АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Прийняття Концепції переходу до сталого розвитку на державному рівні

Читайте также:
  1. I. Сприйняття нового матеріалу.
  2. II. Сприйняття нового матеріалу
  3. III. Прийняття попереднього рішення
  4. IV. Сприйняття й засвоєння учнями навчального матеріалу.
  5. V. Сприйняття та засвоєння учнями навчального матеріалу.
  6. V. Сприйняття та засвоєння учнями нового матеріалу.
  7. VIII. Шляхи, умови та очікувані результати реалізації Концепції формування позитивної мотивації на здоровий спосіб життя у дітей та молоді
  8. Адаптація. Характеристика адаптацій. Основні концепції адаптаційних пристосувань
  9. Аналіз економічного розвитку сільського господарства
  10. Аналіз та оцінка рівня економічного розвитку регіонів України
  11. Аналіз та оцінка рівня соціального розвитку регіонів України
  12. Аналіз технічного рівня розвитку виробництва

 

У документах конференції «Ріо - 92» було запропоновано країнам – учасницям конференції розробити свої державні програми сталого розвитку. Усі країни були розділені на три групи, що викликано різним рівнем життя, стартовими позиціями в економіці, соціальній сфері.

1. Розвиті.

2. З перехідною економікою. Вважається, що країни з перехідною економікою здатні самостійно вирішувати свої внутрішні проблеми.

3. Що розвиваються. Країни, що розвиваються, мають потребу в наданні фінансової, технічної, гуманітарної допомоги.

Ідеї Концепцій стійкого розвитку стали важливою складовою національної політики і безпеки багатьох країн світу, насамперед розвитих, де вже створені і діють державні структури, що організовують і координують діяльність у цьому напрямку.

Для кожної країни прийняття Концепції переходу до сталого розвитку — справа дуже важлива і відповідальна, оскільки мова йде про людське життя, стратегію розвитку суспільства, держави, а в остаточному підсумку — світу на тривалу перспективу. Багато держав здійснили створення своїх програм сталого розвитку, відповідно з наміченими цілями і загальними для всіх країн установками. Такими є принципи охорони навколишнього середовища:

- принцип попереджувальних дій;

- принцип: забруднюючий платить;

- принцип кооперації держави і суспільства.

- Визначені також загальні цілі сталого розвитку:

- захист клімату й озонового шару;

- збереження екологічного балансу;

- скорочення впливу на ресурси;

- гарантування здоров'я людей;

- пропаганда екологічної етики.

Розглянемо програми деяких держав.

Стала Америка. У США був створений керівний орган при президенті - Рада по сталому розвитку, що координує діяльність у напрямку сталого розвитку. Рада сформулювала кілька мет, які можна розглядати як перспективу розвитку Америки.

1. Здоров'я і чисте навколишнє середовище.

2. Економічне процвітання – здорова економіка, забезпечення високого рівня життя.

3. Соціальна справедливість – забезпечення торжества законності і можливості для всіх американців домогтися економічного, соціального й екологічного благополуччя.

4. Збереження природи.

5. Раціональне господарювання, поширення етики раціонального господарювання, етики відповідальності всіх суб'єктів господарювання за наслідки їхньої діяльності.

6. Стійке соціальне середовище з постійним підвищенням рівня життя; безупинна освіта, транспорт і охорона здоров'я доступні, проживання безпечне.

7. Цивільне утягування – утягування суспільства у вироблення рішень по навколишньому середовищу, ресурсам, економіці.

8. Населення: стабілізація чисельності.

9. Міжнародна відповідальність: досягнення лідерства держави в глобальному процесі сталого розвитку.

10. Освіта: забезпечити всім американцям рівний доступ до освіти і можливість безупинного навчання.

Основні протиріччя американської концепції, на погляд міжнародних аналітиків, полягають у тому, що США служать постачальником 1/3 усіх промислових забруднень. Країна, населення якої складає 5% населення Землі, споживає 25% усіх її ресурсів (типовий представник розвитих країн - «золотого мільярда»). Отже, для США, з цього погляду, некоректно позиціонувати себе як лідера в проведенні глобальної політики, розробці і прийнятті і проведенні рішень, що сприяють сталому розвитку.

Небагато цифр: споживання енергії одним жителем США еквівалентно споживанню енергії 3 японцями, 13 китайцями, 280 непальцями, 531 ефіопом. У той же час у США на людину затрачається в рік щорічно 20 доларів на боротьбу з переїданням, тоді як 1,3 млрд. людина у світі живуть на 1 долар у день і менш.

Одним з позитивних моментів є позиція відповідальності виробника за товари і послуги протягом їхнього життєвого циклу.

Програма сталого розвитку Китаю. Китайська програма сталого розвитку названа «Китайська програма 21 століття – біла книга про населення, навколишнє середовище і розвиток Китаю в 21 столітті».

Вибір стратегії Китаю – розвиток «як звичайно», інтенсивний економічний ріст (8-9% у рік), але з урахуванням охорони навколишнього середовища. Підтримкою щодо швидкого економічного росту можна викорінити бідність, підвищити рівень життя і досягти тривалого миру і стабільності. Але шлях, по якому в даний час розвивається Китай, є повторенням шляху розвитку США – колосальне споживання ресурсів, загострення проблеми промислових відходів (0,7 млрд. т, плюс 100 млн. т побутових відходів). Однак нарощуючи національну міць, засновану на економіці, науці і технічних можливостях, країна може створити умови для соціального розвитку і культури, поліпшення навколишнього середовища, створення умов для сталого розвитку.

Передбачається розвиток планування родини, доведення приросту населення до 1, 25% чи нижче.

У китайській програмі серйозна увага приділяється контролю за забрудненнями, збереженню біорізноманіття.

Сталий розвиток України. У 1997 році була створена Національна комісія сталого розвитку України при Кабінеті міністрів України під головуванням першого віце-прем'єра. На сприяння сталому розвитку в Україні орієнтована «Програма розвитку ООН» (ПРООН в Україні).

Ціль переходу України до сталого екологічно безпечному розвитку:

Забезпечити високу якість життя нинішнього і майбутнього поколінь українського народу на основі збалансованого рішення проблем соціально – економічного розвитку, збереження екологічно сприятливого навколишнього середовища, раціонального використання і відновлення природно – ресурсного потенціалу країни.

Принципи переходу України до сталого розвитку:

Україна – незалежна держава, що розвивається в напрямку становлення українського суспільства як української нації, що бере участь у світовому процесі.

Майбутнє України як цивілізованої, високорозвиненої, багатої держави – у відкритості, але з обов'язковим застосуванням методів і механізмів захисту свого економічного суверенітету і цінностей національної культури.

Розробка стратегії довгострокових програм соціально – економічного розвитку країни повинна базуватися на таких принципах:

- пріоритет національних інтересів, національної культури і національної ідентичності українського народу в русі світового співтовариства;

- природні ресурси України належать усьому народу і складають матеріальну основу його існування; природні ресурси повинні використовуватися з урахуванням потреб нинішнього і майбутнього поколінь;

- діяльність держави і людини повинна підкорятися законам природи й обмеженням, що накладаються цими законами;

- будь-яка господарська діяльність повинна оцінюватися з погляду заподіяного збитку природному середовищу і природним ресурсам.

Завдання переходу України до сталого розвитку в структурній перебудові економіки, що містить у собі:

- зміну структури національної економіки відповідно природно – ресурсного потенціалу території;

- підтримку вітчизняного товаровиробника;

- мінімізацію екологічних витрат і зниження сумарних витрат ресурсів і енергії на одиницю ВНП;

- уведення системи економічних регуляторів природокористування примусово – обмежувального і компенсаційно-обмежувального характеру;

- включення в ціну товарів виробництва вартості екологічних витрат;

- упровадження наукомістких і високотехнологічних виробництв;

- формування ринку екологічних технологій, послуг, як основи для екологічно орієнтованого бізнесу;

- зміна структури українського експорту в напрямку збільшення в ньому частки конкурентноздатних наукомістких товарів з найменшими ресурсними витратами;

- у соціальній сфері;

- збереження здоров'я людини, підвищення якості життя;

- подолання бідності;

- рішення проблеми економічної і соціальної нерівності;

- поліпшення морально– психологічного стану суспільства;

- наука, освіта, культура.

Освіта – головна умова формування інтелектуального потенціалу української нації і духовності громадян. Це означає, що освіта – один з головних пріоритетів державної політики в Україні. Його розвиток ґрунтується на:

- загальності; формуванні нового світогляду, що базується на розвитку екологічного мислення, необхідності формування гармонічних відносин із природою;

- твердженні в суспільстві принципів демократії, гуманізму, здатності до самовдосконалення;

- україномовному середовищу у всіх освітніх сферах, у суспільстві;

- забезпеченні якісної підготовки фахівців на основі сучасних досягнень науки і технологій.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)