АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Проведення обшуку і виїмки

Читайте также:
  1. IІІ. Проведення перевірок суб’єктів господарювання та органів влади та інших підконтрольних об’єктів органами Держтехногенбезпеки України
  2. Алгоритм проведення санобробки при зараженні БЗ
  3. Бухгалтерські проведення з обліку надходження основних засобів
  4. БУХГАЛТЕРСЬКІ ПРОВЕДЕННЯ З РОЗРАХУНКІВ ІЗ ПДВ
  5. Бухгалтерські проведення обліку розрахунків з іншими дебіторами і кредиторами
  6. Варіанти опорних схем для проведення аналізу ситуацій
  7. Використання технічних засобів під час проведення слідчих дій: судової фотографії, звукозапису відеозапису тощо.
  8. Дата проведення
  9. До пункту 2.3.1 Інструкції про проведення виконавчих дій
  10. Документальне оформлення підготовки та проведення атестації державних службовців
  11. Етапи проведення судово-бухгалтерської експертизи
  12. З5. Процесуальний порядок проведення обшуку та виїмки: завдання, види, учасники, вимоги до протоколу обшуку.

 

Він проводиться по місцю проживання і по місцю роботи особи, яку підозрюють або обвинувачують. Як правило, велике значення має виявлення різних документів, які насамперед не були враховані при обліку, а зберігались у матеріально-відповідальних осіб. В таких документах вказується подальше просування неврахованої продукції.

При обшуку можуть бути виявлені і різного роду переписування обвинувачених, де можуть міститися відомості про місцезнаходження вкраденого. шляхом, його переховування і таке інше. При виявленні і вивченні записів вдається розшифрувати номери телефонів співучасників злочину, отримати розрахунки, які відносяться до так званої «чорної бухгалтерії».

Учасники організованих крадіжок вимушені вести таку бухгалтерію, тому що в документах, за допомогою яких здійснюються крадіжки, внесені не видумані, а заздалегідь підраховані дані. Крім того, злочинці повинні слідкувати за фактичним рухом отриманих ними цінностей.. Мета обшуку полягає в тому, щоб виявити документи «чорнової бухгалтерії» і підготовлену для крадіжки сировину і матеріали.

Учасники організованих крадіжок, зазвичай, тісно пов'язані між собою. Вони пильно слідкують за процесом розслідування і інформують один одного про події, які їм стали відомі, щоб заздалегідь прийняти міри для приховування вкраденого і слідів злочину. В цих випадках необхідно передбачити проведення групових обшуків забезпечити добре налагоджений зв'язок між групами для оперативного обміну інформацією.

Необхідно провести обшуки у родичів, знайомих і інших осіб, які близькі до винуватих, з метою виявлення вкраденого та переданого їм на зберігання. Такий обшук проводиться лише в тому випадку, коли є достатні підстави вважати, що перераховані особи дійсно зберігають в себе документ або вкрадене майно і не видають його добровільно.

Для виявлення цінностей з дорогоцінних металів використовуються металошукачі. для виявлення тайників - переносні рентгенівські установки, для огляду документів - портативні джерела ультрафіолетових та інфрачервоних променів і інші засоби.

Виїмка, на відміну від обшуку, у відповідності до вимог ст. 178 УПК України, передбачає вилучення предметів і документів, місцезнаходження яких заздалегідь відомо слідчому.

По справах про крадіжки частіше всього проводиться виїмка сировини, готової продукцій, лекал, трафаретів документів бухгалтерського і оперативно-виробничого обліку планово-фінансової звітності підприємств і організацій, на яких здійснювались крадіжки, або за допомогою яких збувалось награбоване.

Проводиться виїмка і в приватних осіб. В двох останніх випадках частіше всього об'єктами виїмки являються поштово-телеграфна кореспонденція, транспортні, документи, вкрадені предмети цінності.

Виїмка і обшук здійснюються по мотивованій постанові слідчого, а якщо здійснюється виїмка документів, які становлять державну таємницю, необхідна тільки санкція прокурора, так же як і вилучення поштово-телеграфної кореспонденції. При проведенні виїмки складається протокол.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)