АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Практичне заняття – 2 години

Читайте также:
  1. Відкрите заняття проводилося у зв’язку з участю у конкурсі на посаду доцента кафедри алгебри, геометрії та математичного аналізу.
  2. Друге заняття
  3. Друге семінарське заняття – 2 години
  4. Друге семінарське заняття – 2 години
  5. Друге семінарське заняття – 2 години
  6. Друге семінаське заняття – 2 години
  7. ЗАГАЛЬНІ Методичні рекомендації до вивчення тем, що виносяться на семінарські заняття та на самостійну роботу.
  8. Заняття
  9. Заняття
  10. Заняття 1
  11. ЗАНЯТТЯ 1
  12. Заняття 1-2

Вирішити такі задачі:

1. У суботу о 21 годині був затриманий за підозрою у вчиненні крадіжки і поміщений в ізолятор тимчасового тримання Д. У понеділок о 10-й годині матеріали справи з поданням про взяття Д. під варту слідчий надав прокуророві. Прокурор, поспішаючи на нараду, залишив матеріали у себе, щоб потім уважно з ними ознайомитися.

Який строк є в розпорядженні прокурора для того, щоб прийняти рішення про надання згоди на арешт Д. чи відмову в цьому? Протягом якого часу Д. може бути затриманим за підозрою у вчиненні злочину?

2. Прокурор скасував постанову слідчого про закриття кримінальної справи.

Який строк має слідчий для завершення досудового слідства у цій справі?

3. З кримінальної справи за обвинуваченням М. та інших у бандитизмі виділена в окреме провадження справа про незаконне зберігання вогнепальної зброї неповнолітнім Ч.

З якого моменту потрібно рахувати строк розслідування у виділеній кримінальній справі? Як визначається строк розслідування у випадку об'єднання двох і більше справ?

4. Через місяць після початку розслідування у справі про зґвалтування і вбивство малолітньої було встановлено і взято під варту Б. Під час досудового слідства з'ясувалось, що він вчинив ще декілька подібних злочинів.

Б. направлений на стаціонарну судово-психіатричну експертизу. На цей час строк розслідування складав три місяці. Експерти, яким доручено проведення експертизи, повідомили слідчого, що вона буде тривати не менше двох місяців.

Яким чином повинно вирішуватися питання про продовження строків досудового розслідування і строку утримання Б. під вартою?

5. До суду надійшла багатотомна справа про обвинувачення К. та інших.

На який максимальний строк може розраховувати суд при призначенні справи для слухання? Протягом якого строку може тривати судовий розгляд?

6. Батько неповнолітнього засудженого у зв'язку з хворобою пропустив строк подачі апеляції на вирок суду.

Чи може бути відновлений строк для апеляційного оскарження вироку?

7. Перекладач звернувся до суду з клопотанням, щоб витрати, які пов'язані з виконанням ним своїх обов'язків під час досудового слідства і судового розгляду, були віднесені на засудженого.

Які процесуальні витрати покладаються на особу, що вчинила злочин?

 

Під час заняття студенти також опрацьовують макети кримінальних справ на предмет додержання кримінально-процесуальних строків і визначення судових витрат, а також виконують інші, пов’язані з цією темою, завдання за вказівкою викладача. Результати роботи студенти викладають письмово, окремі з них оголошуються і обговорюються в аудиторії.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)