АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Процесуальний порядок подання та вимоги до апеляції

Читайте также:
  1. II. Порядок обращения за получением социального обслуживания
  2. II. Порядок подачи и рассмотрения ходатайств о предоставлении политического убежища иностранным гражданам и лицам без гражданства в Республике Казахстан
  3. II. Порядок подготовки, защиты и оценки квалификационной работы
  4. III. Порядок исчисления размера вреда
  5. III. ПОРЯДОК ПРОВЕДЕНИЯ КОНКУРСА
  6. III. Порядок проведения мероприятия.
  7. III. Страховая сумма, страховая премия и порядок ее уплаты
  8. IV. Порядок защиты выпускной квалификационной работы
  9. IV. Порядок и формы контроля за исполнением государственной функции
  10. IV. Порядок назначения и выплаты государственных академических и именных стипендий
  11. IV. Порядок оказания медицинской помощи беременным женщинам, роженицам и родильницам с сердечно-сосудистыми заболеваниями, требующими хирургической помощи
  12. IV. Порядок оказания услуг(выполнения работ)

Апеляція — подання прокурора або скарга учасника кримінального процесу про скасування або зміну рішення місцевого суду в апеляційному порядку (п. 15 ст. 32 КПК).

Апеляція має відповідати певним вимогам, які можуть бути основними та додатковими.

Основні вимоги до апеляції викладено в ч. 1 ст. 350 КПК, згідно з якою в апеляції зазначають:

назву суду, якому адресовано апеляцію;

особу, яка подає апеляцію;

вирок, ухвалу чи постанову, на які подають апеляцію, і назвусуду, який їх постановив;

у чому полягає незаконність вироку, ухвали, постанови тадоводи на її обгрунтування;

прохання особи, яка подає апеляцію;

перелік документів, які додають до апеляції.

Додаткову вимогу до апеляції викладено в ч. 2 ст. 350 КПК: при обґрунтуванні прокурором та захисником необхідності зміни чи скасування вироку, ухвали, постанови апеляція має містити посилання на відповідні аркуші справи.

Якщо вимоги щодо змісту апеляції не виконано, головуючий (суддя місцевого суду) залишає її без руху, про що складає постанову, повідомляє про це апелянта і пропонує виконати вимоги протягом 7 діб з моменту одержання повідомлення. Якщо апелянт не виконав вимоги, то головуючий приймає рішення про визнання апеляції такою, що не підлягає розгляду, про що складає постанову. Останню може бути оскаржено до апеляційного суду, який вправі своєю ухвалою визнати апеляцію такою, що підлягає розгляду.

 

Процесуальний порядок подання апеляції на вирок, ухвалу чи постанову суду першої інстанції.

1. Апеляцію подають через суд, який постановив вирок, ухвалучи постанову (якщо подано до апеляційного — він направляє її домісцевого суду).

Строк подання апеляції становить 15 діб з моменту проголошення оскаржуваного судового рішення, а для засудженого, який перебуває під вартою, — 15 діб із моменту вручення йому копії вироку. Протягом цього строку:

справа ніким не може бути витребувана із суду;

суд зобов'язаний надати сторонам за їх клопотанням можливість ознайомитися з матеріалами кримінальної справи;

Наслідком подання апеляції є те, що зупиняється набрання чинності судовим рішенням.

2. Про надходження апеляції суд першої інстанції:

направляє повідомлення особам, інтересів яких вона стосується;

вивішує на дошці об'яв суду оголошення про надходженняапеляції.

Протягом 5 діб з часу поміщення оголошення на дошці об'явзаінтересовані особи можуть одержати в суді копію апеляції абоознайомитися з нею в суді.

Після цього протягом 5 днів ці особи можуть подати свої заперечення на апеляцію до суду першої інстанції або до апеляційногосуду.Umarex Heckler

Суд першої інстанції протягом 7 діб передає справу запеляцією і запереченнями на неї до апеляційного суду і визначаєдату розгляду ним справи (не пізніше 3 місяців із дня направлення справи до апеляційного суду — ч. 2 ст. 354 КПК). Направляючисправу до апеляційного суду, місцевий суд повинен враховувативимоги ч. 2 ст. 354 КПК, згідно з якою справа має надійти доапеляційного суду не пізніше, ніж за місяць до визначеної нимдати розгляду.

Про дату призначення справи до апеляційного розгляду суд першої інстанції оповіщає заінтересованих осіб шляхом:

направлення повідомлень;

розміщення оголошення на дошці об'яв суду


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)