АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Відхилення від рівноважного рівня, як результат впливу нецінових чинників попиту та пропозиції

Читайте также:
  1. I. Абсолютные противопоказания (отвод от донорства независимо от давности заболевания и результатов лечения)
  2. I. Возникновение в обществе социального государства является закономерным результатом
  3. II. Требования к результатам освоения основной образовательной программы начального общего образования
  4. III.Результати дослідження
  5. IV. Результаты контрольных испытаний
  6. V. Описание основных ожидаемых конечных результатов государственной программы
  7. VIII. Оформление результатов оценки эффективности СИЗ
  8. VIII. Шляхи, умови та очікувані результати реалізації Концепції формування позитивної мотивації на здоровий спосіб життя у дітей та молоді
  9. Анализ отчета о финансовых результатах деятельности учреждений.
  10. Анализ результатов
  11. Анализ результатов
  12. Анализ результатов

Ринок ніколи не перебуває в спокої. Параметри ринку, що змінюються, впливають на стан рівноваги і здатні його порушувати. Розглянемо спочатку зміни стану рівноваги в зв’язку із зміною нецінових чинників попиту. Відобразимо ці зміни графічно та визначимо їх.

 

 
 

 


Рис. 10. Вплив зміни попиту на ринкову рівновагу

 

На рис. 10 графічно відображені зміни в рівноважному стані в зв’язку із зміною попиту. При цьому графік D1 відображає зростання попиту. Як бачимо в цьому випадку рівноважна ціна продукції зросте і рівноважна кількість продукції також, тобто: D ; PЕ ; QЕ .

Графік D2 відображає зменшення попиту і, як бачимо, в цьому випадку рівноважна ціна продукції зменшиться і рівноважна кількість продукції також, тобто: D ; PЕ ; QЕ .

На рис. 11 графічно відображені зміни в рівноважному стані в зв’язку із зміною пропозиції. При цьому графік S1 відображає зростання пропозиції. Як бачимо, в цьому випадку рівноважна ціна продукції зменшиться, а рівноважна кількість продукції зросте, тобто: S ; PЕ ; QЕ .

Графік S2 відображає зменшення пропозиції і, як бачимо, в цьому випадку рівноважна ціна продукції зросте, а рівноважна кількість продукції зменшиться, тобто: S ; PЕ ; QЕ .

 

 
 

 

 


Рис. 11. Вплив зміни пропозиції на ринкову рівновагу


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)