АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Умови надання інформаційних і організаційно-комерційних послуг

Читайте также:
  1. VIII. Шляхи, умови та очікувані результати реалізації Концепції формування позитивної мотивації на здоровий спосіб життя у дітей та молоді
  2. Адаптивна система навчання з використанням інформаційних технологій.
  3. Алгоритм надання медичної допомоги дітям з тяжкими формами менінгококемії на першому етапі надання стаціонарної допомоги (ЦРЛ, соматичне відділення)
  4. Б) надання батьками (усиновлювачами) або піклувальником неповнолітньої особи згоди на набуття нею повної цивільної дієздатності.
  5. В нормах Особливої частини кримінального права передбачені умови звільнення від кримінального покарання за окремі види злочинів.
  6. Валютно-фінансові і платіжні умови зовнішньоторговельних угод.
  7. ВИЗНАЧЕННЯ ЗБИТКІВ, ПОРЯДОК ТА УМОВИ СПЛАТИ СТРАХОВИХ ВІДШКОДУВАНЬ
  8. Вихідні передумови та порядок розробки стратегії управління товарооборотом підприємства
  9. Г а а в а 4. ПОРЯДОК ТА УМОВИ ЗДІЙСНЕННЯ ВИКОНАВЧОГО ПРОВАДЖЕННЯ
  10. Геополітичні передумови стійкого розвитку регіонів України
  11. Гідрогеологічні умови
  12. Глава 45. ДОГОВІР ПРО НАДАННЯ ПОСЛУГ

Створення відповідних організаційних умов, направлених на поліпшення якості обслуговування споживачів, досягається організацією маркетингових та інформаційно-комерційних центрів, консалтингових фірм.

Посередники, працюючи на комерційній основі, додатково до основного виду діяльності можуть:

1) займатися організацією господарських зв’язків між постачальниками і споживачами на їх прохання;

2) надавати споживачам відомості про постачальників продукції, її технічні характеристики і можливості придбання, використовуючи для цього створюваний інформаційний банк даних;

3) виявляти на підприємствах і в організаціях регіону зайву і невживану продукцію, що не має збуту, і повідомляти про це споживачам;

4) готувати, видавати і розсилати за угодою із споживачами інформаційні списки продукції, пропонованої для реалізації (прайс-листи);

5) представляти рекомендації і відомості про можливі заміни одних видів продукції на інші, менш дефіцитні або економічніші, з близькими технічними характеристиками, а також про виробників цієї продукції;

6) на прохання підприємств на основі укладених договорів організовувати рекламну інформацію про технічні характеристики продукції, що випускається, ціни і можливості її придбання з урахуванням термінів виконання замовлень;

7) організовувати регіональні ярмарки для укладення договорів на купівлю-продаж продукції.

Для збільшення випуску дефіцитної продукції оптові підприємства визначають з постачальниками можливість додаткового виробництва за рахунок залучення матеріально-технічних, фінансових та інших ресурсів, а також організують їх передачу споживачам продукції.

В даний час розвиток ринкових відносин немислимий без маркетингу, який передбачає комплексне дослідження потреб і потреб потенційних товарних споживачів і розробку на цій базі механізму їх задоволення. Маркетингові дослідження включають комплексне вивчення кон’юнктури ринку, вимог споживачів, конкурентів, попиту на ті чи інші товари, каналів збуту, вибір ефективних шляхів руху товару і т.д. Маркетинг здійснюють спеціальні служби, підрозділи великих підприємств і організацій. При цьому малі і середні підприємства, як суб’єкти товарного ринку, здебільшого не мають у своєму розпорядженні власної кваліфікованої служби маркетингу. Дана обставина спонукає їх звертатися за маркетинговим аналізом у відповідні організації - маркетингові центри, які спеціалізуються на наданні на комерційній основі таких послуг:

a. вивчення окремих товарних ринків;

b. порівняльний аналіз маркетингової діяльності конкуруючих підприємств і організацій;

c. проведення опитувань за різними аспектами ринкових відносин;

d. інші маркетингові послуги.

Маркетингові центри є самостійними, незалежними організаціями, що функціонують як акціонерні товариства або суспільства з обмеженою відповідальністю.

Програма конкретних маркетингових досліджень визначається в контракті з урахуванням вимог замовника - суб’єкта товарного ринку. Зміст маркетингових досліджень і рекомендацій,. пропонованих на основі даних аналізу, проведеного маркетинговим центром, носить конфіденційний характер, не підлягає публікації, іншим видам розповсюдження інформації без згоди замовника.

Прогнозування товарного попиту ґрунтується на:

• порівняльному аналізі динаміки і структури продажу товарів (надання послуг) замовником і конкурентами за попередні періоди;

• виявленні їх комерційних помилок;

• моделюванні майбутніх змін попиту залежно від місця, зайнятого конкретною продукцією на товарному ринку, її ціни, витрат на маркетинг.

У маркетингових центрах є постійно поповнювані банки комерційної інформації.

На час проведення маркетингових досліджень у центрі створюється спеціальна кореспондентська мережа з оплатою виконуваних робіт за разовими замовленнями та угодами.

Суб’єкти товарного ринку нерідко звертаються за послугами в інформаційно-комерційні центри, головна мета яких - створення юридичним і фізичним особам сприятливих умов для укладення господарських договорів і операцій з продажу і закупівлі товарів на товарному ринку.

Основні завдання інформаційно-комерційних центрів:

1) сприяння в організації господарських зв’язків з постачання продукції, що не є об’єктом діяльності оптових підприємств;

2) надання інформаційно-рекламних, консультаційних і посередницьких послуг, у тому числі і на комісійних началах, з обміну та реалізації зайвих і невживаних матеріально-технічних ресурсів, некондиційної продукції та ділових відходів, продукції, від якої відмовилися споживачі;

3) організація та проведення ярмарків з реалізації продукції;

4) створення умов для укладення договорів.

Комерційні центри надають наступні види платних інформаційних і організаційно-комерційних послуг:

1) вибір джерел забезпечення матеріальними ресурсами;

2) організація завантаження невживаних виробничих потужностей і вибору раціональних варіантів збуту готової продукції;

3) організація торгових операцій з реалізації (споживання) невживаної продукції;

4) підготовка інформації про хід виконання замовлень споживачів на постачання продукції;

5) інші інформаційні й організаційно-комерційні послуги за домовленістю сторін.

Інформаційними послугами інформаційно-комерційного центру можуть користуватися виробники, споживачі та посередники, виходячи із специфічної спрямованості їх запитів.

Взаємовідносини між комерційними центрами і замовниками при стабільному споживанні послуг встановлюються на основі підписаних договорів, а при нестабільному - на основі замовлень або у порядку абонементного обслуговування.

Замовник оплачує інформаційні й організаційно-комерційні послуги з тарифів, розміри яких визначаються, виходячи з економічно обґрунтованих витрат. При цьому встановлюються наступні калькуляційні одиниці вимірювання:

a. одне інформаційне повідомлення (відомості про об’єкт);

b. одна торгова операція;

c. один список використовуваної та пропонованої до обміну продукції;

d. оренда 1 м2 експозиційної площі на день;

e. одні відвідини виставки тощо.

Консультування з питань організації й управління комерційно-господарською діяльністю в сучасних умовах повсюдно визнано важливою професійною службою, що допомагає суб’єкту товарного ринку аналізувати і вирішувати завдання, які стоять перед ним, а також переймати чужий досвід.

Надання суб’єкту товарного ринку на договірно-платній основі консультації з організаційно-управлінських питань, включаючи розробку відповідних рекомендацій і певну допомогу в їх реалізації, називається консалтингом. Тому фірма, що надає консультаційні послуги, називається «консалтинговою фірмою».

Процес консультування є спільною діяльністю консультанта і клієнта з метою успішного вирішення поставленого завдання з удосконалення організаційно-управлінської діяльності. В узагальненому вигляді процес консультування включає наступні етапи:


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)