачальника (його обрахунок, обмірювання, обважування).

2) Занижують в прибуткових документах, кількісні та якісні показники товарно-матеріальних цінностей при одержанні їх від постачальника.

У зв'язку з цим Вони складають підроблені прийомні акти, в яких відображають надходження товару, в значно меншій кількості і більш низької якості, у порівнянім з даними, що вказані в бухгалтерських документах. Створюються залишки шляхом списування частини продукції, одержаної від постачальника, на наднормативні витрати, яких фактично не було в природі.

Наприклад: Від постачальника м'ясопереробного комбінату в магазин поставляється м'ясо у кількості 500 кг. II-ї категорії, хоча в накладних вказано 300 кг. м'яса ІІІ-ї категорії. Одержувач складає підроблений акт про те, що частина продукції, у кількості. 50 кг., зіпсувалась. М'ясо, яке залишилося та ІІ‑га категорія - це резерв постачальника (який Вже заздалегідь обдурив когось із одержувачів).

Таким чином, одержувач і постачальник складають приймальний акт, в якому вказують, що від постачальника надійшло в магазин 250 кг. м'яса ІII-ї категорії. Ризниця в кількості м'яса (250 кг.) з різницею в категорії (замість ІІ-Ї категорії - ІІІ-тя, а це різниця в ціні), створюються залишки і реалізується м'ясо по ІІ-й категорії виручені гроші діляться порівну.

Інший приклад: Торгові точки (магазини, кіоски, кафе, столові, деякі ресторани) закуповують м'ясо за готівку на м'ясокомбінатах, радгоспах і т.п. В прибуткових документах замість закупленого м'яса І-ї категорії, вказується ІІІ‑тя категорія, різниця в грошах привласнюється обома сторонами. Аналогічним чином розкрадачі поводяться і при централізованих постачаннях, але не лише м'ясних продуктів, а й інших цінностей.

3) Складаються підроблені комерційні акти про нестачу і зіпсування вантажу, який одержує покупець:

- залізницею;

- водним транспортом;

- автомобільним транспортом.

Такі акти складаються, як одержувачем продукції, так і спільно з постачальником. Після того, як такі акти складені, а постачальник відсутній, акт направляється йому по пошті, а коли постачальник знаходиться разом з товаром, акт підписують обидва і якщо акт фіктивний, залишками діляться між собою.

Бувають випадки, коли одержувач, складаючи акт, диктує постачальнику свої умови, явно нереальні і останні з ними погоджуються, хоча змови в них на створення залишків немає. Це в тому випадку, коли постачається продукт, який швидко псується.

Наприклад: 3 Криму у м. Київ було поставлено два вагони черешні. Одержувач склав акт про псування половини вагону черешні (фактично зіпсовано вдвічі менше). Постачальник був змушений підписати цей фіктивний акт, тому що через день-два зіпсованої черешні було б цілий вагон, а може й більше. Можна собі уявити, яку кількість залишків продукції собі створив одержувач продукції, хоча в конкретному випадку має місце певний відсоток природних втрат. Таким чином, попередньо накопичені вищевказаним способом залишки цінностей, створених як на складах так і в процесі їхньої переробки у готові вироби створюють умови для викрадення.

— На складах невраховані залишки цінностей можуть створюватись за рахунок таких обставин:

1) Недостача цінностей одержувачу товару:

Наприклад: Завідуюча складом видає сировину (хутра соболя) на пошиття шуб, начальнику пошивного цеху, вона недодає три шкірки, чим створює на складі залишки, а потім їх привласнює.

2) Списання майна на зіпсування і наднормативні втрати, хоча зіпсування, як такого, не було.

Наприклад: завідуюча складом складає акт про зіпсування шляхом приведення у непридатність 2000 кг. помідорів. Другий акт складається на звичайну (природну) втрату шляхом псування. Ця зіпсованість вдвічі перевищує фактичну. Залишки відправляють іншому одержувачу за готівку, але за ціною, нижче відпускної. Так операція вигідна не тільки постачальнику, але и одержувачу, так як він купув товар за ціною, яка значно нижче відпускної.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)