АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Назви тем лекційних занять, їх зміст, обсяг у годинах

Читайте также:
  1. Аналіз обсягів і динаміки виробництва продукції
  2. Аналіз обсягів і динаміки виробництва продукції
  3. Вибір обсягів виробництва у короткотерміновому періоді
  4. Вивчення обсягів та причин створення наднормативних товарних запасів
  5. Видатки місцевих бюджетів, що не враховуються при визначенні обсягу міжбюджетних трансфертів
  6. Види тлумачень за обсягом
  7. Визначення конфлікту, зміст, типи і способи протікання
  8. Визначення обсягу виробництва і ціни монополістом при максимізації прибутку
  9. Визначення ціни та обсягів виробництва монополістом.
  10. Визначення ціни та обсягів виробництва при монополістичній конкуренції
  11. Динаміка товарообігу на біржах країни та обсяги реалізації зерна в 1994-1997 рр.
  12. Економічний зміст, форми і види оплати праці

1. Вступ – 1 год.

Мета та задачі дисципліни, її роль системі підготовки бакалаврів спеціальності «Транспортні технології» за спеціалізацією «Динаміка транспортно-тягових колісних і гусеничних машин». Зміст дисципліни «Прикладна динаміка машин». Огляд наукових праць з напрямку дослідження по динаміці та оптимізації машин.

 

2. Загальні відомості з динаміки машин – 1 год.

Основні задачі прикладної динаміки машин. Динамічні властивості та характеристики машин. Процес формування навантажень в машинах та їхні основні стадії. Характер динамічних навантажень в основних елементах сільськогосподарських машин. Основні параметри і характеристики, що визначають динамічні навантаження сільськогосподарських машин.

 

3. Динамічне моделювання машин – 1 год.

Функціональна і структурна будова основних видів сільськогосподарських машин. Основні типи двигунів, що використовуються для приводів сільськогосподарських машин та їхні характеристики. Механічні системи передавальних механізмів сільськогосподарських машин. Робочі процеси, що виконуються сільськогосподарськими машинами та їхні робочі органи. Системи керування рухом сільськогосподарських машин.

Загальні поняття про розробку динамічної моделі машини. Зведення мас та моментів інерції елементів машини. Зведення сил і моментів сил, що діють на окремі ланки машин. Зведення жорсткостей окремих пружних ланок машин.

 

4. Динамічні моделі двигунів – 1 год.

Ідеальні, статичні і динамічні характеристики двигунів.

Характеристики електродвигунів постійного струму і асинхронних електродвигунів змінного струму. Характеристики гідравлічних двигунів об’ємного регулювання і з дросельним регулюванням характеристики двигунів внутрішнього згорання.

 

5. Динамічні моделі механічних систем – 4 год.

Побудова динамічних моделей машин з жорсткими ланками. Обґрунтування побудови жорстких моделей. Визначення функцій положення ланок і передаточних функцій, а також зведених мас і сил для систем з лінійними і не лінійними функціями положення ланок.

Побудова динамічних моделей з пружними ланками. Обґрунтування побудови пружних моделей. Визначення функцій положення ланок і передаточних функцій, а також зведених мас, сил і жорсткостей ланок для систем.

Одномірні та багатомірні ланцюгові динамічні моделі машин. Динамічні моделі окремих елементів машин з розподіленими параметрами. Особливості побудови динамічних моделей механізмів сільськогосподарських машин.

 

6. Математичне моделювання динаміки машин – 4 год.

 

Методи побудови математичних моделей динаміки руху механічних систем: метод рівноваги (принцип Даламбера); принцип можливих переміщень; принцип Гамільтона-Остроградського; рівняння Лагранжа другого роду.

Рівняння динаміки руху машин, представлених одномірною ланцюговою динамічною моделлю мас з пружними та пружно-в’язкими зв’язками. Методи розв’язку диференціальних рівнянь руху механічних систем.

 

7. Основи розрахунку динамічних навантажень - 4 год.

Визначення динамічних навантажень в пружних елементах машин, представленими одномірними ланцюговими динамічними моделями. Вплив механічної характеристики двигуна і характеру зміни сил опору на робочому органі на динамічні навантаження в пружних елементах машин. Вплив величини та лінійності пружних зв’язків між елементами машин, також демпфірування і зазорів в елементах зв’язку на динамічні навантаження.

Аналіз перехідних процесів руху (запуск, реверсування, гальмування), а також усталеного режиму руху машин. Внутрішня динаміка трансмісій машин. Зубчаста та ланцюгова передачі як елементи коливальної системи. Вплив з’єднувальних пружно-демпфуючих муфт на формування силових перехідних процесів в машинах.

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)