АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Допити свідків

Читайте также:
  1. Herausgabeanspruch
  2. II Федерально-Державний Парламент
  3. Боротьба української старшини проти колоніальної політики Російської імперії
  4. ВВЕДЕНИЕ
  5. Глава 20. Слідчі (розшукові) дії
  6. Глава 43. Міжнародна правова допомога при проведенні процесуальних дій
  7. Глава 53. ДОГОВІР ПОЗИКИ
  8. Джерела доказів.
  9. для підготовки до здачі іспиту з дисципліни «Теоретичні проблеми кримінального судочинства»
  10. Додаток 2 4 страница
  11. Допит свідка і потерпілого: порядок виклику, процесуальне оформлення їх показань.
  12. З КРИМІНАЛЬНОГО ПРОЦЕСУ

 

В справах про крадіжки зазвичай охоплюють осіб, пов'язаних з розкрадачами спільною (сумісною) роботою, виконанням господарських операцій, місцем проживання, які володіють знанням відносно тих чи інших обставин скоєного злочину.

Умовно цих осіб можна поділити на наступні категорії:

1. Особи, які відповідають за стан справ на підприємстві (організації, установі), де працює підозрюваний - це керівники, головні бухгалтера і бухгалтерські, працівники, де скоєне розкрадення. Слідчий не виключає можливостей, що вони можуть бути співучасниками крадіжок, тому. до таких допитів потрібно належним чином підготуватись і підійти до цього з відповідальністю.

2. Співробітники, які мають відношення до операцій, які проводяться з вкраденими матеріальними цінностями і документального оформлення (це можуть бути комірники, робітники, які приймали участь в навантажувальних - або розвантажувальних роботах вкраденого). З їхніх показань можна вияснити:

а) відносини між обвинуваченими;

б) роль, яку виконував в злочинній групі кожний з його співучасників.

3. Особи які перевозили вкрадене І не знали або знали про крадіжку (які робили «ліві рейси»). Ці особи можуть повідомити про окремі факти крадіжки (водії). Особи, які можуть повідомити і назвати співучасників злочину, які реалізували вкрадене (продавці.).

4. Особи, які виготовили з в краденої сировини готову продукцію і реалізували її.

5. Особи, які змінили обвинувачених на посадах, які ті займали в момент викрадення:

а) заготівельники;

б) комірники;

в) начальники цехів;

г) директори, бухгалтери підприємств;

д) директори і завідуючі магазинів;

В них з'ясовуються питання правильності діючих робочих норм, витрат сировини, природних витрат та інше.

6. Особи, які працювали у вищестоящих організаціях - це ревізори і контролери;

а) це можуть бути ревізори, які виявили вкрадене;

б) і ті особи, що несуть відповідальність за те, що злодії довгий час без перешкод розкрадали матеріальні цінності, як правило, ці особи є співучасниками.

Що стосується перших, то їхні свідчення дуже цінні, вони викликають інтерес в питаннях, які відносяться до діяльності підприємства і відхиленням, які при цьому допускалися, так як порушення встановленого порядку може бути пов'язане зі способом крадіжки. Показання цих осіб може дати ясність слідчому про поведінку обвинувачених при перевірці, ревізіях, намаганнях підкупу цих осіб з боку підозрюваних; обману при інвентаризаціях

7. Сусіди обвинуваченого по квартирі, хаті, дачі, співробітники:

а) встановлюється характер життєдіяльності обвинуваченого;

б) його витрати;

в) особисті зв'язки;

г) чи доставлялось вкрадене майно додому транспортом, що могли бачити сусіди.

Щоб оцінити свідчення допитуваних, потрібно в кожному випадку з'ясувати їх взаємини з обвинуваченим. Якщо допитуваний наводить які-небудь цифрові дані, потрібно з'ясувати, звідки він їх одержав, чому запам'ятав, для чого підготував, чи вів записи і т. д.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)