АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ЗАНЯТТЯ 2. 1. Злочини, що зазіхають на регламентований порядок всебічного, повного й об'єктивного розгляду обставин справи

Читайте также:
  1. Відкрите заняття проводилося у зв’язку з участю у конкурсі на посаду доцента кафедри алгебри, геометрії та математичного аналізу.
  2. Друге заняття
  3. Друге семінарське заняття – 2 години
  4. Друге семінарське заняття – 2 години
  5. Друге семінарське заняття – 2 години
  6. Друге семінаське заняття – 2 години
  7. ЗАГАЛЬНІ Методичні рекомендації до вивчення тем, що виносяться на семінарські заняття та на самостійну роботу.
  8. Заняття
  9. Заняття
  10. ЗАНЯТТЯ 1
  11. Заняття 1
  12. Заняття 1-2

1. Злочини, що зазіхають на регламентований порядок всебічного, повного й об'єктивного розгляду обставин справи.

2. Погроза або насильство у відношенні судді, народного засідателя або присяжного (ст. 377 КК).

3. Посягання на життя судді, народного засідателя або присяжного в зв'язку з їхньою діяльністю, зв'язаної зі здійсненням правосуддя (ст. 379 КК).

4. Злочини, що посягають на відношення, зв'язані з виконанням судових рішень і постанов (ст 382 КК).

 

 

З А Д А Ч А 1. Олексєєв вироком районного суду був засуджений по ч. 1 ст. 152 КК України. В касаційній скарзі, поданій в Обласний суд, Олексєєв свідомо хибно повідомив, що під час розслідування справи слідчий районної прокуратури Зайцєв, щоб одержати необхідні йому свідчення, декілька разів ударив його кулаком в голову а начальник кримінального розшуку відділу внутрішніх справ Ієвлєв погрожував, що на випадок його невизнання до кримінальної відповідальності буде притягнута його мати. При провадженні додаткового росліджування доводи засудженого про застосування до нього недозволених методів слідства з боку слідчого і начальника кримінального розшуку не підтвердились. Олексєєв був притягнутий до кримінальної відповідальності і засуджений за сукупностю злочинів - згвалтування та свідомо хибний донос, поєднаний з звинуваченням у тяжкому злочині. Чи правильно суд квалiфiкував дії Олексєєва за ч. 2 ст. 383 КК України?

 

З А Д А Ч А 2. Максимов за порушення суспільного порядку був заарештований на 15 діб. Відбуваючи арешт і знаходячись під вартою. Максимов втік і був затриманий через два місяці в іншому місті, де він жив на випадкові заробітки.. Чи є дії Максимова злочинними?

 

З А Д А Ч А 3. Ломакін, Валеріанов і Євгеньєв, погрожуючи ножем, відібрали у Машко наручний годинник і посвідчення шофера, про що Брухтукін докладно розповів своїй знайомій Синиціній, попередивши її, щоб вона нікому про це не розповідала. Синиціна нікому про звершенний розбійний напад не повідомила. На допиті слідчому Синицина заявила, що вона нічого не знає про обставини цього злочину. Які кримінально-правові норми слід застосувати стосовно Синиціної?

 

 

СПИСОК РЕКОМЕНДОВАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ:

 

1. Конституцiя України від 26 червня 1996.

2. Уголовный кодекс Украины. Научно-практический комментарий. Под ред.

Стрельцова Е.Л, 3-е издание., Харьков, «Одиссей», 2005 г.

3. Уголовное право Украины. Общая и Особенная части. Харьков, «Одиссей»,

2002г.

4. Рашковська Ш. Р. Разграничение преступлений против правосудия и дисциплинарных преступлений / Соц. законность. 1999,- N12. - С. 15.

5. Рашковская Ш. Р. Преступления против правосудия.Учебник М.,1978.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)