АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Тема 1. Податковий облік в Україні: організація та ведення на підприємстві

Читайте также:
  1. II. Організація перевірок органами Держтехногенбезпеки України
  2. IІІ. Проведення перевірок суб’єктів господарювання та органів влади та інших підконтрольних об’єктів органами Держтехногенбезпеки України
  3. V. КЛІНІЧНА ТА ДИСПАНСЕРНА КАТЕГОРІЯ ОБЛІКУ ХВОРОГО
  4. V. Про порядок ведення справ Державної Народньої Ради
  5. Алгоритм проведення санобробки при зараженні БЗ
  6. Американська організація Freedom House стверджувала, що збільшення терміну президентських і парламентських повноважень зробило Росію «ще більш невільною країною»
  7. Аналітичний та інвентарний облік основних засобів
  8. Бібліотека - інтелектуальний центр наукових досліджень. Структура і організація економічної бібліографії
  9. Бухгалтерія - це самостійний структурний підрозділю апарату управління (служба, відділ), який веде бухгалтерський облік діяльності бюджетної установи.
  10. Бухгалтерський облік
  11. Бухгалтерський облік бартерних операцій
  12. Бухгалтерський облік бланків цінних паперів

Міністерство освіти і науки України

Львівський інститут економіки і туризму

 

 

Кафедра обліку і фінансів

 

Методичні рекомендації

Та варіанти контрольної роботи

з дисципліни "Облік і звітність в оподаткуванні"

Для студентів заочної форми навчання

Напрям підготовки 6.030509 «Облік і аудит»

 

 

Львів – 2013

 

 

Розглянуто і схвалено на засіданні

кафедри обліку і фінансів

Протокол № ___ від _____________ 2013 р.

Зав. кафедри ________________ д.е.н., проф. Костирко І.Г.

 

Укладач: ст. викладач Банера Н.П.

 


Вступ

Облік операцій, пов'язаних з погашенням зобов'язань перед бюджетом за податками і зборами (обов'язковими платежами), завжди вважався достатньо об'ємним в проблемним. особливо гостро питання правильного обліку розрахунків з бюджетом постають сьогодні, коли введено в дію Податковий кодекс України. Бухгалтеру, проводячи облік розрахунків за податками і зборами (обов'язковими платежами), необхідно дотримуватись законів, інструкцій і нормативних документів, які регламентують порядок нарахування податків і терміни їх сплати до бюджету, тобто досконало знати не тільки Податковий кодекс, але й інші нормативні акти, що формують податкове законодавство України (нормативно-правові акти, прийняті на підставі і у виконання Податкового кодексу).

Ведення податкового обліку на підприємстві потребує досконалого знання податкового законодавства та вміння застосовувати ці знання при заповненні податкової звітності.

Дисципліна "Облік і звітність в оподаткуванні" вивчається студентами на ІV курсі у 8 семестрі, за освітньо-професійною програмою має статус нормативної.

За навчальним планом для студентів заочної форми навчання загальна кількість годин для вивчення дисципліни "Облік і звітність в оподаткуванні" усього складає 144 год., з яких аудиторні заняття 10 год., у тому числі: лекційних – 6 год., практичних – 4 год., самостійна робота студентів складає 134 год., вид підсумкового контролю – залік.

Метою вивчення дисципліни є формування системи теоретичних знань та набуття практичних навичок щодо методології організації і ведення податкового обліку, систематизації інформації по нарахуванню і сплаті податків та складання податкової звітності на підприємствах.

Основними завданнями дисципліни "Облік і звітність в оподаткуванні" є: вивчення методики і техніки ведення податкового обліку та формування звітності за податками, передбаченими законодавством України.

Міжпредметні зв’язки. Дисципліна "Облік і звітність в оподаткуванні" тісно пов'язана і є логічним продовженням наступних навчальних дисциплін: "Фінансовий облік І", "Фінансовий облік ІІ", "Податкова система", "Фінанси підприємства".

Порядок вибору варіанту контрольної роботи. Згідно навчального плану студенти 4-го курсу заочної форми навчання з дисципліни "Облік і звітність в оподаткуванні" виконують контрольну роботу.

Варіант контрольної роботи відповідає шифру студента, який присвоєно деканатом бухгалтерсько-економічного факультету.

Основні вимоги до контрольної роботи. Кожен варіант контрольної роботи містить теоретичне та практичне завдання.

Перед початком роботи над матеріалом завдань студент повинен:

- ознайомитись з програмою дисципліни "Облік і звітність в оподаткуванні" та списком рекомендованої літератури;

- знайти тему, в склад якої включене теоретичне питання, та ознайомитись з її повним змістом на основі поданої літератури;

- навести відповідь на конкретне питання (відповідь має бути повною та підкріпленою власними думками);

- відповідь оформляється з вказанням повної назви питання в зошиті для контрольних робіт із виділенням місця на зауваження (поля).

Відповідь на теоретичне питання повинна бути повною, конкретною, висвітлювати зміст операцій з урахуванням чинних нормативних документів.

Для розв'язку практичного завдання необхідно ознайомитись з порядком його рішення, який наведений на початку завдання.

Контрольна робота оформлюється в зошит обсягом не більше 18 аркушів. Сторінки роботи нумеруються. Титульна сторінка оформляється згідно загальних вимог (Додаток А).

Критерії оцінювання. Контрольна робота оцінюється в 30 балів, з них теоретичне питання - 15 балів, практичне завдання - 15 балів.

Якщо студент, виконавши контрольну роботу, отримав 20 балів і більше, то контрольна робота зарахована, до 20 балів - робото не зарахована.

Строки виконання контрольної роботи. Контрольна робота виконується згідно графіка навчального процесу для студентів заочної форми навчання і здається в деканат у визначений термін.

Не зарахована контрольна робота повертається студенту для доопрацювання. Повторно студент виконує її згідно із зауваженнями рецензента та здає роботу разом із попередньою рецензією.

 

 


Програма дисципліни "Облік і звітність в оподаткуванні"

Тема 1. Податковий облік в Україні: організація та ведення на підприємстві.

Система оподаткування в Україні. Принципи податкового законодавства. Суть податкового обліку, причини виникнення та необхідність. Нормативно-правове забезпечення податкового обліку. Організація та порядок ведення податкового обліку на підприємстві.

Організація роботи органів ДПС. Права та обов‘язки платників податків. Штрафні санкції щодо порушення податкового законодавства України.


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)