АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Електричні термометри опору

Читайте также:
  1. I. Розрахунок опору опускних труб
  2. Адміністративне правопорушення як підстава юридичної відповідальності: ознаки і елементи.
  3. Адміністративне правопорушення, його склад.
  4. Адміністративні проступки за Кодексом України про адміністративні правопорушення
  5. Біоелектричні показники серця (ЕКГ)
  6. В якому випадку особу можуть затримати співробітники правоохоронних органів за вчинення нею адміністративного правопорушення?
  7. Визначення Е.Р.С. та внутрішнього опору джерел живлення
  8. Глава 44. Видача осіб, які вчинили кримінальне правопорушення (екстрадиція)
  9. Діелектричні параметри ізоляційних матеріалів
  10. Електричні параметри різних видів поверхні Землі
  11. Зміст роботи Ради профілактики правопорушень

У металургійній практиці для вимірювання температур до 6500С застосовуються термометри опору (ТО), принцип дії яких заснований на використанні залежності електричного опору речовини від температури. Знаючи дану залежність, по зміні величини опору термометра судять про температуру середовища, у яке він занурений. Вихідним параметром пристрою є електрична величина, що може бути виміряна з дуже високою точністю (до 0,020С), передана на великі відстані і безпосередньо використана в системах автоматичного контролю і регулювання.

Як матеріали для виготовлення чутливих елементів ТО використовуються чисті метали: платина, мідь, нікель, залізо і напівпровідники.

Опір напівпровідників зі збільшенням температури різко зменшується, тобто вони мають негативний температурний коефіцієнт опору практично на порядок більше, ніж у металів.

Напівпровідникові термометри опору в основному застосовуються для вимірювання низьких температур (1,5 ¸ 400 К).

Перевагами таких термометрів є невеликі габарити, мала інерційність, високий коефіцієнт . Однак вони мають і істотні недоліки:

1) нелінійний характер залежності опору від температури;

2) відсутність градуйованої характеристики, що виключає взаємозамінність окремих ТО даного типу. Це приводить до випуску термометрів з індивідуальним градуюванням.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)