АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ ДО ВИКОНАННЯ КОНТРОЛЬНОЇ РОБОТИ

Читайте также:
  1. B Хід роботи.
  2. I. Загальні положення
  3. I. Загальні положення
  4. I.ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  5. L Перевірка виконання домашньої задачі.
  6. VІІ. Оформлення роботи
  7. Алгоритм виконання роботи
  8. АЛГОРИТМ ДІЇ АДМІНІСТРАЦІЇ ТА ЗАСТУПНИКА ДИРЕКТОРА З ВИХОВНОЇ РОБОТИ ЗАКЛАДУ ОСВІТИ ПІД ЧАС ЗДІЙСНЕННЯ ПЕРЕВІРКИ ФАХІВЦЯМИ СЛУЖБИ У СПРАВАХ ДІТЕЙ
  9. АЛГОРИТМ РОБОТИ НАД ПРОФЕСІЙНО-ОРІЄНТОВАНИМИ ЗАВДАННЯМИ З КУРСУ «ОСНОВИ ПСИХОЛОГІЧНОГО ТРЕНІНГУ»
  10. Алгоритми виконання команд
  11. Аналіз виконання договірних зобов'язань по відвантаженню продукції
  12. Аналіз ритмічності роботи підприємства.

БУХГАЛТЕРСЬКИЙ ОБЛІК

 

 

Завдання та методичні вказівки

до виконання контрольної роботи

для студентів заочного відділення підготовки спеціаліста напряму підготовки 6.030509 «Облік і аудит»

 

Запоріжжя -2014


Бухгалтерський облік. Завдання та методичні вказівки до виконання контрольної роботи для студентів заочного відділення підготовки спеціаліста напряму підготовки 6.030501 «Облік і аудит» / Укл.: Сіліна І.В. – Запоріжжя: ЗГІА, 2014. – 46 с.


Укладач: Сіліна І.В., к.е.н., доцент

 

Рецензент:

 

Відповідальний

за випуск:. ___________________

 

 

Затверджено

на засіданні кафедри

«Облік і аудит»

Протокол №

від „ __ ” _________2014 р.

 

ЗМІСТ


Вступ  
1.Загальні методичні вказівки до виконання контрольної роботи  
2.Завдання до контрольної роботи  
3.Інформаційно-методичне забезпечення  

Додаток А 36

Додаток Б 38

 


ВСТУП

 

Масштаби та складність економічних та соціальних задач, які вирішуються на Україні в умовах переходу до ринку, ставлять більш високі вимоги до бухгалтерського обліку на підприємстві.

Перехід українських підприємств до ринкових умов господарювання вимагає, щоб бухгалтерський облік забезпечував учасників ринку необхідною бухгалтерською інформацією, яка б дозволяла власнику мати достовірні дані про майновий і фінансовий стан підприємства, результати його діяльності у відповідності до міжнародних стандартів.

Обов'язковість постійного використання облікової інформації з метою контролю над результатами господарської діяльності, єдина методологічна основа обліку і планування, єдиний підхід до оцінки виробничих ресурсів, єдина нормативна база, все це вимагає від фахівців – економістів різних профілів – глибоких знань бухгалтерського обліку і уміння застосовувати їх в практичній роботі.

Такий розвиток економіки викликає необхідність підготовки майбутніх фахівців, які б мали знання з бухгалтерського обліку, бюджетного планування, визначення оцінки діяльності підприємств, організацій, банків.

Бухгалтерський облік є обов'язковим видом обліку, що ведеться підприємством.

Як економічна наука він має предмет, методи й особливості організації обліку на підприємстві від дня його реєстрації до ліквідації.

Згідно ст. 5 Закону № 996 підприємства ведуть бухгалтерський облік і становлять фінансову звітність у грошовій одиниці України. Завдяки цьому вони одержують узагальнюючі показники:

- загальну вартість майна підприємства;

- загальну суму витрат по виготовленню продукції:

- обсяг реалізації цієї продукції;

- фінансові результати діяльності підприємства.

Отже, бухгалтерський облік – це складний процес, дію якого мають забезпечувати кваліфіковані спеціалісти з обліку на підприємствах. Це спеціалісти широкого профілю, які крім глибоких знань з бухгалтерського обліку, вміють працювати з кадрами, управляти потоками ресурсів, використовувати внутрішню і зовнішню інформацію для формування компетентних суджень і прийняття обґрунтованих рішень. Отже, предмет "Бухгалтерський облік" є одним з профілюючих у підготовці спеціалістів з обліку і аудиту.

МЕТА ТА ЗАВДАННЯ ДИСЦИПЛІНИ "БУХГАЛТЕРСЬКИЙ ОБЛІК"

Мета учбової дисципліни: засвоєння студентами елементарних знань основ бухгалтерського обліку, уміння і навиків використовувати облікову інформацію для оптимізації планів, контролю за їх виконанням, для встановлення чинників, які впливають на економічні показники роботи підприємств і їх підрозділів, для виявлення резервів підвищення ефективності виробництва, для обґрунтування управлінських рішень і удосконалення в цілому системи господарювання; навчити студентів ефективно використовувати облікову інформацію для оптимізації планів, контролю за їх виконанням, проведення економічного аналізу результатів діяльності підприємств і їх підрозділів, виявлення резервів і обґрунтування управлінських рішень в майбутній роботі фахівця.

Основні завдання курсу — використовувати можливості учбового процесу для засвоєння студентами основ бухгалтерського обліку, оволодіння національною методикою формування економічної інформації в системі бухгалтерського обліку і звітності, осмислення економічної суті господарських операцій і процесів, формування елементарних навиків пошуку, оцінки і практичного використання облікової інформації в повсякденній економічній роботі майбутнього фахівця на виробництві.

Предметом дисципліни є господарські засоби і процеси, які відбуваються в діяльності підприємств.

ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ ДО ВИКОНАННЯ КОНТРОЛЬНОЇ РОБОТИ

 

Текст контрольної роботи повинен включати:

- теоретичне питання, яке розглядається за наступною схемою:

1) вступ (обґрунтування актуальності теми роботи; зв'язок з сучасним економічним станом в нашій країні; ступінь розробки теми роботи у літературі);

2) 2-3 розділи, що розкривають основний зміст досліджуваної теми;

3) висновки (головні висновки з аналізу, проведеного в роботі);

4) перелік літератури;

- відповіді на тести:

1) в тестах треба із запропонованих відповідей вибрати одну вірну й написати її;

- розв'язання практичного завдання повинно мати таку послідовність:

1) умова задачі;

2) рішення задачі;

3) висновки до розв’язаної задачі.

За формою переказу матеріалу необхідно керуватися методичними вказівками у написанні контрольних робіт для студентів заочної форми навчання.

Вимоги до оформлення контрольної роботи:

- обов'язкова наявність змісту;

- усі приведені в тексті рисунки, таблиці, схеми (діаграми) повинні бути пронумеровані та мати заголовок;

- в разі цитування та використання цифрового матеріалу необхідно посилатися на джерело;

- список літератури повинен бути оформлений в алфавітному порядку.

Необхідно мати на увазі, що недотримання перелічених вище вимог до змісту та оформленню контрольної роботи веде до зниження оцінки.

Вибір теми контрольної роботи здійснюється за останньою цифрою в номері залікової книжки студента. Повністю та правильно виконана контрольна робота дає допуск до здачі іспиту.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.006 сек.)