АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Символіка кольору

Найперше, на що звертає увагу людина при погляді на що-небудь - це колір. І тому один з найголовніших моментів флористики - вміння користуватися кольором.

Значення, яке присвоєно квітам, розвивалося з відчуття фарб, їх впливу на людину. Кольори - це тони, які здатні змінювати наш настрій. Вони можуть звучати голосно чи тихо, розбурхувати нас або заспокоювати, веселити або настроювати на роздуми.

Червоний колір – збуджуючий, енергійний, зігріваючий, найактивніший.

Жовтй – теплий, бодрий, веселий. Символізує світло, життя, радість.

Оранжевий – веселий, життєрадісний. Символізує розкіш, сонце, радість.

Зелений – спокійний. Символізує мир, спокій, надію.

Голубий – холодний, пасивний. Символізує ніжність, вірність.

Синій – спокійний, серйозний, сентиментальний. Символізує довір’я, печаль, безкінечність.

Фіолетовий – з’єднує емоціональну дію червоного і синього кольорів, являється одночасно притягуючим і відштовхуючим. Символізує дружбу, розкіш, достоїнство.

Білий – нейтральний. Символізує невинність, чистоту.

Чорний являється гарним фоном для всіх теплих тонів, символізує печаль, траур.

Приведемо символіку кольорів і їх поєднання, які існували в Росії в минулому столітті.

Фіалково-голубий – дружба, спогади, достойність.

Золотисто-жовтий – розкіш, блиск, багатство.

Чевонувато-жовтий – недовіра.

Блідо-жовтий – невірність.

Чорний – траур.

Білий і голубий – мудрість.

Білий і чорний – постійність, твердість.

Голубий і жовтий – терпіння.

Голубий і яскраво-червоний – розум.

Голубий і чорний – лицемірство.

 

Жовтий:

Асоціюється з сонцем і сонячним світлом, це колір сонячних променів. Він асоціюється з цікавістю, цікавістю, а також з оптимізмом, тому що йому властиво підбадьорювати і оживляти, як сонячного світла. Він асоціюється з інтуїцією, натхненням, - його яскраве світло може пробити темряву.

Золотисто-жовтий колір:

Перш за все, він асоціюється з багатством - тому що саме цей колір має золото. Він так само позначає і щастя, тому що в ньому присутня дружня, підтримуюча сила. У ньому відчувається сонячна сила, легка домішка червоного робить цей колір не таким легким, як жовтий, дарує йому деяку приземленість.

Помаранчевий колір:

Цей колір вже гріє, як сонце - адже це найтепліший з усіх кольорів, він діє тепло і м'яко, активно. Тому він і означає тепло душі, співчуття, товариськість і радість.

Червоний колір:

Найактивніший з усіх кольорів, він символізує такі почуття, як збудження. Червоний колір прискорює пульс і підвищує тиск у крові, спонукає до реакцій. Він символізує силу і активність, діє сильно і активно. Виділяючись серед інших, він позначає відстоювання своїх прав, самовпевненість.

Темно-червоний колір:

Асоціюється з темпераментом і пристрастю, так як його вплив імпульсивно, збудливо, повно почуттів. Він може навіть символізувати боротьбу і революцію, діє агресивно і войовничо.

Пурпурний колір:

З одного боку, цей колір символізує силу, глибину і гідність, тому що участь синього кольору заспокоюють активність червоного. Ця сила приваблива, містить в собі панування. З іншого боку, цей колір символізує любов, але не таку палаючу, як червоний колір, а наділену почуттями, чудовими властивостями, повну сил.

Фіолетовий колір:

Це одночасно і святковий, і містичний колір, він важкий і таємничий, серйозний і спокійний, повний глибини. Він спрямований всередину самого себе, так як частини червоного кольору утримуються синім. Це колір ексклюзивний, так як він виглядає спокійно, стримано, повним гідності.

Синій колір:

Він символізує вірність, оскільки передбачає свідомі і продумані дії, символізує свідомість, мрійливі роздуми, виглядає тихо і спокійно.

Він означає і свободу - світлий синій як би вільний від земного тяжіння, він парить, думки людини вільні при спогляданні цього кольору. Але він означає і прагнення - з ним хочеться полинути в "блакитну далечінь", думки йдуть від реальності. Синонімом йому можуть стати слова мрійливість і романтика.

Бірюзовий колір:

Він незалежний, виглядає холодно і навіть нечутливо. Він означає ідеалізм, тому що більша частина синього означає думка, а невелика частина жовтого - на походження думки, натхнення, раптово прийшла ідею.

Зелений колір:

Він уособлює надію, так як там, де є зелений колір, там є надія на життя. Він означає і світ, тому що заспокоює, налаштовує на життя без боротьби. Він загострює наше сприйняття, так як діє природно і спонукає нас до спостережень.

Чорний колір:

Він означає скорботу і смерть, виглядає похмуро і мляво через відсутність кольору.

Білий колір:

Уособлює свято, так як сам випромінює, хоч і спокійно. Він означає чистоту і незбагненність, сам змінюється в залежності від того, яка фарба поруч. Він же позначає і смерть як духовної форми подальшого способу життя.

Рожевий:

Це ніжність і сприйнятливість, так як сила червоного кольору пом'якшена білим, який не закликає почуття діяти, як при червоному кольорі.

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)