АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ПГ — лростагландин; ц-АМФ — циклічний нозинмонофогфгт, АТФ —

Читайте также:
  1. Типи культурної динаміки: фазовий,циклічний та інверсійний

Форма випуску: рідина в ампулах по 1 і б мл.

Дія: проявляє лютеїнізуючу дію на жовті тіла яєчників, посилює скоротливість гладеньких м'язів матки в будь-який період вагітності.

Показання, способи і дози застосування: Для посилення скоротливості матки при тяжких родах, затриманні посліду, прискорення інволюції матки, індукції опоросів у свиней, лікуван­ня персистентного жовтого тіла. Дози внутрішяьом'язово коням 1 мл; коровам 4; телицям 3; свиням 4; собакам 1 мл.

Протипоказання: для синхронізації охоти у корів і коней не застосовують ензапрост Ф за п'ять днів до овуляції. Одночасно з ензапростом Ф не можна вводити нестероіідш протизапальні препарати (саліцилати), що гальмують дію простагландинів.

Естрофан — Oestrophanum, натрієва сіль клопростенолу. Синтетичний аналог простагландину Ф

Форма випуску: в ампулах по 2 мл (в 1 мл міститься 250 мкг діючої речовини).

Д і я: проявляє сильну лютеолітичну дію. У період лютеальної фази статевого циклу препарат викликає регресію жовтого тіла й сприяє росту фолікулів у яєчниках, що проявляється тічкою і охотою через 46–70 год. Оптимальний термін для запліднення самок — через 76 годин після введення препарату.

Показання, способи і дози застосування: для синхронізації охоти у телиць, переривання вагітності при муміфікації плода, прискорення субінволюції матки після родів, індукції опоросів у свиноматок, лікування персистентних жовтих тіл яєчників, ендометритів. Дози підшкірне: коровам 2; свиноматкам 0,7 мл.

Аніпрост — Aniprostum. Синтетичний аналог простагландину. Містить 90 мкг аніпросту (для свиней) або 250 мкг (для великої рогатої худоби), 54,4 мг натрію лимоннокислого, 0,18 мл хлористоводневої кислоти і до 2 мл води.

Форма випуск у: в ампулах по 2 мл з вмістом 90 мкг діючої речовини для свиней і 250 мкг — для корів.

Дія: проявляє лютеолітичну дію на жовті тіла яєчників і викли­кає скорочення міометрію, знижує рівень прогестерону в крові. При цьому усувається блокада гіпоталамо-гіпофізарної системи, що сприяє виділенню і надходженню гонадотропних гормонів, які індукують ріст і дозрівання фолікулів у яєчниках, забезпечують проявлення тічки, охоти й овуляції.

Показання, способи і дози застосування: для індукції опоросів у свиней, синхронізації охоти у корів і телиць, прискорення субінволюції матки після родів, запобігання затриманню посліду. Дози внутрішньом'язово: коровам 250; свиням — 90 мкг. Протипоказане введення аніпросту внутрішньовенне. Його не застосовують у свиней раніше 110 дня поросності.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)