АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Назви тем для самостійного опрацювання студентами

Читайте также:
  1. Вклад вітчизняних вчених у розвиток генетики і селекції (на само- опрацювання).
  2. ГЛАВА XVIII. ОСОБЕННОСТИ ЗАНЯТИЙ ФИЗИЧЕСКИМИ УПРАЖНЕНИЯМИ СО СТУДЕНТАМИ, ИМЕЮЩИМИ ОТКЛОНЕНИЯ В СОСТОЯНИИ ЗДОРОВЬЯ
  3. Етап - опрацювання рекомендованої літератури .
  4. Етап - опрацювання рекомендованої літератури .
  5. Завдання 7. Назви фахів і посад виправте так, щоб уникнути безпідставного вживання у складі цих назв прийменника по. Запишіть.
  6. Задачі для самостійного розв’язування
  7. Запропонувати для самостійного вивчення основну і додаткову літературу.
  8. Література для самостійного опрацювання
  9. Методические указания для выполнения контрольных и курсовых работ студентами заочной формы обучения
  10. На самостійне опрацювання
  11. Назви тем лекційних занять, їх зміст, обсяг у годинах

 

1. Основні типи робочих органів транспортно-тягових сільськогосподарських машин та їхні характеристики.

2. Визначення технологічного опору при взаємодії робочих органів з оброблювальним середовищем (грунтом, сипким середовищем, листо-стебельною масою).

3. Двигуни, що використовуються для приводів транспортно-тягових сільськогосподарських машин та їхні механічні характеристики.

4. Муфти та гальма транспортно-тягових сільськогосподарських машин та їхні характеристики.

5. Характеристики гідромуфт, фрикційних муфт і гальм транспортно-тягових сільськогосподарських машин.

6. Системи керування приводами транспортно-тягових сільськогосподарських машин.

7. Склад та структура трансмісій основних транспортно-тягових сільськогосподарських машин.

8. Статичні і динамічні характеристики пружних систем.

9. Експериментальне визначення характеристик пружних елементів транспортно-тягових сільськогосподарських машин.

10. Загальний розв’язок системи однорідних і неоднорідних лінійних диференціальних рівнянь з постійними коефіцієнтами.

11. Рівняння динаміки руху транспортно-тягових сільськогосподарських машин, представлених розгалуженою та замкненою системою мас з пружними та пружно-вязкими зв’язками та методи їхнього розв’язку (аналітичні та чисельні) з використанням комп’ютерних програм “Matematica”, Matcad, Matlab тощо.

12. Вплив величини та не лінійності пружних зв’язків між елементами машин на динамічні навантаження.

13. Вплив демпфірування та зазорів в елементах зв’язку на динамічні навантаження.

14. Оцінка зміни швидкості ковзання та крутного моменту фрикційних муфт та гальм при вмиканні механізмів транспортно-тягових сільськогосподарських машин.

15. Динамічні навантаження в пружних елементах машин при запуску з одним та двома робочими органами.

16. Динамічні навантаження в елементах приводу при запуску машин з гідромуфтами.

17. Динаміка машин з гальмівними системами від гідравлічного, пневматичного та комбінованого приводів.

18. Динаміка різкого гальмування одноприводних машин.

19. Власні частоти крутильних коливань багатоступеневих редукторів.

20. Дисипативні сили в редукторах.

21. Вплив динамічної структури трансмісії на розподіл навантажень у валопроводах.

22. Теоретичні та експериментальні дослідження з гасіння коливань валопроводів машин гумово-металевими муфтами.

23. Методи динамічної оптимізації перехідних та стаціонарних процесів руху машин.

24. Критерії якості силових перехідних процесів в машинах.

25. Режими руху машин та методи їхньої оптимізації.

 

2.4. Модульна система викладання дисципліни та рейтингове оцінювання знань студентів після її засвоєння

Курс складається з одного теоретично-практичного модуля (у 1 семестрі), його характеристика наведена у таблицях нижче.

Теоретично-практичний модуль оцінюється в умовних балах, які враховують рівень теоретичних знань, навиків, умінь набутих студентами під час навчання.

 

Таблиця 1.

Розподіл навчального матеріалу дисципліни на змістовному модулі.

Теми лекцій Год. Теми лабораторних робіт Год. Самостійна робота студентів Год.
           
Вступ   Загальні відомості з динаміки машин   -   Побудова динамічної моделі механізму підйому і визначення її параметрів     Основні типи робочих органів сільськогосподарських машин. Визначення технологічного опору при взаємодії робочих органів з оброблювальним середовищем.  
Динамічне моделювання машин   Динамічні моделі двигунів   Дослідження явища резонансу обертання вала при різних навантаженнях   Двигуни, муфти та гальма с/г машин та їхні механічні характеристики. Системи керування приводами с/г машин. Склад та структура трансмісій основних с.г. машин  
Динамічні моделі механічних систем   Дослідження зовнішнього навантаження на динаміку елементів трансмісії приводного механізму   Статичні і динамічні характеристики пружних систем і їх визначення. Розв’язок системи лінійних диференціальних рівнянь. Рівняння динаміки руху с.г. машин  
Математичне моделювання динаміки машин   Дослідження динаміки переміщення вантажного візка з гнучким підвісом вантажу під час перехідних процесів (пуск, гальмування)   Вплив не лінійності пружних зв’язків, демпфірування і зазорів в кінематичних парах на динамічні навантаження. Динамічні навантаження в пружних елементах машин при запуску з гідра муфтами і фрикційними муфтами.    
Основи розрахунку динамічних навантажень   Дослідження динаміки приводного механізму з пружно-демпфірувальною запобіжною муфтою   Динаміка гальмівної системи. Власні частоти крутильних коливань і дисипативні сили в редукторах. Динаміка трансмісії приводів машин. Дослідження з гасіння коливань у валопроводах. Методи динамічної оптимізації перехідних процесів в машинах. Критерії якості перехідних процесів.  
Всього годин          

 

Таблиця 2.

Се-местр Лек-ції Лабо-ратор-ні роботи Само- стійна робота студен- тів Всього годин Розрах. Рейтинг Rдис. умовні бали Рейтинг навчальної роботи Rн.р. ум. бали Рейтинг атестац. Rат ум. бали Креди-ти ECTS
                2,0

 

Наведена кількість умовних балів за навчальну роботу студента складає 70% (коефіцієнт 0,7) від загальної кількості умовних балів. Ще 30% (коефіцієнт 0,3) припадає на атестацію (іспит). Тобто рейтинги з навчальної роботи та з атестації складають:

Rнр4=70балів; Rат4=30балів; Rдис4=100бали.

Студент може збільшити свій рейтинг за додаткову роботу, визначену лектором, що надається студенту рішенням кафедри конструювання машин. Додаткова робота не передбачена навчальним планом, але сприяє підвищенню кваліфікації студентів з дисципліни (доповідь на студентській конференції, участь у предметній олімпіаді, виготовлення макетів, підготовку наочних посібників, тощо).

Рейтинг з додаткової роботи Rдр може складати до 10% від рейтингу з дисципліни Rдис (тобто, до 4 умовних балів). Rдр додається до Rнр.

Рейтинг штрафний Rштр віднімається від Rнр і може складати до 5% від Rнр (до 2 умовних балів). Rштр визначається лектором і вводиться за рішенням кафедри конструювання машин для студентів, які невчасно засвоїли матеріал модуля, не дотримувались графіка роботи, пропускали заняття тощо.

Для допуску до атестації (екзамену) студенту необхідно набрати з навчальної роботи не менше 50% умовних балів від рейтингу з навчальної роботи Rнр (13 умовних балів). Це означає, що в цілому студенту необхідно виконати такий мінімум робіт:

1. виконати всі заплановані завдання (лабораторні завдання, домашні завдання, тощо);

2. уникати штрафних санкцій лектора.

Рейтинг з атестації Rат включає рейтинг із заліку Rзал і визначається кількістю умовних балів, отриманих студентом на атестації з дисципліни, передбаченої робочим навчальним планом. Залік складається в кінці 7-го семестру.

Студенти, які протягом семестру набрали необхідну кількість умовних балів (не менше 60% від розрахункового рейтингу з навчальної роботи, згідно з таблицею 2.4.1. – 32 бала) мають можливість:

- не складаючи залік отримати екзаменаційну оцінку згідно з даними табл. 2.4.1. (стовпчик №3);

- скласти залік з метою підвищення рейтингу з дисципліни (екзаменаційної оцінки);

- у разі отримання на заліку оцінки меншої, ніж „Автоматично” з рейтингу, за студентом зберігається оцінка, отримана „Автоматично”.

 

Таблиця 2.1.2. Рейтингові оцінки із змістових модулів.

Термін навчання, тижнів Номер модуля Навч. навантаження, год. (бал.) Кредити ECTS Рейтингова оцінка змістовного модуля
Мінімальна Розрахункова  
1-16   20(70) 2,0      

 

 

Студенти, які протягом навчального семестру набрали кількість балів, меншу 60% від розрахункового рейтингу з навчальної роботи зобов’язані скласти залік.

Студенти, які протягом навчального семестру набрали кількість балів, меншу 50% від розрахункового рейтингу з навчальної роботи Rнр (менше мінімальної рейтингової оцінки, приведеної в табл.. 2.1., тобто менше 12 умовних балів), зобов’язані до початку екзаменаційної сесії підвищити його, інакше вони не допускаються до заліку і мають академічну заборгованість.

За здачу письмового заліку можна отримати до 11 умовних балів.

Студентам, які успішно завершили засвоєння дисципліни, задовольняючи всі необхідні вимоги щодо атестації, присвоюються кредити ECTS, призначені для дисципліни робочим навчальним планом. Кредити записуються в журнал рейтингової оцінки знань студента.

 

Таблиця. Співвідношення між національними та ECTS оцінками і рейтингом з дисципліни «Динаміка транспортно-тягових машин»

 

Оцінка національна Оцінка ECTS Кількість умовних балів Визначення оцінки ECTS Рейтинг з дисципліни
         
Відмінно А 90-100 Відмінно-відмінне виконання лише з незначною кількістю помилок (0,90-1,00)Rдис
Добре В 82-89 Дуже добре - вище середнього рівня з кількома помилками (0,82-0,89)Rдис
С 75-81 Добре – в загальному правильна робота з певною кількістю грубих помилок (0,75-0,81)Rдис
Задовільно D 66-74 Задовільно – непогано, але зі значною кількістю недоліків (0,66-0,74)Rдис
E 60-65 Достатньо – виконання задовольняє мінімальні критерії (0,6-0,65)Rдис
Незадовільно FX 35-59 Незадовільно – потрібно працювати перед тим, як отримати залік (позитивну) (0,35-0,59)Rдис
F 10-34 Незадовільно – необхідна серйозна подальша робота (0,01-0,34)Rдис

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)