АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Напрями вдосконалення обліку розрахунків за виплатами працівникам

Читайте также:
  1. V. КЛІНІЧНА ТА ДИСПАНСЕРНА КАТЕГОРІЯ ОБЛІКУ ХВОРОГО
  2. А. Методика розрахунків збитків внаслідок забруднення атмосферного повітря
  3. Агент із розрахунків за рекламу
  4. Акредитив як форма міжнародних розрахунків
  5. Акредитивна форма розрахунків
  6. Баланс фінансовий зведений Банк Міжнародних Розрахунків
  7. Бухгалтерські проведення з обліку надходження основних засобів
  8. БУХГАЛТЕРСЬКІ ПРОВЕДЕННЯ З РОЗРАХУНКІВ ІЗ ПДВ
  9. Бухгалтерські проведення обліку розрахунків з іншими дебіторами і кредиторами
  10. В) Екзистенціалізм та його основні напрями.
  11. Ведення книги обліку розрахункових операцій, розрахункові книжки.
  12. Ведення обліку надходження та витрат товарно-матеріальних цінностей

До напрямків удосконалення обліку праці та її оплати належить автоматизація обліку, контролю, аналізу і аудиту праці та заробітної плати.

Основними напрямками удосконалення обліку праці та її оплати є:

- автоматизація обліку праці, так як вона вимагає великих затрат робочого часу;

- використання журналів-ордерів, що затверджені законодавством.

- підвищення кваліфікації облікового персоналу, зайнятого на ділянці з обліку оплати праці і соціального страхування;

- диференціація заробітної плати працівників в залежності від змісту і умов праці, трудового внеску працівника в результати діяльності підприємства;

- підвищення заробітної плати по мірі зростання ефективності виробництва продукції і праці;

- розробка нових форм документів, які були б зручними при використанні на певному підприємстві;

- максимальна централізація обліку оплати праці і соціального державного страхування;

- застосування більш прогресивних методів обліку з оплати праці і загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Автоматизація обробки звітної та контрольної інформації на підприємствах охоплює весь комплекс задач по синтетичному та аналітичному обліку, контролю і аудиту. Передумовою цього являється організація централізованої бази даних та розприділених баз даних на місцях обробки інформації. Для реалізації задач обліку оплати праці і заробітної плати створюється інформаційна база з використанням трьох категоріальних автоматизованих місць бухгалтера. Тож, преш за все потрібно, щоб спеціалісти господарства володіли методикою управління заробітною платою. Необхідно відмовитись від практики, за якої кошти на оплату праці виділяються за залишковим принципом. Мотиваційна функція забезпечується встановленням чіткого зв’язку з результативністю, продуктивністю праці.

Ведення відповідного обліку заробітної плати і соціального страхування по нормам і відхиленням від норм при нормативному методі дає можливість контролювати АРМБ використання фонду заробітної плати, обґрунтовано розробляти організаційно-технічні заходи, спрямовані на підвищення ефективності виробництва.

Важливо, щоб кожний працівник мав можливість одержувати вищу заробітну плату, забезпечуючи якісну і відповідальну роботу. Через це доцільно організувати оплату праці в кожному невеликому колективі окремо, водночас демократизувавши весь господарський механізм, надавши первинним колективам широкі права щодо організації діяльності.

Стосовно обліку соціального струхування, слід приділити увагу відрахуванням, їх відповідність до законодавства, а також своєчасне перерахування їх до фондів соціального страхування. При цьому необхідна персональна відповідальність працівників усіх рівнів і спеціалістів за використанням фондів оплати праці та соціального страхування.

Основна тенденція на сьогодні – це раціональне застосування ПЕОМ для автоматизації бухгалтерського обліку.

Бухгалтерський процес на машині в діючому режимі використовує зворотний зв'язок в процесі обробки інформації і отримання вихідних даних. Єдність інформаційної бази (новий автоматизований технологічний процес) забезпечується за рахунок одноразового введення інформації.

Раціональне управління виробничими запасами потребує своєчасного оперативного обліку за їх надходженням, а це неможливо без застосування в обліку комп'ютерних технологій.

При комп'ютерній формі обліку вся необхідна інформація для обробки і отримання необхідних вихідних даних вводиться в ЕОМ і формується там у вигляді необхідних інформаційних масивів.

Я рекомендував би програму для автоматизації обліку оплати праці - „1С: Бухгалтерія конфігурація „Агрокомплекс”, яка дозволить легко автоматизувати процес нарахування заробітної плати на всіх її етапах, а також друкування різноманітних довідок по зарплаті.

Застосування комп’ютерних технологій обліку створює всі умови для поєднання переваг самої обчислювальної техніки з бухгалтерським інтелектом, втіленим у програмному забезпеченні, щодо розуміння глибинного коріння економічних явищ і процесів та досконалої методики обробки інформації, необхідної для обґрунтування управлінських рішень.

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)