АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Гіпотези негнучкості цін і зарплат у короткостроковому періоді

Читайте также:
  1. Вибір обсягів виробництва у короткотерміновому періоді
  2. Витрати у довготерміновому періоді.
  3. Для яких періодів історіографії всесвітньої історії, згідно з Коллінгвудом, є властивою «історія ножниць і клею» ?
  4. До активу балансу входить розділ: Р1 необоротні активи, Р2 оборотні активи, Р3 витрати майбутніх періодів, р4 необоротні активи групи вибуття.
  5. Доходы от производства новой стоимости: зарплата и прибыль.
  6. Еволюція прокаріот. Гіпотези виникнення еукаріот, колоніальних і багатоклітинних організмів.
  7. Заработная плата: сущность, формы, системы. Номинальная и реальная зарплата.
  8. Зміни показників швидкісно-силової підготовленості волейболістів контрольної та експериментальної груп у підготовчому періоді
  9. Механізм установлення рівноваги підприємства в довгостроковому періоді за умов монополістичної конкуренції (МК).
  10. Наукова проблема та обгрунтування теми дослідження. Гіпотези у наукових дослідженнях
  11. Нерегулярна виплата зарплати; низький заробіток; неритмічність роботи; прагнення до виконання понаднормової роботи; праця за сумісництвом чи на двох різних підприємствах.
Гіпотези Зміст
Про негнучкі ціни Підприємства при тривалих комерційних зв’язках із постачальниками (сировини, напівфабрикатів) та покупцями затверджують контрактні ціни продукції, а тому при неочікуваному зростанні сукупного попиту не можуть їх швидко змінити.
Про негнучкі зарплати Коли зростає сукупний попит, і, відбувається неочікуване підняття цін, то зарплата, як елемент контракту (трудових угод), залишається незмінною.
Про неправильні уявлення працівників Підвищення сукупного попиту зрештою призводить до підвищення цін, а відтак і номінальних зарплат, коли реальні зарплати лишаються незмінними.
Про недосконалу інформацію Підприємства, володіючи певною інформацією про ринкову кон’юнктуру, розробляють стратегію виробництва (що виробляти, як, скільки і для кого), яку у короткостроковому періоді змінити неможливо, бо фази виробництва продукції мають жорсткі часові рамки.

 

Поряд з цим, зарплата пристосовується до зміни рівня цін з певним запізненням. Завдяки цьому розриву у підприємств тимчасово змінюється прибутковість і з’являється мотивація збільшувати обсяг виробництва.

У моделі «основна» короткострокова сукупна пропозиція залежить від ціни (рис. 4.10).

В точці Т1 - початкова рівновага між сукупним попитом (АD1) і сукупною пропозицією (AS), де: фактичний рівень цін співпадає з очікуваним рівнем (Р1е), а фактичний обсяг виробництва знаходиться на потенційному рівні (Y1=Yр). Якщо фактичний рівень цін перевищує очікуваний рівень (Р>Ре), то фактичний обсяг виробництва перевищить його потенційний рівень (Y>Yр), і навпаки.

Рис. 4.10. Крива короткострокової сукупної пропозиції

(«основна» модель)

Також на короткострокову сукупну пропозицію впливає ряд нецінових чинників (табл. 4.5, рис. 4.11).

Таблиця 4.5


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)