АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Вибір варіанта контрольної роботи

Читайте также:
  1. B Хід роботи.
  2. VІІ. Оформлення роботи
  3. Алгоритм виконання роботи
  4. АЛГОРИТМ ДІЇ АДМІНІСТРАЦІЇ ТА ЗАСТУПНИКА ДИРЕКТОРА З ВИХОВНОЇ РОБОТИ ЗАКЛАДУ ОСВІТИ ПІД ЧАС ЗДІЙСНЕННЯ ПЕРЕВІРКИ ФАХІВЦЯМИ СЛУЖБИ У СПРАВАХ ДІТЕЙ
  5. АЛГОРИТМ РОБОТИ НАД ПРОФЕСІЙНО-ОРІЄНТОВАНИМИ ЗАВДАННЯМИ З КУРСУ «ОСНОВИ ПСИХОЛОГІЧНОГО ТРЕНІНГУ»
  6. Аналіз ритмічності роботи підприємства.
  7. В чому ви вбачаєте зміст поняття “соціальні ілюзії”?(Підготовка зазначеної доповіді є формою індивідуальної роботи; обов’язкова до виконання;форма виконання - письмова).
  8. В чому ви вбачаєте зміст поняття “соціальні ілюзії”?(Підготовка зазначеної доповіді є формою індивідуальної роботи; обов’язкова до виконання;форма виконання - письмова).
  9. В яких відповідях правильно зазначено осіб, яким громадські роботи не призначаються?
  10. Варіанти контрольної роботи №1.
  11. Вибір бази практики
  12. ВИБІР БЛИСКАВКОВІДВОДІВ
Передостання цифра номера залікової книжки Остання цифра номера залікової книжки
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     

Таблиця 1.

Вибір завдання по варіантам контрольної роботи

Варіант Теоретичне питання Задача Варіант Теоретичне питання Задача
№1 №2 №3 №1 №2 №3
          16        
          17        
          18        
          19        
          20        
          21        
          22        
          23        
          24        
          25        
          26        
          27        
          28        
          29        
          30        

 

1.4.Теоретичні питання

1. Сутність фінансового ринку, його роль, місце та функції в системі ринкових відносин

2. Структуризація та сегментація фінансового ринку

3. Фінансові інструменти: їх різновиди, класифікація та основні характеристики

4. Принципи діяльності і характеристика основних суб’єктів фінансового ринку

5. Фінансове право як сукупність юридичних норм, що регулюють відносини на фінансовому ринку

6. Ринок фінансового посередництва. Різновиди фінансових інститутів

7. Механізм ціноутворення на фінансовому ринку. Структура процентних ставок

8. Сутність та причини виникнення ризику фінансових інструментів, методи його визначення

9. Ризик і дохідність фінансових активів. Теорія вибору раціонального портфеля

10. Грошовий ринок як складова частина фінансового ринку

11. Функції грошового ринку, попит і пропозиція на ньому

12. Характеристика операцій на міжбанківському ринку

13. Грошовий ринок в Україні, операції відкритого ринку

14. Сутність валютного ринку, його структура та характерні риси суб’єктів валютного ринку

15. Валюта як об’єкт валютного ринку. Поняття конвертованості валюти, валютний курс

16. Міжнародні розрахунки та їх форми. Функції валютного ринку

17. Економічна природа та структура ринку капіталів

18. Фондовий ринок як складова ринку капіталів. Функції та інструменти фондового ринку

19. Характеристика ринку облігацій

20. Характеристика ринку акцій

21. Кредитний ринок як складова ринку капіталів та його функції

22. Банки як основні учасники кредитного ринку

23. Економічна сутність похідних фінансових інструментів та їх класифікація

24. Визначення, види, переваги та недоліки форвардних угод

25. Механізм укладання ф’ючерсних угод

26. Основні принципи ціноутворення у форвардних і ф’ючерсних контрактах

27. Визначення та види опціонів

28. Своп-контракти та їх види

29. Біржовий ринок України. Біржова і позабіржова торгівля цінними паперами в Україні

30. Основи функціонування міжнародного фінансового ринку

 

Задачі

1. Розробити стратегію хеджування опціонними контрактами для учасника ринку, що має намір через 3 місяці продати 150 акцій і очікує падіння цін на них. Визначити виграші/втрати від проведення операції, якщо страйкова ціна активу становить 150 грн., премія – 6 грн. Дата виконання – через 3 місяці. Ціна спот на дату виконання становить:

а) 120 грн.;

б) 160 грн.

 

2. Визначити виграші/втрати власника 25 опціонів PUT, якщо страйкова ціна – 70 грн., грошова премія 3 грн., ринкова ціна активу на день виконання опціону:

а) 68 грн.;

б) 73 грн.

 

3. Інвестор вирішив придбати опціон CALL на 85 акцій з терміном виконання 2 місяці і страйковою ціною 76 грн. за акцію. При купівлі опціону він сплачує премію у розмірі 3 грн. за акцію. За два місяці ринкова ціна акцій становить 73 грн. Визначити результати.

 

4. Визначити виграші/втрати власника альтернативного опціону PUT, якщо страйкові ціни базових активів А і В відповідно дорівнюють 70 і 95 гр. од., ціни спот на дату виконання опціону – 80 і 103 гр. од., сплачена премія – 5 гр. од.

 

5. Розрахувати фінансовий результат від проведення альтернативного опціону CALL, якщо страйкові ціни базових активів А і В відповідно становлять 125 і 98 гр. од., а ціни спот на дату виконання опціону – 127 і 104 гр. од. Сплачена премія становить 3,5 гр. од.

 

6. Інвестор вирішує придбати опціон CALL на купівлю 100 акцій із терміном виконання 3 місяці і страйковою ціною 50 грн. за акцію. При купівлі опціону він сплачує премію у розмірі 2 грн. за акцію. Визначити результат операції, якщо через 3 місяці ціна акцій становитиме на ринку 55 грн. за одиницю.

 

7. Фінансовий посередник купує опціон PUT, який дає йому право через 3 місяці продати 100 акцій за ціною 50 грн. за кожну. Продавець опціону отримує від нього премію в розмірі 2 грн. за акцію. Представити результати угоди, якщо через 3 місяці ціна акцій на ринку становитиме 45 грн. за акцію.

 

8. Визначити виграші/втрати власника 110 опціонів PUT, якщо страйкова ціна базового активу – 85 грн., грошова премія – 2 грн., ринкова ціна активу на день виконання опціону:

А) 84 грн.;

Б) 86 грн.

 

9. Розробити стратегію хеджування опціонними контрактами для учасника ринку, який має намір через 6 місяців продати 145 акцій і очікує падіння цін на них. Визначити виграші/втрати від проведення операції, якщо страйкова ціна активу становить 78 грн., премія – 3,5 грн. Дата виконання контракту настає через 6 місяців. Ціна спот на дату виконання становить:

А) 69,5 грн.;

Б) 82,3 грн.

 

10. Фінансовий посередник купує опціон PUT, який дає йому право через 3 міс. продати 100 акцій за ціною 35 грн. за кожну. Продавець опціону отримує від нього премію в розмірі 3 грн. за акцію. Представити результати угоди, якщо через 3 місяці ціна акцій на ринку становитиме 45 грн. за акцію.

 

11. Визначити виграші/втрати власника альтернативного опціону CALL, якщо страйкові ціни базових активів А і В відповідно дорівнюють 115 та 148 гр. од., ціни спот на дату виконання опціону – 123,3 та 159,1 гр. од., сплачена премія – 4,2 гр. од.

 

12. Визначити виграші/втрати власника альтернативного опціону CALL, якщо страйкові ціни базових активів А і В відповідно дорівнюють 15 та 18,2 гр. од., ціни спот на дату виконання опціону – 16,1 та 18,9 гр. од., сплачена премія – 0,4 гр. од.

 

13. Визначити виграші/втрати власника альтернативного опціону PUT, якщо страйкові ціни базових активів А і В відповідно дорівнюють 115 та 148 гр. од., ціни спот на дату виконання опціону – 101 та 121 гр. од., сплачена премія – 4 гр. од.

 

14. Визначити виграші/втрати власника альтернативного опціону Put, якщо страйкові ціни базових активів А і В відповідно дорівнюють 15 та 18,2 гр. од., ціни спот на дату виконання опціону – 12,3 та 13,4 гр. од., сплачена премія – 0,45 гр. од.

 

15. Визначити виграші/втрати власника альтернативного опціону CALL, якщо страйкові ціни базових активів А і В відповідно дорівнюють 73,4 та 65,2 гр. од., ціни спот на дату виконання опціону – 81,3 та 79,1 гр. од., сплачена премія – 3,8 гр. од.

 

16. Позику в розмірі 10000 грн. Було надано на 3 міс. під 16% річних. У кінці першого місяця погашається 30% позики, 2-го – 30%, 3-го – 40% позики. Визначити тривалість позики та проценти сплачені за позикою, якщо проценти сплачуються щомісяця.

 

17. Позика була надана на півроку у розмірі 150000 грн. під 14% річних. Схема погашення позики передбачає, що 50% буде сплачено у кінці 1-го місяця, і по 10% - наступні 5 місяців. Яка тривалість цієї позики та загальна сума процентів за нею?

 

18. Позика розміром 6,5 тис. грн. погашається рівними частинами на протязі 5 місяців (20% щомісяця). Розрахувати тривалість цієї позики та суму процентів, які необхідно за нею сплатити, якщо процентна сплата в розмірі 21% річних відбувається щомісяця.

 

19. Кредит погашається в першому місяці на 40%, в другому – на 30%, в третьому на 20% і в четвертому – на 10%. Розрахувати скільки процентів необхідно сплатити за кредитом в 325 тис. грн. за 4 місяці, якщо річна ставка становить 22,5% і нараховується щомісяця.

 

20. Визначити тривалість позики і суму процентів за нею за рік, якщо сума позики становить 2600 грн. і на протязі першої половини року погашається 10% щомісяця, наступні п’ять місяців по 5% і в останньому місяці – 15%. Річна процентна ставка нараховується щомісяця і становить 25%.

 

21. Позику в розмірі 1300 грн. Було надано на 3 міс. під 19,2% річних. У кінці першого місяця погашається 20% позики, 2-го – 30%, 3-го – 50% позики. Визначити тривалість позики та проценти сплачені за позикою, якщо проценти сплачуються щомісяця.

 

22. Позика була надана на півроку у розмірі 15500 грн. під 21,5% річних. Схема погашення позики передбачає, що 50% буде сплачено у кінці 1-го місяця, і по 10% - наступні 5 місяців. Яка тривалість цієї позики та загальна сума процентів за нею?

 

23. Позика розміром 16,8 тис. грн. погашається рівними частинами на протязі 5 місяців (20% щомісяця). Розрахувати тривалість цієї позики та суму процентів, які необхідно за нею сплатити, якщо процентна сплата в розмірі 22,38% річних відбувається щомісяця.

 

24. Кредит погашається в першому місяці на 30%, в другому – на 40%, в третьому на 10% і в четвертому – на 20%. Розрахувати скільки процентів необхідно сплатити за кредитом в 128 тис. грн. за 4 місяці, якщо річна ставка становить 18,43% і нараховується щомісяця.

 

25. Визначити тривалість позики і суму процентів за нею за рік, якщо сума позики становить 1850 грн. і на протязі першої половини року погашається 10% щомісяця, наступні п’ять місяців по 5% і в останньому місяці – 15%. Річна процентна ставка нараховується щомісяця і становить 23,3%.

 

26. Ймовірність того, що очікуваний дохід за портфелем знаходиться в інтервлі [90 тис.грн.<R<120 тис.грн.], дорівнює 0,997. Визначити середній очікуваний дохід М(R) та стандартне відхилення σ(R), якщо спостерігається нормальний розподіл ймовірностей

 

27. Ймовірність того, що очікуваний дохід за портфелем знаходиться в інтервлі [80 тис.грн.<R<110 тис.грн.], дорівнює 0,95. Визначити середній очікуваний дохід М(R) та стандартне відхилення σ(R), якщо спостерігається нормальний розподіл ймовірностей.

 

 

28. Ймовірність того, що очікуваний дохід за портфелем знаходиться в інтервлі [80 тис.грн.<R<110 тис.грн.], дорівнює 0,68. Визначити середній очікуваний дохід М(R) та стандартне відхилення σ(R), якщо спостерігається нормальний розподіл ймовірностей.

 

29. Ймовірність того, що очікуваний дохід за портфелем знаходиться в інтервлі [130 тис.грн.<R<160 тис.грн.], дорівнює 0,997. Визначити середній очікуваний дохід М(R) та стандартне відхилення σ(R), якщо спостерігається нормальний розподіл ймовірностей

 

30. Ймовірність того, що очікуваний дохід за портфелем знаходиться в інтервлі [250 тис.грн.<R<300 тис.грн.], дорівнює 0,95. Визначити середній очікуваний дохід М(R) та стандартне відхилення σ(R), якщо спостерігається нормальний розподіл ймовірностей.

 

31. Облігація з фіксованим купоном 13%, що сплачується раз на рік, буде погашена 01.02.13р. за номінальною вартістю 1000 грн. Оцінити ринкову вартість облігації після сплати по ній процентів 01.02.09р., якщо дохідність подібних облігацій, що перебувають в обігу в даний момент на ринку становить 14%. Наступні купонні виплати за облігацією буде здійснено через рік.

 

32. Фіксований купон за облігацією становить 12% річних і сплачується 2 рази на рік. Облігація буде погашена за номінальною вартістю 1500 грн. 10.05.12р. Оцініть ринкову вартість облігації після сплати по ній процентів 10.05.09р., якщо дохідність подібних облігацій, що перебувають в обігу в даний момент на ринку становить 16%. Наступні купонні виплати за облігацією буде здійснено через півроку.

 

33. Оцінити ринкову вартість облігації після сплати за нею процентів 01.03.2009 р., якщо дохідність подібних облігацій, що перебувають в обігу в даний момент на ринку, становить 14%. Наступні купонні виплати за облігацією буде здійснено через рік, а погашена облігація з фіксованим купоном 13% буде 01.03.2012 р. за номінальною вартістю 1000 грн.

 

34. Оцінити ринкову вартість облігації після сплати за нею процентів 01.01.09 р., якщо дохідність подібних облігацій, що перебувають в обігу в даний момент на ринку, становить 16%. Наступні купонні виплати за облігацією буде здійснено через три місяці. Облігація з фіксованим купоном 13%, який сплачується чотири рази на рік, буде погашена 01.01.11 р. за номінальною вартістю 1500 грн.

 

 

35. Облігація з фіксованим купоном 15%, що сплачується раз на рік, буде погашена 10.02.12р. за номінальною вартістю 500 грн. Оцінити ринкову вартість облігації після сплати по ній процентів 10.02.09р., якщо дохідність подібних облігацій, що перебувають в обігу в даний момент на ринку становить 17,3%. Наступні купонні виплати за облігацією буде здійснено через рік.

 

36. Облігація з фіксованим купоном 12,5%, що сплачується раз на рік, буде погашена 01.02.13р. за номінальною вартістю 1000 грн. Оцінити ринкову вартість облігації після сплати по ній процентів 01.02.09р., якщо дохідність подібних облігацій, що перебувають в обігу в даний момент на ринку становить 8,5%. Наступні купонні виплати за облігацією буде здійснено через рік.

 

37. Фіксований купон за облігацією становить 14,3% річних і сплачується 2 рази на рік. Облігація буде погашена за номінальною вартістю 5000 грн. 10.05.11р. Оцініть ринкову вартість облігації після сплати по ній процентів 10.05.09р., якщо дохідність подібних облігацій, що перебувають в обігу в даний момент на ринку становить 18%. Наступні купонні виплати за облігацією буде здійснено через півроку.

 

38. Оцінити ринкову вартість облігації після сплати за нею процентів 01.03.2009 р., якщо дохідність подібних облігацій, що перебувають в обігу в даний момент на ринку, становить 12,1%. Наступні купонні виплати за облігацією буде здійснено через три місяці, а погашена облігація з фіксованим купоном 13% буде 01.03.2012 р. за номінальною вартістю 8500 грн.

 

39. Оцінити ринкову вартість облігації після сплати за нею процентів 01.01.2009 р., якщо дохідність подібних облігацій, що перебувають в обігу в даний момент на ринку, становить 10%. Наступні купонні виплати за облігацією буде здійснено через півроку. Облігація з фіксованим купоном 18,25%, який сплачується двічі на рік, буде погашена 01.01.2013 р. за номінальною вартістю 7500 грн.

 

40. Облігація з фіксованим купоном 17,2%, що сплачується раз на рік, буде погашена 10.02.09р. за номінальною вартістю 3500 грн. Оцінити ринкову вартість облігації після сплати по ній процентів 10.02.14р., якщо дохідність подібних облігацій, що перебувають в обігу в даний момент на ринку становить 15,4%. Наступні купонні виплати за облігацією буде здійснено через рік.

 

41. Оцінити ринкову вартість облігації після сплати за нею процентів 01.01.2009 р., якщо дохідність подібних облігацій, що перебувають в обігу в даний момент на ринку, становить 7,75%. Наступні купонні виплати за облігацією буде здійснено через півроку. Облігація з фіксованим купоном 9,35%, який сплачується двічі на рік, буде погашена 01.01.2011 р. за номінальною вартістю 3000 грн.

 

42. Облігація з фіксованим купоном 13,25%, що сплачується раз на рік, буде погашена 10.02.14р. за номінальною вартістю 50000 грн. Оцінити ринкову вартість облігації після сплати по ній процентів 10.02.09р., якщо дохідність подібних облігацій, що перебувають в обігу в даний момент на ринку становить 17,1%. Наступні купонні виплати за облігацією буде здійснено через рік.

 

43. Оголошений статутний фонд АТ становить 1 млн.грн. за номінальної вартості акцій 25 грн. В обігу перебуває 89% акцій, з яких 15% - привілейовані із стабільною ставкою дивідендів 30%. Визначити розмір дивідендів на звичайну акцію і загальний грошовий потік із виплати дивідендів, коли прибуток до оподаткування АТ за рік становить 540 тис.грн., а на виплату дивідендів спрямовується 40% чистого прибутку.

 

44. На розмір яких дивідендів може розраховувати власник звичайної акції (у відсотках)?

Проаналізувати, як зміниться розмір дивідендів за такого розподілу статутного фонду:

- 750000 звичайних та 250000 привілейованих акцій.

Статутний фонд підприємства, що становить 750 тис.грн., поділено на 950000 звичайних і 50000 привілейованих акцій. На загальних зборах акціонерів вирішено спрямувати прибуток, що залишився після створення фонду економічного стимулювання в розмірі 50 тис.грн., на дивідендні виплати. У характеристиці акцій засвідчено, що ставка дивідендів по привілейованих акціях становить 15%.

 

45. Вкажіть, на який розмір дивідендів може розраховувати власник звичайної акції акціонерного товариства номінальною вартістю 48 грн.?

Статутний фонд акціонерного товариства становить 799680 грн. Прибуток, одержаний за рік до оподаткування, – 300000 грн. Сума, внесена до бюджету у формі економічних санкцій, – 15000 грн. Виплачені проценти за прострочений кредит – 20000 грн. За рахунок прибутку поповнені наступні фонди: резервний – 7000 грн.; статутний – 20000 грн.; додатковий – 20000 грн.

Проаналізувати, як зміниться розмір дивідендів на одну звичайну акцію за цих же даних, якщо припустити, що в обігу перебувало, крім звичайних акцій, 3000 привілейованих акцій з ставкою дивідендних виплат 15%.

46. Оголошений статутний фонд АТ становить 6 млн.грн. за номінальної вартості акцій 30 грн. В обігу перебуває 92% акцій, з яких 20% - привілейовані із стабільною ставкою дивідендів 35%. Визначити розмір дивідендів на звичайну акцію і загальний грошовий потік із виплати дивідендів, коли прибуток до оподаткування АТ за рік становить 2500тис.грн., а на виплату дивідендів спрямовується 30% чистого прибутку.

 

47. На розмір яких дивідендів може розраховувати власник звичайної акції (у відсотках)?

Проаналізувати, як зміниться розмір дивідендів за такого розподілу статутного фонду:

- 95000 звичайних та 5000 привілейованих акцій.

Статутний фонд підприємства, що становить 3500 тис.грн., поділено на 75000 звичайних і 25000 привілейованих акцій. На загальних зборах акціонерів вирішено спрямувати прибуток, що залишився після створення фонду економічного стимулювання в розмірі 355 тис.грн., на дивідендні виплати. У характеристиці акцій засвідчено, що ставка дивідендів по привілейованих акціях становить 20%.

 

48. Облігація з терміном погашення 1 рік та сумою до погашення 10000 була повністю реалізованан фінансовим інститутом за ціною 7972 грн. за одиницю. Підприємство „Аква” купило 100 цих облігацій. Пройшло 160 днів та підприємство вирішило продати облігації на вторинному ринку. Поточна відсоткова ставка по боргових інструментах тривалістю 1 рік на момент продажу становила 20%. По якій ціні підприємство може продати ці облігації, і який дохід воно отримає?

 

49. Облігація з терміном погашення 1 рік та сумою до погашення 5000 була повністю реалізованан фінансовим інститутом за ціною 3823 грн. за одиницю. Підприємство „Аква” купило 1000 цих облігацій. Пройшло 135 днів та підприємство вирішило продати облігації на вторинному ринку. Поточна відсоткова ставка по боргових інструментах тривалістю 1 рік на момент продажу становила 25%. По якій ціні підприємство може продати ці облігації, і який дохід воно отримає?

 

50. Облігація з терміном погашення 1 рік та сумою до погашення 20000 була повністю реалізованан фінансовим інститутом за ціною 17575 грн. за одиницю. Підприємство „Аква” купило 100 цих облігацій. Пройшло 189 днів та підприємство вирішило продати облігації на вторинному ринку. Поточна відсоткова ставка по боргових інструментах тривалістю 1 рік на момент продажу становила 15%. По якій ціні підприємство може продати ці облігації, і який дохід воно отримає?

 

 

51 Облігація з фіксованим купоном 11,5 %, що сплачується раз на рік, буде погашена 25.10.15 р. за номінальною вартістю 5000 грн. Оцінити ринкову вартість облігації на 05.05.2009 р. з урахуванням накоплених відсотків після сплати по ній процентів 25.10.08р., якщо дохідність подібних облігацій, що перебувала в обігу станом на 05.05.2009 р. на ринку становила 12 %. Наступні купонні виплати за облігацією буде здійснено через рік.

 

52. Облігація з фіксованим купоном 14,2 %, що сплачується раз на рік, буде погашена 10.11.14 р. за номінальною вартістю 6000 грн. Оцінити ринкову вартість облігації на 20.03.2009 р. з урахуванням накоплених відсотків після сплати по ній процентів 10.11.08р., якщо дохідність подібних облігацій, що перебувала в обігу станом на 20.03.2009 р. на ринку становила 13,5 %. Наступні купонні виплати за облігацією буде здійснено через рік.

 

53. Облігація з фіксованим купоном 12,6 %, що сплачується раз на рік, буде погашена 15.11.15 р. за номінальною вартістю 15000 грн. Оцінити ринкову вартість облігації на 20.03.2009 р. з урахуванням накоплених відсотків після сплати по ній процентів 15.11.08р., якщо дохідність подібних облігацій, що перебувала в обігу станом на 20.03.2009 р. на ринку становила 13,2 %. Наступні купонні виплати за облігацією буде здійснено через рік.

 

54. Облігація з фіксованим купоном 12 %, що сплачується раз на рік, буде погашена 10.10.14 р. за номінальною вартістю 10000 грн. Оцінити ринкову вартість облігації на 25.03.2009 р. з урахуванням накоплених відсотків після сплати по ній процентів 10.10.08р., якщо дохідність подібних облігацій, що перебувала в обігу станом на 25.03.2009 р. на ринку становила 14 %. Наступні купонні виплати за облігацією буде здійснено через рік.

 

55. Облігація з фіксованим купоном 12 %, що сплачується раз на рік, буде погашена 10.09.15 р. за номінальною вартістю 5000 грн. Оцінити ринкову вартість облігації на 15.06.2009 р. з урахуванням накоплених відсотків після сплати по ній процентів 10.10.08р., якщо дохідність подібних облігацій, що перебувала в обігу станом на 15.09.2009 р. на ринку становила 11,5 %. Наступні купонні виплати за облігацією буде здійснено через рік.

 

56. Облігація з фіксованим купоном 13,5 %, що сплачується раз на рік, буде погашена 05.10.15 р. за номінальною вартістю 5500 грн. Оцінити ринкову вартість облігації на 20.03.2009 р. з урахуванням накоплених відсотків після сплати по ній процентів 05.10.08р., якщо дохідність подібних облігацій, що перебувала в обігу станом на 20.03.2009 р. на ринку становила 14 %. Наступні купонні виплати за облігацією буде здійснено через рік.

 

57. Облігація з фіксованим купоном 12,4 %, що сплачується раз на рік, буде погашена 20.10.14 р. за номінальною вартістю 15000 грн. Оцінити ринкову вартість облігації на 25.03.2009 р. з урахуванням накоплених відсотків після сплати по ній процентів 20.10.08р., якщо дохідність подібних облігацій, що перебувала в обігу станом на 25.03.2009 р. на ринку становила 13,6 %. Наступні купонні виплати за облігацією буде здійснено через рік.

 

58. Облігація з фіксованим купоном 11,2 %, що сплачується раз на рік, буде погашена 10.08.14 р. за номінальною вартістю 5000 грн. Оцінити ринкову вартість облігації на 20.03.2009 р. з урахуванням накоплених відсотків після сплати по ній процентів 10.08.08р., якщо дохідність подібних облігацій, що перебувала в обігу станом на 20.03.2009 р. на ринку становила 12,8 %. Наступні купонні виплати за облігацією буде здійснено через рік.

 

59. Облігація з фіксованим купоном 12,5 %, що сплачується раз на рік, буде погашена 10.09.14 р. за номінальною вартістю 7500 грн. Оцінити ринкову вартість облігації на 25.04.2009 р. з урахуванням накоплених відсотків після сплати по ній процентів 10.09.08р., якщо дохідність подібних облігацій, що перебувала в обігу станом на 25.04.2009 р. на ринку становила 13,5 %. Наступні купонні виплати за облігацією буде здійснено через рік.

 

60. Облігація з фіксованим купоном 11,5 %, що сплачується раз на рік, буде погашена 15.10.15 р. за номінальною вартістю 1000 грн. Оцінити ринкову вартість облігації на 20.05.2009 р. з урахуванням накоплених відсотків після сплати по ній процентів 15.10.08р., якщо дохідність подібних облігацій, що перебувала в обігу станом на 20.05.2009 р. на ринку становила 12 %. Наступні купонні виплати за облігацією буде здійснено через рік.

 

61. Дивіденди по акціях з постійним коефіцієнтом зростання чотири роки тому становили 3 грн. Останні сплачені дивіденди – 5,5 грн. Визначити очікувану дохідність акції, якщо її ринкова вартість 44 грн.

 

62. Останні сплачені дивіденди за акцією з постійним коефіцієнтом зростання складають 12,5 грн., а три роки тому вони становили 11,7 грн. Яка очікувана дохідність акції ka, якщо її ринкова вартість 172,6 грн.?

 

63. Визначити очікувану дохідність акції, якщо її ринкова вартість 110,5 грн., останні сплачені за нею дивіденди становили 13 грн., а п’ять років тому – 9,8 грн. Коефіцієнт зростання акції постійний.

 

64. Останні сплачені дивіденди за акцією з постійним коефіцієнтом зростання складають 21,5 грн., а два роки тому вони становили 13,7 грн. Яка очікувана дохідність акції ka, якщо її ринкова вартість 170 грн.?

 

 

65. Дивіденди по акціях з постійним коефіцієнтом зростання три роки тому становили 7,35 грн. Останні сплачені дивіденди – 9,45 грн. Визначити очікувану дохідність акції, якщо її ринкова вартість 73,5 грн.

 

66. Дивіденди по акціях з постійним коефіцієнтом зростання чотири роки тому становили 13 грн. Останні сплачені дивіденди – 15,5 грн. Визначити очікувану дохідність акції, якщо її ринкова вартість 84 грн.

 

67. Останні сплачені дивіденди за акцією з постійним коефіцієнтом зростання складають 1,5 грн., а три роки тому вони становили 1,7 грн. Яка очікувана дохідність акції ka, якщо її ринкова вартість 12,6 грн.?

 

68. Визначити очікувану дохідність акції, якщо її ринкова вартість 118,5 грн., останні сплачені за нею дивіденди становили 18,1 грн., а п’ять років тому – 9,8 грн. Коефіцієнт зростання акції постійний.

 

69. Визначити очікувану дохідність акції, якщо її ринкова вартість 56 грн., останні сплачені за нею дивіденди становили 4,1 грн., а три роки тому – 3,0 грн. Коефіцієнт зростання акції постійний.

 

70. Вексель на суму 50000 грн. обліковується банком за три місяці до терміну його погашення. Облікова ставка банку – 15% річних. Визначити суму, сплачену банком власнику векселя та суму дисконту банку.

 

71. Визначити суму, сплачену банком власнику векселя та суму дисконту банку, якщо облікова ставка банку 18,5% річних, а вексель на суму 135 000 грн. обліковується банком за півроку до його погашення.

 

72. Розрахувати дисконт банку, отриманий від операції з врахування векселі на суму 125 тис. грн., якщо вексель враховується за 4 місяці до його погашення за обліковою ставкою 13,4% річних.

 

73. Розрахувати суму, яку отримає власник векселя на 58 тис. грн., якщо звернеться в банк для його врахування за 9 місяців до погашення. Облікова ставка банку 21,5% річних.

 

74. Вексель на суму 300500 грн. обліковується банком за два місяці до терміну його погашення. Облікова ставка банку – 18,3% річних. Визначити суму, сплачену банком власнику векселя та суму дисконту банку.

 

75. Вексель на суму 500 грн. обліковується банком за три місяці до терміну його погашення. Облікова ставка банку – 14,3% річних. Визначити суму, сплачену банком власнику векселя та суму дисконту банку.

 

76. Визначити суму, сплачену банком власнику векселя та суму дисконту банку, якщо облікова ставка банку 23,5% річних, а вексель на суму 1350 грн. обліковується банком за півроку до його погашення.

 

77. Розрахувати дисконт банку, отриманий від операції з врахування векселі на суму 15 тис. грн., якщо вексель враховується за 4 місяці до його погашення за обліковою ставкою 23,4% річних.

 

78. Розрахувати суму, яку отримає власник векселя на 153 тис. грн., якщо звернеться в банк для його врахування за 7 місяців до погашення. Облікова ставка банку 11,5% річних.

 

79. Вексель на суму 37500 грн. обліковується банком за 11 місяців до терміну його погашення. Облікова ставка банку – 28,3% річних. Визначити суму, сплачену банком власнику векселя та суму дисконту банку.

 

80. Вексель на суму 275 000 грн. обліковується банком за 9 місяців до терміну його погашення. Облікова ставка банку – 24,38% річних. Визначити суму, сплачену банком власнику векселя та суму дисконту банку.

 

81. За 3 місяці до терміну погашення інвестором було придбано 50 купонних облігацій з купоном 16,3% за ринковою ціною 1155 грн. через 3 місяці облігації були погашені за номінальною вартістю 1000 грн. кожна. Визначити дохідність цієї операції.

 

82. Інвестором на ринку було придбано 150 акцій по 25 грн. за кожну. Через 5,5 місяців він продав їх за ціною 24,5 грн. за акцію після сплати за ними дивідендів у розмірі 2,5 грн. на акцію. Визначити дохідність цієї операції та прибуток, який отримав інвестор.

 

83. За 3 місяці до терміну погашення інвестором було придбано 150 купонних облігацій з купоном 14,85% за ринковою ціною 115 грн. через 3 місяці облігації були погашені за номінальною вартістю 100 грн. кожна. Визначити дохідність цієї операції.

 

84. Інвестором було придбано 1250 акцій за ціною 37,3 грн. за кожну. Через 4 місяці вони були продані за ціною 39,8 грн. за акцію після сплати за ними дивідендів у розмірі 3,25 грн. на акцію. Визначити дохідність цієї операції та прибуток, отриманий інвестором.

 

85. Інвестор придбав 350 акцій ВАТ по ціні 518 грн. за кожну. Через півроку він продав їх за ціною 519,35 грн. після сплати по них дивідендів у розмірі 5,55 грн. на акцію. Розрахувати прибуток отриманий інвестором і дохідність проведеної операції.

 

86. Інвестором було придбано 120 облігацій за півроку до їх погашення за ринковою ціною 551,5 грн. за одиницю. Через 6 місяців облігації були погашені за номінальною вартістю 550 грн. за кожну. Розрахуйте дохідність проведеної операції та прибуток від проведеної операції, якщо фіксований купон за облігацією становить 11,2%.

 

87. Інвестором на ринку було придбано 150 акцій по 215 грн. за кожну. Через 5,5 місяців він продав їх за ціною 214,5 грн. за акцію після сплати за ними дивідендів у розмірі 21,5 грн. на акцію. Визначити дохідність цієї операції та прибуток, який отримав інвестор.

 

88. Інвестором було придбано 10 облігацій за 5 місяців до їх погашення за ринковою ціною 743 грн. за одиницю. Через 5 місяців облігації були погашені за номінальною вартістю 700 грн. за кожну. Розрахуйте дохідність проведеної операції та прибуток від проведеної операції, якщо фіксований купон за облігацією становить 20%.

 

89. Останні сплачені дивіденди за акцією з постійним коефіцієнтом зростання складають 25 грн., а два роки тому вони становили 17 грн. Яка очікувана дохідність акції ka, якщо її ринкова вартість 150 грн.?

 

90. Дивіденди по акціях з постійним коефіцієнтом зростання три роки тому становили 7 грн. Останні сплачені дивіденди – 9 грн. Визначити очікувану дохідність акції, якщо її ринкова вартість 75 грн.

 

Список рекомендованої літератури


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.037 сек.)