АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Атрибути – це компоненти тегу, що містять вказівки про те, як броузер має сприйняти й обробити тег

Читайте также:
  1. I.ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  2. Азотисті основи як складові компоненти нуклеїнових кислот
  3. Атрибути людини
  4. В якій наведеній відповіді містяться визначення мети злочину?
  5. В якій наведеній відповіді містяться визначення мети злочину?
  6. ВКАЗІВКИ ДО ВИКОНАННЯ КОНТРОЛЬНОЇ РОБОТИ
  7. Вказівки до рішення
  8. Втрата документів, що містять державну таємницю
  9. ЗАГАЛЬНІ ВКАЗІВКИ ДО ВИКОНАННЯ КОНТРОЛЬНОЇ РОБОТИ
  10. ЗАГАЛЬНІ ВКАЗІВКИ ДО ПРОЕКТУВАННЯ МЕТАЛЕВИХ КОНСТРУКЦІЙ БАЛОЧНИХ КЛІТОК.
  11. Загальні методичні вказівки

Лабораторна робота 1

Тема. Створення найпростішої Web-сторінки.

Мета. Навчитись створювати найпростішу Web-сторінку.

Теоретичні відомості

 

HTML – це набір угод для розмітки документів, що визначають зовнішній вигляд документів на екрані комп'ютера при доступі до них із використанням програми броузера.

Документ, складений за допомогою мови розмітки HTML, являє собою текстовий файл, який можна набрати і відредагувати в звичайному текстовому редакторі, наприклад, у додатках Блокнот чи WordPad.

Документ розбивається на елементи: заголовки, абзаци, малюнки, таблиці та інші. Для кожного елементу задається команда мови HTML, названа тегом. Ця команда містить інформацію про те, який вигляд повинен мати даний елемент на Web-сторінці, які зв'язки він має з іншими елементами або документами.

 

У мові HTML є багато тегів, серед яких теги створення заголовка документа, задання параметрів шрифту, креслення ліній, вставки гіперпосилань, вставки графічних елементів тощо. Web-сторінка, окрім тексту і посилань, може вміщувати графіку, звуки, відео, тобто мати такий вигляд, який ви бачимо на екрані комп'ютера.

 

Тег – це фрагмент коду, що описує певні елементи документа HTML і вміщений у кутові дужки < >.

HTML-документ умовно можна розбити на три частини:

Службова інформація для броузера, що вміщена у рядок з тегом <!DOCTYPE>.

Заголовна частина документа, до якої вміщена назва документа, а також службова інформація для серверів, описи невеликих програм-сценаріїв. Ця частина документа міститься між тегами <HEAD> і </HEAD>.

Тіло документа, що обмежене тегами <BODY>... </BODY>.

Часто теги, окрім імені, містять додаткові елементи, які називаються атрибутами.

 

Атрибути – це компоненти тегу, що містять вказівки про те, як броузер має сприйняти й обробити тег.

 

Атрибут записується після імені тегу перед дужкою і складається, як правило, із пари «ім'я атрибута = значення».

Значення атрибута записується після імені атрибута через знак рівності =. Всі значення атрибутів за умовчанням беруться в подвійні (") або одинарні (') лапки. Імена атрибутів можуть набиратися як малими, так і великими літерами, броузер інтерпретуватиме їх однаково. У тега може бути кілька атрибутів, тоді вони відокремлюються один від одного пробілами.

Часто при створенні Web-сторінок виникає необхідність пояснити ту або іншу особливість HTML-коду або наміри розробника, але так, щоб ці пояснення не відображалися у вікні броузера. У таких випадках використовується коментар.

 

Коментар – це фрагмент коду, що не виконується і розташований між групами символів <! >.

 

Наприклад, на екрані не відображатимуться такі елементи:

<!— Коментар, що займає один рядок —> або

<!— Коментар можна розташовувати

в двох рядках —>.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)