АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Потокова передача даних

Читайте также:
  1. А) приобретение и передача технологий, включая основные проектные работы
  2. Аналіз даних засобами Excel
  3. Аналіз систематизованих та згрупованих статистичних даних
  4. Бланк паспорта складається з м'якої обкладинки, форзаца, сторінки даних і 32 паперових сторінок.
  5. БУХГАЛТЕРСЬКИХ ДАНИХ)
  6. В залежності від вихідних даних та способів їх поєднання всі методи діляться на 2 класи.
  7. Введення і перевірка даних
  8. Виданих Державним казначейством України
  9. Вопрос 17. Организация работы пользователей в локальных компьютерных сетях. Передача информации между омпьютерами. Проводная и беспроводная связь.
  10. Вправа 18. Знайдіть у тексті переклад поданих словосполучень.
  11. Вправа 18. Знайдіть у тексті переклад поданих словосполучень.
  12. Вправа 18. Знайдіть у тексті переклад поданих словосполучень.

Потокова передача даних (streaming) – спосіб передачі даних малими порціями (пакетами). При цьому кожна передана порція може використовуватися без того, щоб чекати закінчення передачі всього файлу.

Потокова передача даних дозволяє передавати мультимедійну інформацію і одночасно забезпечує її прийом групою абонентів, територіально віддалених один від одного.

Сутність потокової передачі даних полягає в наступному. Передавані медіа-файли стискаються, пакетуються, а потім послідовно передаються користувачеві. Розмір пакетів визначається пропускною спроможністю ділянки мережі або каналу зв'язку між клієнтом і сервером, що передає медіасигнал. Накопичивши достатню кількість пакетів в буфер, програма-клієнт здійснює декомпресію і приступає до відтворення одного з них, одночасно отримуючи та виконуючи декомпресію наступних. Основним завданням, що стоїть перед буфером, є забезпечення плавного і безперервного відтворення медіасигналу. На практиці результати потокової передачі дуже сильно залежать від швидкодії пристрою, на якому інстальовано програму-клієнт, і від швидкості мережевого з'єднання. Тому якість передачі звуку/відео — це завжди компроміс. Швидкість потоку (бітрейт) безпосередньо впливає на якість відтворення, від неї також багато в чому залежить і те, чи можна буде дивитися відео по мережі. Швидкість потоку можна дізнатися у властивостях файлу, проте багато кодеків використовують динамічно змінний бітрейт, тому навіть вказаному значенню іноді не слід вірити. Перевага такого методу передачі файлів полягає в можливості відтворювати файл практично миттєво. У випадку трансляцїї записаного аудіо/відео можна швидко прокручувати запис вперед, починати програвання з будь-якого місця, припиняти його, не витрачаючи при цьому час і ресурси мережі на повне завантаження файлу. Основною проблемою потокового віщання є якість відтворюваного продукту. Виробники шукають алгоритми, що дозволяють робити інтелектуальний аналіз для апроксимації (заміщення) втрачених даних, сподіваючись таким чином поліпшити якість передаваної інформації. Цим і обумовлена відсутність загального стандарту серед існуючих програм прийому потокового віщання.

Існує два способи відтворення віддалених медіа-файлів:

- використовувати компьютер або інший пристрій, здатний працювати з локальними і мережевими файлами. В цьому випадку досить знайти в мережі і запустити на відтворення потрібний файл. Він відтворюватиметься через ту мережеву файлову систему, яку використовує ОС пристрою-приймача. В більшості випадків це буде SMB (Server Message Block), що працює на верхніх рівнях стека TCP/IP.

- використовувати для відтворення медіа-сервер і протокол потокового віщання, який доставлятиме медіа-потік від сервера до клієнта пристрою-приймача. Для передачі потоку використовуються такі протоколи, як RTP і RTCP, що працюють поверх UDP.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)