АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Час відпочинку

Читайте также:
  1. ІХ. Хвилинка відпочинку.
  2. Кемпінг - це організований табір на природі з облаштованими місцями для стоянки автобудинків і караванів і різноманітним сервісом для повноцінного відпочинку.
  3. Робочий час і час відпочинку.

Тривалість щоденного (міжзмінного) відпочинку водія протягом будь-якого двадцятичотиригодинного періоду, рахуючи від початку робочого дня (зміни), має бути не менше 10 послідовних годин.

Якщо протягом робочої зміни ТЗ керують два водії, кожний водій повинен мати щоденний відпочинок тривалістю не менше 8 послідовних годин.

 

Графік руху визначає час відправлення транспортного засобу та його прибуття по наступних пунктах маршруту:

- початковий та кінцевий;

- пункти перетину державного кордону;

- пункти відпочинку водія;

- проміжні контрольні пункти.

 

Час виконання вантажних робіт - складається з тривалості операцій маневрування, вантаження, оформлення товарно-транспортних документів і очікування вантаження транспортними засобами.

Час розвантаження - залежить від способу виконання розвантажувальних робіт, конструктивних особливостей транспортного засобу, організаційних і інших чинників.

Час в наряді (автомобіле-часи в наряді) - обчислюється з моменту виїзду автотранспортного засобу з гаража до його повернення в гараж, за винятком часу на обід і відпочинок водія.

 

(3.1)

 

де - час повернення ТЗ в гараж, год.;

- час виїзду ТЗ з гаражу, год.

- час на обід та відпочинок водіїв, год.

 

Середньодобова тривалість перебування транспортного засобу в наряді – визначається діленням загального часу перебування транспортних засобів в наряді на загальну кількість днів роботи.

 

(3.2)

 

де п – кількість днів роботи ТЗ.

 

Час простою (автомобіле-часи простою) - складається з часу простою під вантаженням-розвантаженням, часу простою на лінії із-за технічних несправностей і з інших експлуатаційних причин. Час простою під вантаженням-розвантаженням визначається за даними товарно-транспортної накладної. Час простою на лінії із-за технічних несправностей і з інших експлуатаційних причин встановлюється по записах в путьовому листі.

Час руху (автомобіле-часи руху) - визначається як різниця між часом в наряді і часом простою.

 

, (3.3)

 

де - час простою ТЗ, год.

 

(3.4)

 

де - час простоїв у пунктах навантаження та розвантаження вантажів (приймається: навантаження - 1 тонна – 8 хв.; розвантаження – 1 тонна – 10 хв.), год.;

- час простоїв під митним контролем (приймаємо від 0,5год. до 1,5год.), год.;

- час простоїв не з вини водія, год.

 

Час оберту транспортного засобу - час повного циклу роботи транспортного засобу, вимірюваний від одного його вантаження до наступного вантаження в добі і годинах.

 

Час руху на окремих ділянках маршруту перевезення визначають за формулою:

, (3.5)

 

де li – протяжність і-тої ділянки маршруту перевезення (визначається за маршрутною схемою), км; Vт – технічна швидкість руху, км/год. (в розрахунках прийняти 50-65 км/год.).

Час і відстань руху на маршруті (t4) можливо розрахувати на Інтернет ресурсах: «http://www.sit-trans.com/?action=distance»; «http://maps.google.com.ua або «http://della.ua/distance/».

При побудові графіку слід враховувати:

- час на підготовку до рейсу 25 хв., год.;

- час на нульовий пробіг (подача транспортного засобу до місця навантаження). Рух здійснюється переважно в населених пунктах, тому технічну швидкість Vт слід приймати в межах 20-30 км/год.

 

Оформити графік руху у вигляді таблиці 3.2.

 

Таблиця 3.2 - Приклад оформлення графіка руху вантажного автомобіля в сполученні Харків – місто N –Харків.

Пункт маршруту Відстань, км День;час Час простою,год.
відправлення прибуття
Харків (виїзд з гаража)   02.04.2007; 800 -  
Таможня України   02.04.2007; 915 02.04.2007; 845 0,5
Таможня Росії   02.04.2007; 955 02.04.2007; 925 0,5
і так далі до повернення в гараж.        

 

У графі 2 таблиці 3.2. відстань до кожного пункту маршруту вказують, починаючи її відлік від початкового пункту маршруту.

Після завершення складання графіка руху, на маршрутній схемі позначити пункти відпочинку водія та на окремому аркуші надати їх перелік з вказівкою часу початку та закінчення відпочинку, його тривалості.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)