АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Практичне заняття – 2 год

Читайте также:
  1. Відкрите заняття проводилося у зв’язку з участю у конкурсі на посаду доцента кафедри алгебри, геометрії та математичного аналізу.
  2. Друге заняття
  3. Друге семінарське заняття – 2 години
  4. Друге семінарське заняття – 2 години
  5. Друге семінарське заняття – 2 години
  6. Друге семінаське заняття – 2 години
  7. ЗАГАЛЬНІ Методичні рекомендації до вивчення тем, що виносяться на семінарські заняття та на самостійну роботу.
  8. Заняття
  9. Заняття
  10. ЗАНЯТТЯ 1
  11. Заняття 1
  12. Заняття 1-2

Вирішити такі задачі:

1. З двох учасників пограбування встановлено і заарештовано одного. Другого учасника цього злочину слідчому встановити не вдалося.

Чи можна вважати виконаною задачу повного розкриття злочину? З якого моменту можна вважати злочин розкритим?

2. Слідчий порушив кримінальну справу стосовно гр-на К. за наявністю в його діях ознак злочину, передбаченого ч.2 ст.121 КК України і затримав його як підозрюваного у відповідності до положень ст.115 КПК України.

Які кримінально-процесуальні акти про порушення кримінальної справи і затримання К. має скласти слідчий? Яка їх структура і які відомості в них мають бути обов‘язково зазначені? Яке значення ці акти мають у кримінальній справі?

3. Відповідно до вимог ч.1 ст.120 КПК слідчий звернувся з клопотанням до районного прокурора про продовження строку досудового слідства у справі за обвинуваченням неповнолітнього С. у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.185 КК України, до 3-х місяців, оскільки у встановлений в законі строк він не може закінчити у цій справі досудове слідство через відсутність в матеріалах справи даних, які характеризують обвинуваченого за місцем його проживання і навчання.

Прокурор відмовив слідчому у задоволенні його клопотання і дав вказівку негайно завершити розслідування у справі щодо С.

Про реалізацію яких загальних завдань кримінального судочинства йдеться в цій ситуації? Чи можуть одні завдання кримінального судочинства мати пріоритет у порівнянні з іншими?

4. За результатами розгляду скарги гр-ки А., яку побила сусідка за місцем проживання, суддя районного суду порушив кримінальну справу стосовно гр-ки Т. за ознаками в її діях злочину, передбаченого ч.2 ст.125 КК України, та призначив судовий розгляд цієї справи.

Визначте стадії кримінального процесу при провадженні у цій справі? Чи є скарга гр-ки А. кримінально-процесуальним актом? Які кримінально-процесуальні функції виконують А. і Т. в цій справі.

5.Прокурор, відповідно до положень статей 228 і 229 КПК України, повернув до органу досудового слідства кримінальну справу стосовно гр-на П., обвинуваченого у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.187 КК України, яка надійшла йому з обвинувальним висновком, оскільки під час дізнання і досудового слідства не було вжито усіх заходів щодо забезпечення цивільного позову і можливої конфіскації майна.

Про які завдання кримінального процесу і їх гарантії йдеться в умовах цієї задачі?

6. Під час судових дебатів у судовому засіданні прокурор навів факти, які свідчили про неможливість одного з підсудних брати участь у вчиненні злочину і відмовився від обвинувачення цієї особи. Як наслідок цей підсудний був виправданий судом, хоча сам він стверджував, що вчинив злочин, а захисника у нього не було.

В якій стадії кримінального процесу відбуваються судові дебати? Чи є відмова прокурора від обвинувачення кримінально-процесуальним актом? Визначте процесуальні функції, які виконував в цій справі прокурор, підсудний і суд?

7. Законний представник неповнолітнього підсудного під час судового засідання заявив про недопустимість використання як доказів відомостей, що містяться в протоколі допиту його сина дізнавачем, оскільки в цій слідчій дії не брали участі ні батьки, ні педагог, як цього вимагає ч.1 ст.168 КПК України.

Про порушення якої кримінально-процесуальної категорії йдеться в заяві законного представника неповнолітнього підсудного. Які наслідки слід очікувати за такою заявою?

8. До органу внутрішніх справ звернувся єгер лісової охорони із заявою про знайдення в лісі трупа невідомого чоловіка з чисельними пораненнями. Черговий слідчий оформив протокол відповідної заяви і одразу виїхав для огляду місця події, до якого залучив крім заявника, двох понятих, спеціаліста-криміналіста, травматолога з районної лікарні, кінолога з службово-розшуковою собакою. Під час огляду була ретельно обстежена ділянка біля трупа, а службово-розшукова собака втратила слід через 2 км, коли вийшла до асфальтової дороги. Про перебіг і результати огляду був складений протокол з необхідними додатками.

Про які відносини йдеться в умовах задачі і хто є їх суб‘єктами? Визначте інші структурні елементи цих відносин. З якого моменту розпочалися дані кримінально-процесуальні відносини і як вони повинні розвиватися за кримінально-процесуальним законом? Чи є протокол огляду місця події та додатки до нього (акт застосування службово-розшукової собаки, схема та фототаблиця місця події, дактілоплівки з відбитками слідів пальців рук тощо) кримінально-процесуальними актами?

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)