АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Розрахунок опорного вузла головної балки

Читайте также:
  1. I. Розрахунок опору опускних труб
  2. III. Розрахунок корисного напору циркуляції відвідних труб
  3. V. Розрахунок немеханічного обладнання.
  4. VII. Розрахунок площі цеху
  5. Аеродинамічний розрахунок повітропроводів
  6. ВИЗНАЧЕННЯ НАВАНТАЖЕНЬ НА БАЛКИ І РОЗРАХУНКОВИХ ЗУСИЛЬ
  7. ГІДРАВЛІЧНИЙ РОЗРАХУНОК НАФТОПРОВОДУ. ВИЗНАЧЕННЯ НЕОБХІДНОЇ КІЛЬКОСТІ НАФТОПЕРЕКАЧУВАЛЬНИХ СТАНЦІЙ
  8. ЕЛЕКТРОМАГНІТНИЙ РОЗРАХУНОК
  9. ЗАГАЛЬНИЙ РОЗРАХУНОК ГОДИН ЛЕКЦІЙ,
  10. ЗАГАЛЬНИЙ РОЗРАХУНОК ГОДИН ЛЕКЦІЙ, СЕМІНАРСЬКИХ ЗАНЯТЬ, САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ
  11. ЗАГАЛЬНИЙ РОЗРАХУНОК ГОДИН ЛЕКЦІЙ, СЕМІНАРСЬКИХ ЗАНЯТЬ, САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ
  12. Зміна перерізів поясів головної балки

 
 

 

 


 

Рис.4.6. Схема опорного вузла головної балки

 

Потрібна площа перерізу столика з умов роботи на зминання

см ,

де Мпа. (С235 для листа t = 20 - 40 мм) – розрахунковий опір роботи сталі на зминання, який дорівнює тимчасовому опору сталі, .

Ширина столика приймається з конструктивних міркувань

см.

Товщина столика приймається

см. =3см ( мм).

Висота столика визначається з умов роботи на зрізання зварного шва

см,

де , .4 см.

5. Оформлення графічного матеріалу

 

При розробленні креслень необхідно керуватися вимогами стандартів щодо розміщення креслень, масштабів, позначень, товщини ліній, нанесення розмірів, розташування написів і шрифтів, насиченості аркушів.

Креслення виконують на 2 аркушах основного формату А2, який позначають тонкою лінією; рамку креслення наносять зверху, праворуч і знизу на відстані 5 мм, ліворуч – 20 мм (для можливої підшивки).

Аркуш компонують і читають із лівого верхнього кута до правого нижнього кута. Схема конструкції розміщується в лівому верхньому куті листа, а штамп – у правому нижньому куті аркуша. Основна проекція креслення конструкції повинна відповідати робочому положенню конструкції: горизонтальні елементи – в горизонтальному положенні, вертикальні – у вертикальному.

Над заголовком основної проекції елемента розміщують вигляд зверху, під основною проекцією – вигляд знизу, праворуч – вигляд справа і т.д., бажано у прямій проекції, тоді допоміжні проекції не треба надписувати. Якщо пряма проекція неможлива, то такі вигляди чи розрізи позначають розімкненою лінією й стрілками, що показують напрям вигляду (розрізу). Поряд зі стрілками ставлять цифри порядкового номера вигляду (розрізу). Над виглядом (розрізом) робиться надпис: 2-2, підкреслений суцільною товстою лінією. Зображуючи розрізи і перерізи, перерізи елементів не заштриховують.

Основну проекцію конструкції розміщують на кресленні так, щоб лівий бік конструкції був обернений у лівий бік аркуша. Лівий бік конструкції визначається за монтажною схемою при погляді знизу вверх або справа наліво.

Для довгих суцільних елементів (балки, колони, стрижні ферми) можливі різні масштаби для довжини й перерізу при правильному взаємному розміщенні деталей і взаємній відповідності проекцій. Причому масштаби не можуть бути використані для визначення розмірів деталей (крім зазначених нижче випадків).

Зображення окремих складних деталей на кресленні може бути виконано в більшому масштабі, ніж масштаб основного перерізу елемента.

Розміщення окремих креслень повинне бути не ближче від 10 мм одне від одного і від рамок, ті самі вимоги стосуються розміщення заголовків. Масштаби вибирають відповідно до стандартів такими, щоб креслення можна було легко та зручно прочитати й насиченість аркушів була достатня (для схем металевих конструкцій допустиме відхилення від вимог стандарту).

Рекомендовані масштаби зображень на кресленнях: схеми розміщення елементів і геометричні схеми – 1:100; 1:200; 1:300 (нестандартний); 1:400;1:500; поперечні розрізи – 1:50; 1:75; 1:100; елементи решітчастих конструкцій за сіткою – 1:20; 1:25; 1:30 (нестандартний); 1:50; вузли металоконструкцій – 1:10,1:15, 1:20. При розміщенні на одному форматі креслень різного масштабу останній треба вказувати під назвою відповідного креслення (за типом М 1:20). Допустима зміна масштабу, наприклад для збільшення товщини дуже тонких деталей.

Лінії креслень повинні відповідати нормативним вимогам. Товщина суцільної основної лінії S має бути 0.8...1 мм, однаковою для всіх зображень на даному кресленні одного масштабу.

Суцільні основні і тонкі лінії для рамок креслення, таблиць, основних написів і специфікацій вибирають товщиною від 1 мм до 0,3 мм.

Найменша товщина ліній – 0.3 мм; найменша відстань між лініями – 0.8 мм.

Полиці ліній–виносок треба креслити, а написи підкреслювати тонкими суцільними лініями.

Для зображення довгих ліній обривів слід застосовувати суцільні тонкі лінії з кількома зламами товщиною 0,3 мм. Обриви показують перпендикулярно до осі елемента.

Довжину штрихів у штрихових лініях вибирають від 2 до 8 мм (звичайно 4 мм), а відстань між штрихами – приблизно в 2–4 рази меншою за її довжину.

Довжина штрихів у штрих-пунктирних тонких лініях повинна бути від 5 до 30 мм.

Відстань між штрихами має бути в межах 3...5 мм (посередині крапка). Штрих-пунктирні лінії слід починати й закінчувати (а також перетинати між собою) штрихами, а не крапками.

Довжина штрихів і проміжків між ними повинна бути однаковою уздовж лінії.

Лінії креслення не мають перетинатися цифрами і надписами.

Штамп КМ (конструкції металеві)

       
 
   
 
 

        401-БП 97064 КР
       
       
  П.І.Б. Підпис Дата
5х11=55
Промислова будівля

Розробив Петрук І.А.    
Перевірив Трусов Г.М     Балкова клітка Літера Аркуш Аркушів
        Н    
       
Н. контр. Трусов Г.М     Схема балкової клітки, Б2,Б3,вузли Полт НТУ імені Юрія Кондратюка Кафедра КМД і П
Зав. каф. Пічугін С.Ф.    
       

       
 
   
 
 


Специфікація

Мар -ка Еле мент Переріз, мм Дов-жина, мм Кількість Маса, кг
 
Приміт-ки

Т Н одного всіх марки
Б1   _1450х12       1022,5    
 

             
 

.. ... ...        
 

  Наплавлений метал 1.5%    

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)