АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Інтерфейс

Читайте также:
  1. Віконний інтерфейс
  2. Завдання 1. Настроювання основних параметрів інтерфейсу Opera
  3. Інтерфейс користувача
  4. Налагодження параметрів об'єктів інтерфейсу користувача
  5. Створення графічного інтерфейсу Windows

Типово інтерфейс Google Chrome включає кнопки: назад, вперед, відновити / зупинити завантаження, додати поточну сторінку в закладки, перейти на головну сторінку (додому). Кнопка переходу на головну сторінку може бути відключена.

Панель вкладок є основним компонентом інтерфейсу і знаходиться у верхній частині вікна, а не під рядком адреси. Ця зміна виглядає досить контрастно в порівнянні з багатьма іншими браузерами. Вкладка легким перетягуванням на вільне місце може бути перенесена в окреме вікно (можливий також і зворотний варіант). Кожна вкладка має свій власний набір елементів, у тому числі Omnibox.


Omnibox - це адресна рядок, яка знаходиться зверху кожної вкладки, вона поєднує в собі адресну рядок і рядок пошуку. Omnibox перенаправляє запит в пошукову систему в тому випадку, якщо адреса не відповідає правилам написання URL — наприклад, не містить точок, імені протоколу, косих рис, містить прогалини на початку адреси і т. д. При введенні пошукового запиту Google, використовуючи функцію пошуку в Інтернеті «Мені повезе», пропонує перший за списком URL-адресу (наприклад, при введенні в адресний рядок слова «Яндекс» браузер автоматично запропонує варіант «www.yandex.ru»). Також автодоповнення пропонується пошуком по закладках та історії раніше відвіданих сторінок. У браузері можливий виклик різних пошукових машин прямо з адресного рядка. Для цього треба ввести скорочення для даної пошукової машини (наприклад, букву 'g' для google), потім натиснути клавішу «Пробіл» і ввести пошуковий запит. Скорочення для пошукових машин можна задавати самостійно. При відвідуванні сайтів браузер автоматично копіює звідти рядок пошукових запитів і наступного разу при введенні цього сайту автоматично буде запропоновано пошук з використання його пошукової системи.

Однією з відмінних рис Chrome є сторінка швидкого доступу, яка може заміняти домашню сторінку і відкривається при створенні нової вкладки. На сторінці швидкого доступу міститься 8 найбільш відвідуваних веб-сайтів (відображаються у вигляді маленьких знімків веб-сторінок), недавно закриті вкладки, поради з використання Chrome і синхронізація закладок. За бажанням користувач може змінити зовнішній вигляд сторінки, додавши або видаливши одну з опцій.

Chrome має менеджер закладок, доступний з меню. Зліва від Omnibox є кнопка (на ній зображена зірочка), при натисканні на яку поточна сторінка додається в закладки. На даний момент ця функція не доступна у версіях Chrome на платформах Linux і Mac. У 6-ої версії ця кнопка була прибрана разом з опцією в параметрах, а зірочка перемістилася в праву частину Omnibox, як у браузера Mozilla Firefox.

Вікно «Параметри Google Chrome» містить три вкладки: «Основні», «Особисті» та «Розширені». Вкладка «Основні» містить налаштування: домашньої сторінки, пошукових систем і браузера за умовчанням. Вкладка «Особисті матеріали» містить налаштування: синхронізації закладок, збереження паролів, автозаповнення форм, можливість імпорту даних про роботу з іншого браузера і налаштування тем. Вкладка «Розширені» містить налаштування: конфіденційності, мережі, перекладача, завантаження та безпеки.

Chrome дозволяє користувачеві створювати локальні ярлики на додатки (а саме — їх сторінки). При запуску такого ярлика сторінка, на яку він веде, відкривається в Chrome, але без елементів інтерфейсу (за винятком заголовка вікна).

При завантаженні файлу з веб-сайту в нижній частині вкладки з'являється панель завантажень, на якій відображається хід завантаження. Список всіх завантажених файлів знаходиться на сторінці завантажень.

Теми

Починаючи з версії 3.0, користувачі можуть встановити теми змінюють зовнішній вигляд браузера. Була створена галерея, яка включала в себе як теми від Google, так і теми від третіх осіб.


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)