АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ІІ. Порядок проведення основної частини заняття. Усне опитування. Дискусійне обговорення зазначених питань

Читайте также:
  1. II. Порядок обращения за получением социального обслуживания
  2. II. Порядок подачи и рассмотрения ходатайств о предоставлении политического убежища иностранным гражданам и лицам без гражданства в Республике Казахстан
  3. II. Порядок подготовки, защиты и оценки квалификационной работы
  4. III. Порядок исчисления размера вреда
  5. III. ПОРЯДОК ПРОВЕДЕНИЯ КОНКУРСА
  6. III. Порядок проведения мероприятия.
  7. III. Страховая сумма, страховая премия и порядок ее уплаты
  8. IV. Порядок защиты выпускной квалификационной работы
  9. IV. Порядок и формы контроля за исполнением государственной функции
  10. IV. Порядок назначения и выплаты государственных академических и именных стипендий
  11. IV. Порядок оказания медицинской помощи беременным женщинам, роженицам и родильницам с сердечно-сосудистыми заболеваниями, требующими хирургической помощи
  12. IV. Порядок оказания услуг(выполнения работ)

Усне опитування. Дискусійне обговорення зазначених питань. Розв’язування задач. Ділова гра.

Задачі:

1. Лісовська визнана винною у викраденні та збуті наркотичних засобів у великих розмірах. За ч. 2 ст. 308 КК її засуджено до 5 років позбавлення волі, за ч. 2 ст. 307 КК – до шести років позбавлення волі з конфіскацією всього майна, що є її власністю.

Варіант. За ч. 2 ст. 308 КК Лісовську засуджено до восьми років позбавлення волі, за ч. 2 ст. 307 КК – до восьми років позбавлення волі з конфіскацією всього майна, що є її власністю.

В яких межах може бути визначене остаточне покарання Лісовській?

 

2. Гордієнка визнано винним у вчиненні трьох злочинів і засуджено: за ч. 1 ст. 185 КК – до штрафу у розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян; за ч. 2 ст. 186 КК – до п’яти років позбавлення волі; за ч. 2 ст. 187 КК – до десяти років позбавлення волі з конфіскацією всього майна, що є його власністю.

Який порядок призначення остаточного покарання за сукупністю трьох і більше злочинів? В яких межах може бути призначене остаточне покарання Гордієнку?

 

3. Власенка було засуджено за ч. 1 ст. 185 КК до двох років виправних робіт. Під час відбування покарання (через рік) стало відомо, що після вчинення крадіжки, але до винесення вироку за неї, Власенко брав участь у грабежі, вчиненому за попередньою змовою групою осіб. За ч. 2 ст. 186 КК його засуджено до п’яти років позбавлення волі. Остаточне покарання, яке реально має відбувати Власенко за сукупністю вчинених ним злочинів, визначено у вигляді п’яти років шести місяців позбавлення волі.

Чи правильно суд призначив Власенку остаточне покарання?

 

4. Лісняк засуджений за ч. 1 ст. 185 КК до двох років виправних робіт. Відбуваючи це покарання, Лісняк через півроку вчинив грабіж, поєднаний з насильством, що не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, та вимагання. За ч. 2 ст. 186 КК його було засуджено до чотирьох років позбавлення волі; за ч. 2 ст. 189 КК – до п’яти років позбавлення волі, а за сукупністю вироків – до дев’яти років шести місяців позбавлення волі.

Чи міг суд визначити такий строк позбавлення волі як остаточне покарання за сукупністю вироків?

 

5. Неодноразово судимого до позбавлення волі Лісовського за ч. 4 ст. 296 КК було засуджено до семи років позбавлення волі Після проголошення вироку він, невдоволений обраною мірою покарання, висловив погрозу вбивством судді та прокурору. За вчинення цих злочинів Лісовського було засуджено: за ч. 1 ст. 377 КК – до трьох років позбавлення волі; за ч. 1 ст. 345 КК – до трьох років позбавлення волі.

Як слід призначати Лісовському остаточне покарання? Яке максимальне покарання може бути йому призначене?

 

6. Гавриша засуджено за умисне вбивство за обтяжуючих обставин до довічного позбавлення волі. Це покарання в порядку помилування замінено йому на двадцять п’ять років позбавлення волі. Відбуваючи покарання, Гавриш через два роки на ґрунті особистих неприязних стосунків заподіяв іншому засудженому Павлову умисне тяжке тілесне ушкодження. За цей злочин його засуджено до шести років позбавлення волі.

Варіант. Гавриш заподіяв Павлову умисне тяжке тілесне ушкодження під час відбування покарання у виді довічного позбавлення волі.

Яким чином можна визначити остаточне покарання Гавришу?

 

7. Петрова було засуджено за ч. 2 ст. 296 КК до п’яти років обмеження волі. Під час відбування покарання він вчинив напад на наглядача, заподіявши йому тяжке тілесне ушкодження. В процесі розслідування було встановлено, що після вчинення хуліганства, але до винесення вироку за нього, Петров зґвалтував Ящук, а також під загрозою застосування ножа відібрав у неї перстень і сережки. У процесі судового розгляду звинувачення Петрова в усіх цих злочинах було підтверджено. Його засуджено: за ч. 1 ст. 152 КК – до позбавлення волі на строк чотири роки; за ч. 1 ст. 187 КК – до позбавлення волі на строк п’ять років; за ст. 392 КК – до позбавлення волі на строк шість років; за ч. 3 ст. 345 КК – до позбавлення волі на строк сім років. Строк, відбутий Петровим за першим вироком, становив 2 роки.

Який порядок призначення покарання за сукупністю злочинів і за сукупністю вироків одній і тій самій особі? Сформулюйте фрагмент резолютивної частини другого вироку, обравши при визначенні остаточного покарання найбільш суворий з можливих його варіантів.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)