АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Передмова. За сучасної орієнтації економіки України на ринкові умови господарювання надзвичайної важливості набуває підвищення конкурентоспроможності товарів і

Читайте также:
  1. В. Гюго «Передмова до драми «Кромвель».
  2. ПЕРЕДМОВА
  3. ПЕРЕДМОВА
  4. ПЕРЕДМОВА
  5. Передмова
  6. ПЕРЕДМОВА
  7. ПЕРЕДМОВА
  8. ПЕРЕДМОВА
  9. ПЕРЕДМОВА
  10. ПЕРЕДМОВА
  11. ПЕРЕДМОВА

За сучасної орієнтації економіки України на ринкові умови господарювання надзвичайної важливості набуває підвищення конкурентоспроможності товарів і підприємств. Можна визнати, що конкурентоспроможність підприємства, яке виробляє продукцію, в основному визначається конкурентноздатністю цієї продукції (товару), на що, в свою чергу впливає надзвичайно багато факторів, оскільки без конкуренції є неможливим здійснення прогресивних структурних зрушень у країні, суттєве оновлення реального сектора й загалом забезпечення сталого соціально-економічного розвитку держави. Тому навчальним планом підготовки студентів які навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавр за галуззю знань 0305 «Економіка та підприємництво» напряму підготовки 6.030504 «Економіка підприємства» передбачено вивчення дисципліни «Конкурентоспроможність продукції», що є важливою складовою підготовки майбутніх спеціалістів з високою організаційною культурою, професійною підготовкою та особистісними якостями.

Навчально-методичний посібник з дисципліни «Конкурентоспроможність продукції» спрямований на допомогу при освоєнні студентами системних знань і розуміння концептуальних основ конкурентоспроможності продукції.

Основною метою навчально-методичного посібника «Конкурентоспроможність продукції» є допомогти студентам освоїти основні положення з основ конкурентних переваг на основі теорії цінностей і конкурентоспроможності; економічних законів функціонування ринкових відносин; законів організації управління конкурентоспроможністю; класифікації основних методів управління; методичних основ оцінки конкурентоспроможності різних об'єктів; систем управління конкурентоспроможністю підприємства.

Завдання: вивчення теоретичних засад конкурентних переваг на основі теорії цінностей і конкурентоспроможності; економічних законів функціонування ринкових відносин; законів організації управління конкурентоспроможністю; класифікації основних методів управління; методичних основ оцінки конкурентоспроможності різних об'єктів; систем управління конкурентоспроможністю підприємства.

Навчально-методичний посібник побудований за вимогами кредитно-модульної системи організації навчального процесу у вищих навчальних закладах. Він включає такі розділи: програма навчальної дисципліни, методичні рекомендації до самостійної роботи, методичні рекомендації до проведення семінарських занять, методичні рекомендації до проведення практичних занять, методичні рекомендації до виконання індивідуальних науково-дослідних завдань, підсумковий контроль, список рекомендованої літератури.

 


1. програма навчальної дисципліни

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)