АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Стратегія пошуку

Читайте также:
  1. Алгоритм пошуку визначеного інтеграла методом Сімпсона
  2. Алгоритми пошуку
  3. Конкурентна стратегія, її значення та умови використання в сфері туристичного бізнесу
  4. Метод пошуку з бар’єром
  5. Напрями пошуку роботи.
  6. Поняття «стратегія підприємства». Стратегічний контекст у діяльності підприємства
  7. Розділ І. Прилади пошуку металів
  8. Розділ іv. Прилади пошуку радіоактивних джерел
  9. Сільськогосподарська колонізація російської еміграції у Європі (1920–1939): стратегія виживання та спосіб збереження ідентичності
  10. СТРАТЕГІЯ ЕКОНОМІЧНОЇ РОЗВІДКИ
  11. Стратегія енергоменеджменту
  12. Стратегія захисту ціни через придбання опціону на купівлю

Метод являє собою комбінацію досліджуючого пошуку з циклічною зміною змінних і пришвидшуючого пошуку за зразком. Мета досліджуючого пошуку - виявлення локальної поведінки цільової функції і визначення напрямку її спадання. Ця інформація використовується при пошуку за зразком вздовж напрямку спадання цільової функції.

Досліджуючий пошук починається з деякої початкової точки , яку називаютьї старим базисом. В якості множини напрямків пошуку вибирається множина координатних напрямків. Задається величина кроку, яка може бути різною для різних координатних напрямків. Фіксується перший координатний напрямок і робиться крок у сторону збільшення відповідної змінної. Якщо значення вихідної функції в пробній точці менше за значення функції у вихідній точці, то крок вважається вдалим. Інакше, з вихідної точки робиться крок в протилежному напрямку з подальшою перевіркою поведінки функції. Якщо і в цьому випадку не відбувається зменшення функції, то відбувається зменшення кроку і процедура повторюється. Досліджуючий пошук по даному напрямку закінчується, коли поточна величина кроку стає менше деякої величини. Після перебору всіх координат досліджуючий пошук завершується, отримана точка називається новим базисом.

Пошук за зразком полягає в русі по напрямку від старого базису до нового. Величина прискорюючого кроку задається прискорюючим множником . Успіх пошуку за зразком визначається за допомогою досліджуючого пошуку з отриманої точки. Якщо значення функції в найкращій точці менше, ніж у точці попереднього базису, то пошук за зразком вдалий, в іншому випадку відбувається повернення в новий базис, де триває досліджуючий пошук зі зменшеним кроком. Позначимо через - координатні напрямки.

Зазначимо, що при пошуку за напрямом змінюється тільки змінна , а інші змінні залишаються зафіксованими.


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)