АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Визначення справедливої вартості придбаних ідентифікованих активів і зобов’язань

Читайте также:
  1. Definitions. Визначення.
  2. А.Визначення розмірів і площі зони хімічного зараження
  3. АНАЛІЗ СОБІВАРТОСТІ ОДИНИЦІ ОКРЕМИХ ВИРОБІВ
  4. Аналіз собівартості окремих видів продукції
  5. В якій відповіді дано визначення способу (форми) розкрадання чужого майна?
  6. В якій наведеній відповіді містяться визначення мети злочину?
  7. В якій наведеній відповіді містяться визначення мети злочину?
  8. Вартості активів
  9. Вартості грошей
  10. Вибір типу та визначення необхідної кількості вогнегасників та їх розміщення
  11. Види господарських зобов’язань.
  12. Види комерційних банків. Визначення банківських операцій та їх класифікація
№ п/п Об’єкти визначення справедливої вартості Визначення справедливої вартості
1. Цінні папери Поточна ринкова вартість на фондовому ринку. За відсутності такої оцінки - експертна оцінка.
2. Дебіторська заборгованість Теперішня (дисконтована) сума, яка підлягає отриманню, що визначена за відповідною поточною відсотковою ставкою за вирахуванням резерву сумнівних боргів та витрат на отримання дебіторської заборгованості в разі потреби. Дисконтування не здійснюється для короткострокової заборгованості, якщо різниця між номінальною сумою дебіторської заборгованості та дисконтованою несуттєва (менше 5% номінальної суми).
3.1. Готова продукція і товари Ціна реалізації за вирахуванням витрат на реалізацію та суми надбавки (прибутку), виходячи з надбавки (прибутку) для аналогічної готової продукції та товарів
3.2. Незавершене виробництво Ціна реалізації готової продукції за вирахуванням витрат на завершення, реалізацію та надбавки (прибутку), розрахованої за розміром прибутку аналогічної готової продукції
3.3. Матеріали Відновлювальна вартість (сучасна собівартість придбання)
4.1. Земля та будівлі Ринкова вартість
4.2. Машини та устаткування Ринкова вартість. У разі відсутності даних про ринкову вартість - відновлювальна вартість (сучасна собівартість придбання) за вирахуванням суми зносу на дату оцінки.
4.3. Інші основні засоби Відновлювальна вартість (сучасна собівартість придбання) за вирахуванням суми зносу на дату оцінки
5. Нематеріальні активи Поточна ринкова вартість. За відсутності такої вартості - оціночна вартість, яку підприємство сплатило б за актив у разі операції між обізнаними, зацікавленими та незалежними сторонами, виходячи з наявної інформації
6. Чисті активи або зобов’язання за пенсійними програмами з передбаченими виплатами Теперішня (дисконтована) сума належних виплат пенсій за вирахуванням справедливої вартості будь-яких активів пенсійної програми
7. Податкові активи та зобов’язання Сума податкових пільг чи податків, що підлягають сплаті, які виникають унаслідок об’єднання підприємств
8. Поточні та довгострокові зобов’язання Теперішня (дисконтована) сума, яка має виплачуватися при погашенні заборгованості, визначеної за відповідними поточними відсотковими ставками. Дисконтування не здійснюється для короткострокових зобов’язань, якщо різниця між номінальною сумою зобов’язання та дисконтованою є несуттєвою (менше 5% номінальної вартості)
9. Обтяжливі контракти та інші ідентифіковані зобов’язання Теперішня (дисконтована) сума, яка підлягає сплаті при погашенні зобов’язання, визначена за відповідною поточною відсотковою ставкою

Аналітичний облік здійснюється за видами фінансових інвестицій та об'єктами інвестування. При цьому повинна забезпечуватись можливість отримання інформації про фінансові вкладення в об'єкти як на території України, так і за кордоном. Аналітичний облік цінних паперів:

o Акції - за акціонерними товариствами та видами акцій із зазначенням номінальної та фактичної (облікової) вартості.

o Акції іноземних акціонерних товариств - за акціонерними товариствами та видами акцій в гривнях та в іноземній валюті, в якій вони випущені.

o Депозитні сертифікати - за установами банків та строків відшкодування грошових коштів.

o Облігації - за строками, видами та емітентами, із забезпеченням можливості одержання даних про фінансові вкладення в країні і за кордоном, а також у національній та іноземній валюті.

Аналітичний облік ощадних сертифікатів ведуть за банками, які видали сертифікати.

Для ведення обліку наявності та руху поточних фінансових інвестицій та еквівалентів грошових коштів, у тому числі депозитних сертифікатів використовується рахунок 35 “Поточні фінансові інвестиції”.

Рахунок 35 “Поточні фінансові інвестиції” має такі субрахунки:

351 “Еквіваленти грошових коштів”

352 “Інші поточні фінансові інвестиції”

35 “Поточні фінансові інвестиції”

Дт Кт
Сальдо на початок звітного періоду  
придбання (надходження) еквівалентів грошових коштів та поточних фінансових інвестицій зменшення їх вартості та вибуття
Оборот за звітній період Оборот за звітній період
Сальдо на кінець звітного періоду  

Таблиця 2.

Кореспонденції рахунків з придбання фінансових інвестицій

№ з/п Зміст операцій Кореспонденція рахунків
Дт Кт
1. Придбано поточні фінансові інвестиції за готівку 35 "Поточні фінансові інвестиції" 301 "Каса в національній валюті"
2. Придбано поточні фінансові інвестиції за рахунок коштів на рахунку в банку 35 "Поточні фінансові інвестиції" 311 "Поточні рахунки в національній валюті"
3. Придбано поточні фінансові інвестиції в рахунок погашення заборгованості покупців та замовників 35 "Поточні фінансові інвестиції" 36 "Розрахунки з покупцями та замовниками"
4. Придбано поточні фінансові інвестиції в рахунок погашення дебіторської заборгованості 35 "Поточні фінансові інвестиції" 37 "Розрахунки з різними дебіторами"
5. Отримано поточні фінансові інвестиції як внесок до статутного капіталу 35 "Поточні фінансові інвестиції" 46 "Неоплачений капітал"
6. Переоцінка поточних інвестицій 351 “Еквіваленти грошових коштів” 746 “Інші доходи від звичайної діяльності”
975 “Уцінка необоротних активів і фінансових інвестицій” 35 “Поточні фінансові інвестиції”
7. При реалізації поточних фінансових інвестицій (відображення собівартості) 971 “Собівартість реалізованих фінансових інвестицій” 35 “Поточні фінансові інвестиції”
8. отримання виручки від реалізації поточних фінансових інвестицій 311 “Поточні рахунки в національній валюті” 741 “Дохід від реалізації фінансових інвестицій”

 

Розглянемо на конкретних прикладах, як відобразити в обліку придбання поточних фінансових інвестицій.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)