АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Основні етапи ендодонтичного лікування

Читайте также:
  1. I.4. ОСНОВНІ МОДЕЛІ ЗВЕРТАННЯ В УКРАЇНСЬКІЙ МОВІ
  2. А. ОСНОВНІ ФОРМУЛИ, ЯКІ НЕОБХІДНО ВИКОРИСТАТИ
  3. Адаптація. Характеристика адаптацій. Основні концепції адаптаційних пристосувань
  4. Амбулаторне лікування
  5. Б. Лікування на стадії формування жовчних каменів : за схемою А, літолітики призначаються протягом 12-24 місяців.
  6. Банки — основні учасники ринку капіталів
  7. БУДОВА М'ЯЗІВ. ОСНОВНІ ВИДИ СКЕЛЕТНИХ М'ЯЗІВ
  8. В) Екзистенціалізм та його основні напрями.
  9. Види, типи і форми професійного спілкування. Основні закони спілкування.
  10. Виділяють чотири основні стадії конфлікту.
  11. Визнання, класифікація, оцінка та основні завдання обліку зобов'язань
  12. ВИРОБНИЧІ ПІДРОЗДІЛИ АРХІВУ ТА ОСНОВНІ АРХІВНІ ТЕХНОЛОГІЇ
Изолирование зуба с помощью коффердама Зажим для удержания коффердама

Під час лікування кореневого каналу необхідно послідовне виконання процедур.

Після процедури знеболювання, лікар-стоматолог ізолює зуб від слини шляхом накладення навколо зуба тонкого листа гуми, яка в стоматології називається кофердамом. Цей тонкий лист гуми утримується в роті невеликим затиском, прикреп-ленним до зуба. Така повна ізоляція зуба від слини необхідна для того, щоб не допустити потрапляння бактерій із слини в кореневий канал під час проведення самої важливої процедури - очищення каналу.

Доступ до каналу забезпечується правильним препаруванням каріозної порожнини, видаленням даху пульпової камери, створенням вільного доступу в канали для ендодонтичних інструментів.

1. воспалительный процесс в пульпе; 2. очистка корневого канала; 3. заполнение корневого канала гуттаперчей; 4. пломбирование зуба композитным материалом.

Очищення кореневих каналів включає в себе механічну і хімічну дезінфекцію. На етапі очищення кореневих каналів важливим є видалення бактерій, пульпарной тканини, яка може бути некратізірована і інфікована.

Обробка файлами проводиться по всій довжині кореневого каналу до самої верхівки кореня, але не за її межами.

Тому необхідно визначити довжину кореневого каналу. Для цього, стоматолог спочатку вставляє в канали файли і робить рентгенівський знімок, за яким і визначаються-ється довжина кореневих каналів.

Хімічну дезинфекцію стоматолог здійснювала-ту складає зрошенням каналів спеціальними одноразовими голками.

Після ретельного очищення кореневих каналів, лікар-стоматолог приступає до пломбування каналів.

Файлы для обработки корневых каналов Определение длины корневых каналов

Пломбування каналу - завершальний етап лікування. Успіх пломбування кореневих каналів в значній мірі визначається якістю виконання попередніх ендодонтичних маніпуляцій.

Основною вимогою цього етапу є надійність-ність герметизації кореневих каналів. Перед пломби-ням канали висушуються паперовими штифтами.

Для заповнення кореневих каналів використовують гутаперчу і пасти. Гутаперча - гумовий матеріал, який виготовляється у вигляді конусів. Розмір і форма гутаперчі відповідають формі і розміру файлів, за допомогою яких вичищають кореневі канали. Конуси з гуттаперчи покриваються пастою і вводяться в кореневі канали зуба. Для отримання хорошої герметизації, у кореневі канали вводяться кілька конусів.


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)