АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Умови здійснення міжнародних торговельних операцій

Читайте также:
  1. III етап. Перевірка господарських операцій по суті
  2. VII. Система підготовки кадрів до здійснення процесу формування позитивної мотивації на здоровий спосіб життя
  3. VIII. Шляхи, умови та очікувані результати реалізації Концепції формування позитивної мотивації на здоровий спосіб життя у дітей та молоді
  4. Акредитив у міжнародних розрахунках
  5. Акредитив як форма міжнародних розрахунків
  6. АЛГОРИТМ ДІЇ АДМІНІСТРАЦІЇ ТА ЗАСТУПНИКА ДИРЕКТОРА З ВИХОВНОЇ РОБОТИ ЗАКЛАДУ ОСВІТИ ПІД ЧАС ЗДІЙСНЕННЯ ПЕРЕВІРКИ ФАХІВЦЯМИ СЛУЖБИ У СПРАВАХ ДІТЕЙ
  7. Аналіз та оцінка ефективності експортних операцій
  8. Аналіз та оцінка ефективності імпортних операцій
  9. Бази оподаткування ПДВ окремих господарських операцій
  10. Баланс фінансовий зведений Банк Міжнародних Розрахунків
  11. Бухгалтерський облік бартерних операцій
  12. В нормах Особливої частини кримінального права передбачені умови звільнення від кримінального покарання за окремі види злочинів.

Особливий вплив на підготовку міжнародного торго­вельного контракту має узгодження умов поставки. В них важливо виділити і зафіксувати момент, коли ризик пере­ходить від продавця до покупця (ризик втрати, знищення, пошкодження товару тощо), а також транспортний ризик і витрати із страхування.

У світовій практиці існують стандартизовані умови поставки. Найчастіше використовують умови «Інкотермс».

«Інкотермс» («Incoterms»)збірник міжнародних торговельних термінів, комерційних умов, складений Міжнародною торговою палатою і виданий в Парижі.

Ці умови повинні бути чітко викладені в угоді. Кожна з умов визначає зобов'язання продавця і покупця, розпо­діл витрат і ризиків, а також відповідальність сторін за ви­конання контракту, а саме:

— момент виконання продавцем своїх зобов'язань із поставки товару;

— сторона угоди, яка виконує митні формальності й не­се пов'язані з цим витрати і ризики;

— сторона, яка організовує і сплачує перевезення това­ру, а також несе при цьому ризики за його можливі втрати або пошкодження;

— необхідні документи, пов'язані з поставкою товару, а також відповідальність за їх підготовку та оплату;

— особливості упаковки товару і відповідальність за її забезпечення;

— інші зобов'язання щодо здійснення контракту (на­приклад, перевірка товару).

Усі умови, зазначені в «Інкотермс» 2000 p., можна по­ділити на чотири основні групи -- починаючи з умови, згідно з якою практично вся відповідальність лягає на по­купця, і закінчуючи тими, за якими продавець несе всі витрати і ризики.

Перша група Еумова EXW (франка-завод), яка пе­редбачає мінімальний ризик для продавця. Відповідно до неї продавець передає товар покупцеві на своєму заводі або складі й не несе відповідальності за його завантаження. Всі витрати і ризики, пов'язані з доставкою товару до міс­ця призначення, несе покупець.

Друга група Fумови: FCA (франко-перевізник), FAS (франка вздовж борту судна) і FOB (франко-борт). Зо­бов'язання продавця за цими умовами полягають в поста­чанні товару перевізнику, вказаному покупцем.

Третя група Сумови: CFR (вартість і фрахт), CIF (вартість, страхування і фрахт), СРТ (перевезення оп­лачено до...) і СІР (перевезення І страхування оплачені до...). Згідно з ними продавець звільняється від ризиків з приводу втрати або пошкодження товару.

Четверта група Dумови: DAF (доставка до кордо­ну), DES (доставка франко-судно), DEQ (доставка франко-причал), DDU/DDP (доставлено, без оплати мита/ ми­то сплачене). За цими умовами продавець несе всі витрати і ризики, пов'язані з доставкою товара у країну покупця.

У першій графі табл. 1 стисло визначені зобов'язання продавця. Рух таблицею зверху донизу відповідає зміні обов'язків продавця від мінімальних до максимальних.

Таблиця 1


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)